Kova olkapääkipu katosi hetkessä!

Tuntuu hassulta aloittaa juttu lumitöistä, mutta siitä kaikki kuitenkin alkoi. – Oikea olkapääni kipeytyi niin pahasti, että ensimmäisen kerran melkein peruutin vastaanottoni, fysioterapeutti Jussi Karkela muistelee.

Sipoolainen fysioterapeutti Jussi Karkela, 49, on pitkän linjan alan ammattilainen. Myös hänen vaimonsa Sari, 49, toimii fysioterapeuttina, mutta hän on töissä terveysasemalla Helsingin kaupungin palveluksessa.

Karkeloilla on kaksi aikuisuuden kynnyksellä olevaa tytärtä, 19-vuotias Reeta ja 17-vuotias Petra. Reetalla on tarkemmin määrittelemätön kehitysvamma. Toisena diagnoosina Reetalla on lievä autismi, jonka johdosta hänellä on erilaisia pelkotiloja – esimerkiksi hälytysajoneuvojen kovat äänet pelottavat kovasti.

Jussi Karkela on alun perin helsinkiläinen, mutta kävi kuitenkin koulunsa Jyväskylässä, josta siirtyi ammatillisiin opintoihin takaisin Helsinkiin. Hänellä on kaksi ammattia, sillä hän pyörittää oman fysikaalisen hoitolaitoksensa ohella myös Medfit-nimistä firmaa. Se on fysioterapia- ja kuntoutusalan tuotteiden myyntiin erikoistunut yritys.

Jussi luonnehtiikin fysioterapeutin hommiaan sivutoimiseksi työksi, ja hänellä on vastaanotto pääsääntöisesti vain iltaisin ja viikonloppuisin. Jussin asiakkaat potevat lähinnä tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja valtaosa heistä on 35–70-vuotiaita naisia, jotka kärsivät lihasjännitys- ja särkytiloista.

– Koska suutarin lapsilla ei ole kenkiä, kroppa tahtoo olla hiukan jäykänpuoleinen, hän tunnustaa.

– Ei tule liikuttua tarpeeksi, joten aika ajoin ilmenee särkyjä ja lihasjännitystä. Viimeksi eilen kävin kollegalla oireita helpottamassa.

Sitten tuli lumitalvi

Juuri tällä hetkellä Suomessa heilutaan heinätöissä, mutta tässä jutussa me palaamme nyt kolmen talven takaisiin asioihin.

– Kaksi viimeistä talvea ovat olleet vähälumisia, mutta sitä ennen oli kolme tosilumista talvea, Jussi toteaa.

– Koska minulla on kaksi kiinteistöä hoidettavana eli fysikaalinen hoitolaitos ja oma talo, se tiesi aina kuuden kahdeksan tunnin urakkaa, jos lunta oli tullut parikymmentä senttiä.

Lumi oli aika ajoin myös tosi paksua ja raskasta suojalunta.

– Kolme vuotta sitten heräsin rankan lumityöviikon päätteeksi eräänä perjantaina aivan järkyttävään olkapääkipuun. Jokin hermo joutui puristuksiin ja kipu kehittyi niin mielettömän kovaksi, että jouduin kannattelemaan vasemmalla kädellä oikeaa kättäni. Kaiken lisäksi olen vielä oikeakätinen.

Kipu oli niin jatkuva ja niin hillittömän kova, että Jussi pelkäsi ensimmäisen kerran uransa aikana joutuvansa peruuttamaan seuraavan päivän eli lauantain seitsemän hoidettavaa.

Apu olikin lähellä

Mutta kun hätä oli suurin, apu oli yllättävän lähellä. Sattumalta Jussin luo saapui Pohjoismaisten Terveyssuihkeiden tuote-esittelijä, joka suihkautti Nordic Health Kipu/Nivel -magnesiumsuihketta 20 kertaa Jussin kipeään olkapäähän.

– Ihmettelin tietysti kovasti, mistä tässä oli kysymys ja mitäs nyt tapahtuu. Ihan oikeasti käsi alkoi nousta ja kipu katosi vain vartissa!

Jussi oli ihmeissään, ettei tämä voi olla nyt tottakaan, mutta pakko siihen oli uskoa.

– Kipu katosi kokonaan ja pystyin hoitamaan seuraavana päivänä kaikki seitsemän asiakastani. Sen jälkeen olen käyttänyt Kipumagnesiumsuihketta aina tarpeen tullen, kun kipu jossakin kohtaa on yllättänyt, mutta olen ottanut sen tueksi myös samaan sarjaan kuuluvaa Original vahva magnesium suihketta.

Jussi myöntää, ettei hän alkuun oikein jaksanut uskoa suihkeiden tehoon, mutta oman kokemuksen myötä hänenkin oli pakko uskoa. Nyttemmin hän on ottanut tuotesarjan myös omaan myyntiin ja hän sanookin, ettei hän ota valikoimaansa mitään sellaista valmistetta, jonka tehosta hänellä ei ole varmaa tietoa.

Erilaisia tuotteita

Jussi suosittelee Nordic Health suihkesarjaa myös asiakkailleen, jotka ovat olleet hyvin tyytyväisiä.

– Jos kyseessä on lähinnä lihasjännitysasiakas, teen loppuvoitelun Original vahvalla magnesiumsuihkeella. Hieron sen ihoon oikein perusteellisesti. Jos taas kyseessä on kipu-särkyasiakas, käytän Kipu/nivel -magnesiumsuihketta.

Jos äkillisesti ilmeneviä kiputiloja ajatellaan, silloin kannattaa Jussin mukaan kokeilla heti rohkeasti kipu/nivel magnesiumia.

– Sen kaveriksi suosittelen saman sarjan Original vahva -magnesiumsuihketta ehkäisemään lihasjännitystä. Kipumagnesiumsuihke sopii kaikkein parhaiten äkilliseen ja hetkelliseen kipuun. Se näyttää toimivan melkein kipuun kuin kipuun, joka on sillä hetkellä päällä. Ei se tietenkään sataprosenttisesti kaikille auta, mutta useimmille kuitenkin.

Koko Karkelan perhe käyttää suihkeita, mutta erityistä hyötyä niistä on kehitysvammaiselle Reeta-tyttärelle. Kehitysvammaisilla ilmenee runsaasti imeytymishäiriöitä, jolloin tabletit ja kuorilot imeytyvät huonosti suolistohaasteiden vuoksi.

– Suihkeet imeytyvät tutkitusti eri reittiä – vitamiinit suun limakalvolta ja magnesium ihon kautta. Näin syntyy myös tuloksia. Hän käyttää säännöllisesti saman tuoteperheen D-vitamiini- ja B12-suihkeita, jolloin hän varmasti saa kaikki tarvittavat vitamiinit. Hän on hyvin ihastunut suihkemuotoon, jota on helppo käyttää.

Teksti Reijo Ikävalko

Kkuva Matti Matikainen

Terveys-Hymy 7-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: lihasjännitys, magnesiumsuihke, olkapääkipu

Kommentit

Oma kommentti