Kovia lääkkeitä ei tarvita

Pekka PadatsuFuengirolassa Espanjan aurinkorannikolla talvet viettävä entinen yrittäjä ja surffilautailun maailmanmestari Pekka Padatsu täyttää seuraavaksi 64 vuotta, mutta edelleenkään hän ei tarvitse minkäänlaista lääkitystä.

Terveys-Hymy on kirjoittanut Pekka Padatsusta, 63, kerran aiemminkin, numerossa 2/04 eli lähes neljä vuotta sitten. Tuolloin hän toipui viattoman jalkaleikkauksen jälkeen iskeneestä sairaalabakteerista. Pöpö vei hänet peräti kolmeksi kuukaudeksi sänkyyn, josta seurasi tietysti rapakunto. Koska Pekka on kuitenkin entinen huippu-urheilija ja peräti purjesurffilautailun maailmanmestari vuodelta 1984, hän tiesi metkut, joilla iskuun päästään takaisin.

– Tapasin tuolloin golfkentällä tohtori Matti Tolosen, jonka neuvojen mukaan rupesin syömään vahvaa Magnesium Plus –nimistä valmistetta, ja jo puolentoista kuukauden kuluttua huomasin, että paikat kestävät taas treenaamista eikä niitä särje.

Tämän jälkeen Pekka lisäsi vuosi sitten repertuaariinsa kalaöljy E-EPAn, johon hän on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Hän ottaa tätä nykyä magnesiumia yhden tabletin aamulla ja yhden illalla, ja E-EPAn hän nauttii aamupalan yhteydessä.

Pekka on innokas ja taitava golfari, jonka tasoitus on kunnioitettavat 11,5. Hän pitää kuntoaan yllä pelaamalla golfia kerran viikossa ja kaksi kertaa viikossa hän tekee sauvakävelylenkin, joka peruskuntokaudella kestää kolme varttia ja muulloin peräti puolitoista tuntia. Surffilautaan hän on viimeksi koskenut kesällä, kun ukkosmyrsky teki kunnon aallokon. Vielä olivat vanhat taidot tallella.

– Koska kulutus on aika kovaa, minulla ei ole mitään erityisruokavaliota. Sen olen kuitenkin huomannut, että ravintolisät ovat hyväksi. Magnesium estää lihassäryt, ja jos sattuu käymään niin kuin minulle hiljattain kävi, että lopetin pariksi kuukaudeksi magnesiumin syömisen, säryt ja lihasjäykkyys palaavat takaisin. Kun aloitin uudestaan syödä magnesiumia, säryt katosivat. E-EPAsta olen ollut huomaavinani, että sillä olisi selvää myönteistä vaikutusta keskittymiseeni, kun pelaan golfia. En tiedä sitten, onko kyseessä uskonasia vai mikä, mutta näin se vaan on.

Pekka Padatsun erikoinen sukunimi on peräisin Sortavalasta, mutta syntymässä hän on käynyt Rovaniemellä. Pekka oli työelämävuosinaan varsinainen suurvaikuttaja, sillä hän omisti 2000 ihmistä työllistäneen Kehäyhtiöt-nimisen siivousfirman, jonka liikevaihto pyöri 200 miljoonan markan kieppeillä. Hän on kuitenkin myynyt firmansa jo vuosia sitten ja viettää ansaittuja eläkepäiviään Espanjan auringossa. Pekka on toista kertaa aviossa ja hänellä on aikuinen tytär.

– Suurimman osan vuodesta asun nykyään Espanjassa. Kesäisin viihdyn kuitenkin kotimaisemissa Kuusankoskella ja Jaalan Karijärvellä, missä minulla on mökki.

Pekka teettää joka vuosi laajat terveystutkimukset, joiden tuloksia hän seuraa tarkasti. Kun uudet testitulokset valmistuivat hiljattain, hän näytti niitä myös tohtori Toloselle.

– Hän katsoi niitä ja totesi, että arvot ovat kuin nuorella pojalla, Pekka nauraa. – Meikäläinen ei onneksi tarvitse mitään lääkitystä, sillä pärjään aivan mainiosti Tolosen suosittelemilla ravintolisillä. Tämä on harvinaista 63-vuotiaalle, sillä useimmat tämänikäiset suomalaiset syövät jo kahta tai kolmea eri lääkettä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Osmo Lehtinen

Terveys-Hymy 12-07

Bio-Vita

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: E-EPA, kunnon kohennus, magnesium

Kommentit

Oma kommentti