Kristiinan stressivatsa rauhoittui

Kristiina Ingström-Kuorinki on elämänsä aikana sairastellut niin paljon, että siitä saisi kokonaisen jatkoromaanin. Onneksi yksi huolenaiheista on nyt takanapäin, kiitos hiljattain markkinoille tulleen uutuusvalmisteen.

Hikiällä asuva – ei kuulemma kuitenkaan Takahikiällä – Kristiina Ingström-Kuorinki, 56, on ammatiltaan kuntohoitaja, mutta käytännössä hän tekee hierojan töitä kotikäynteinä. ”Otan petini ja käyn”, kuuluu hänen mottonsa hauskasti.

Huumoria Kristiinalla silti riittää, vaikka takana on rankka sairasteluputki ja siviilipuolelle mahtuu avioerokin. Onneksi hän on nyt naimisissa ensirakkautensa, moottoripyöriä työkseen myyvän Seppo Kuoringin kanssa. Naimisissa on oltu viisi vuotta.

Ensimmäiseltä kierrokselta Kristiinalla on kaksi tytärtä, 34- ja 32-vuotiaat, joista nuorempi on ehtinyt tehdä hänestä jo mummankin. Kirkassilmät ovat nelivuotias Hugo ja kaksivuotias Helmi. Sepolla puolestaan on ensimmäisestä kattauksesta kaksi poikaa, 28- ja 30-vuotiaat.

Vaikka lapset ovat lentäneet pesästä aikapäiviä, Kristiina ja Seppo eivät silti asu kahdestaan, sillä heillä on seuranaan kolme koiraa: kultainen noutaja Emmi, karkeakarvainen jackrussell Elsa sekä beaglen ja mäyräkoiran cocktail Onni. Joten vilskettä ja haukkumista riittää tasaisesti päivästä toiseen.

– Mutta jos minun sairauksistani puhutaan, se on sitten jo ihan oma lukunsa. Terveysongelmia on totisesti riittänyt.

Paikoista pulmia

Ensinnäkin Kristiinalla oli hampaiden amalgaamipaikoista peräisin oleva vaikea myrkytystila, jonka oireista hän kärsi kymmenen vuotta. Oli kuumetta, särki niveliä, liikkuminen oli tosi vaikeaa ja jatkuvat poskiontelo- ja keuhkoputkentulehdukset seurasivat toisiaan. Rouva oli tosi huonossa hapessa.

Lopulta amalgaamit poistettiin vuonna 1992, mutta vei peräti viisi vuotta, ennen kuin kaikki niiden aiheuttamat oireet katosivat.

– Siinä sivussa eli sairastelun lomassa pystyin kuitenkin opiskelemaan kuntohoitajaksi, vaikka vaikeaa oli. Olen kuitenkin syönyt ravintolisiä 15-vuotiaasta lähtien, ja hyvä niin, sillä kun amalgaamipaikat poistettiin, paljastuivat aivan mielettömät antioksidanttipuutokset. Olen vankasti sitä mieltä, että ilman ravintolisiä en enää olisi tässä.

Kristiinaa on kiusannut myös sitkeä vyöruusu, jota yritettiin hoitaa antibiooteilla, mutta kun ne eivät tehonneet, löytyi onneksi lysiini, jolla riesa pysyy kurissa.

Edelleen elossa

Eikä tässä vielä kaikki. Kristiinalta on poistettu myös kohtu, ja seuraavaksi virtsarakkoon tuli reikä, joka saatiin korjattua, mutta sitten sinne ilmaantui toinenkin reikä. Virtsa poistui puolen vuoden ajan emättimen kautta, joten Kristiinaa koeteltiin oikein tosissaan.

– Virtsarakon reikien takia jouduin syömään taas kerran antibioottikuureja, jottei ilmaantuisi virtsatietulehduksia, mutta kun virtsarakko saatiin kuntoon, minuun iski hiivasyndrooma. Sen torjumiseksi yritettiin monenlaista, mutta turhaan.

– Kun lopulta menin Helsingin Antioksidanttiklinikalle lääkäri Päivi Mäkeläisen vastaanotolle, hän ihmetteli ääneen, kuinka vielä olin elossa. Maksan ja munuaisten olisi luullut lopettaneen toimintansa tällä antibioottikierteellä. Onneksi hän kirjoitti minulle hyvän vatsa-antibiootin, jonka jälkeen tilanne alkoi vähitellen rauhoittua. Nyt olen kolmisen vuotta ollut kohtalaisen hyvässä iskussa.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Kristiinaan iski vajaat 10 vuotta sitten stressiperäinen verenpaine, joka onneksi pysyy kurissa lääkityksellä. Muita reseptilääkkeitä hänellä ei ole.

Seitsemän kertaa!

Kristiinan vatsa on kiusannut häntä melkein aina. Hän kutsuu itseään huonosuoliseksi kroonikoksi, jolla on totaalinen stressivatsa. Se on ilmennyt lähinnä ripulina ja turvotuksena. Kuitenkaan hän ei juo edes kahvia, ei tupakoi eikä käytä alkoholia. Kristiinalle on tehty gastroskopia peräti seitsemän kertaa.

– Nyt kun viimeksi tähystettiin niin lääkäri sanoi, että kuule tyttö, sä olet semmoinen stressivatsa, etten ole ikinä nähnyt tällaista. Tarttis varmaan aloittaa huonot elämäntavat, että pysyisi terveempänä.

Mutta nyt Kristiinan vatsavaivoihin on saatu selvä helpotus. Uutuustuotteen nimi on YES, englanniksi kyllä ja suomeksi siis jees. Kun Kristiina aloitti ottaa sitä huhtikuun alussa, hän huomasi helpotuksen jo muutaman päivän kuluttua.

– Monissa tuotteissa oli mukana kofeiinia, mutta se ei sovi minulle, vaikka se olisi kuinka luonnonmukaista. Minulle kerrottiin, että nyt oli tullut markkinoille uutuustuote ja ehdotettiin, että kokeilisin sitä. Aloitin kokeilut ja olen tuotteen todella hyväksi havainnut.

– Nyt vatsa voi paremmin eikä minua enää turvota. Se on myös parantanut suolen toimintaa ja kiinteyttänyt koostumusta. Tuote on toiminut myös keskivartalon kiinteyttäjänä, sillä huomaan sen vaatteistani, vaikka paino ei ole vielä sanottavammin pudonnut. Olen siihen kaikin puolin tyytyväinen.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Katri Ilves

Terveys-Hymy 6-14

Teksti:Pharma Nord
Avainsanat: amalgaami, antibiootti, antioksidantti, hiivasyndrooma, lysiini, ravintolisä, reikä virtsarakossa, stressi, stressivatsa, verenpaine, vyöruusu

Kommentit

Oma kommentti