”Kromi vei makeanhimoni”

Arja Tikkanen– Vaatekaappi on mennyt uusiksi, mutta se ei haittaa, hyvinkääläinen Arja Tikkanen nauraa.

Arja Tikkanen, 39, sanoo olleensa koko ikänsä ahmimiseen taipuvainen stressisyöjä, jonka ykkösherkku on ollut suklaa. Myös makeat keksit ovat uponneet.

Arja on asunut Hyvinkäällä lähes koko ikänsä. Hän ansaitsee nykyään leipänsä hermoratahierojana, mutta sitä ennen hän ehti vaikuttaa pankkimaailmassa 12 pitkää vuotta. Koulutukseltaan Arja on laskentamerkonomi. Hän hyppäsi oravanpyörästä ollessaan osakeselvityksessä tiiminvetäjänä. Arjan aviomies Tuomo, 34, on niin ikään vaihtanut alaa, sillä hän lopetti maansiirtoalan hommat ja rupeaa syksyllä tekemään MSAS Professional bioresonanssiterapialaitteella luontaispuolen hoitoja. Kyseinen systeemi perustuu kiinalaisen lääketieteen akupunktiopisteisiin. Pariskunnalla on kaksi lasta, pian kuusi vuotta täyttävä Petja ja nelivuotias Minja.

Arja kertoo kärsineensä paino-ongelmista miltei koko ikänsä. Hän myöntää olevansa sahaaja, sillä paino on vaihdellut reilusta 90 kilosta 58 kiloon. Arja kertoo olleensa pieni ja pyöreä koko lapsuutensa ja varhaisnuoruutensa, sillä vaikka hän kasvoi lopulta 177-senttiseksi, hän oli vielä ennen lukiovuosia vain 163-senttinen.

– 90 kiloa meni rikki Minjan syntymän jälkeen, eli suurimmillani olin pari vuotta sitten. Yritin laihtua kaiken maailman paastoilla, mutta tulosta en saanut kuin hetkellisesti ja aineenvaihduntani meni ihan sekaisin. Minulla on lisäksi diabetesriski, sillä isän suvussa on diabetesta. Vuosi sitten minulla diagnosoitiin myös sydämen läppävika, johon ei ole lääkitystä, mutta minun pitäisi elää stressitöntä ja terveellistä elämää. Jos se ei onnistu, edessä on tahdistimen paikka. Siskolle laitettiin rytmihäiriötahdistin kaksi vuotta sitten, kun hän oli 41-vuotias. Tämäkin sukuperintö on isän puolelta.

Jo viime syksynä Arja sattui kuulemaan Kromi2 -nimisestä valmisteesta, mutta oli siinä vaiheessa mielestään kaikki vaihtoehdot kokeillut.

– Kuitenkin kuulin, että se auttoi sekä painonpudotuksessa että sokeritasapainon vakaana pitämisessä, mikä sai minut kiinnostumaan. Rupesin vuodenvaihteessa ottamaan Kromi2:sta yhdestä neljään kapseliin päivittäin. Otin niitä ruokailun yhteydessä yhden aamulla, yhden lounaalla ja yleensä vielä yhden illalla. Samalla yritin tietysti myös muuttaa elämäntapojani, mutta yhtä kitkuttelua se oli.

Kevään aikana Arja alkoi huomata, että vaatteet kävivät väljiksi. Paino oli alkanut pudota, ja mikä kummallisinta, hänen makeanhimonsa oli hellittänyt. Hän naureskeleekin nykyään pystyvänsä syömään sivistyneesti kaksi tai kolme palaa suklaata, kun ennen vanhaan olisi mennyt koko levy.

–  Sellaiset tutut, jotka eivät ole nähneet minua puoleen vuoteen, ovat tietysti luulleet, että minulla on joku sairaus, Arja nauraa. – Puolen vuoden aikana paino on pudonnut ainakin 12 kiloa. Olo on hyvä ja pirteä. Olen saanut myös aineenvaihduntani kuntoon ja verensokeri pysyy tasaisena. Mitään sen kummempia tavoitteita minulla ei enää ole, mutta jos kolme kiloa vielä saisi pois, olisin tyytyväinen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-08

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: aihdutus, makeanhimo, painonhallinta

Kommentit

minulla itselläni oli todella vaikeaa, mutta sain lääkäriltä suosituksen ns. kurssille ja sAIN NELJÄN VIIKON KUNTOUTUKSEN, JOTA SUOSITTELEN KAIKILLE. kun pääsin 4:n viikon työ kokeiluun, niin mieliani nousi n.110% ja lopetin sairaslomani ja aloin liikkua, se on parasta hoitoa. minäkin luulin, että onko minussa sairaus kun paino putosi yllättäen, nykyään jaksan . ja on pakko liikkua, eikä enään kaadu seinät päälle . toivottavasti!!!!!!!!!!
onnittelen sinua, teit sen mitä itse halusin kiitos sinulle näistä kommenteista.T:pekka

Oma kommentti