Kuinka äkäpussi kesytetään

– Mitä lähemmäs vaihdevuosia mennään, sitä hirveämmäksi PMS-oireet tulevat, toteaa Vitala´s Finlandin yhteyspäällikkö Tuija Holmberg.

– Olen nyt 43-vuotias ja täytyy tunnustaa, että elän kerran kuukaudessa elämäni hirveintä aikaa, Tuija Holmberg huokaa. – Sekä minä itse, mies, että lapset kärsivät tästä kovasti. Itselle se on erityisen rankkaa.

Vitalas Finland Oy:lla oli taannoin tutustumispalaveri Pharmia Oy:n väen kanssa, jolloin Tuija pyysi tuotesuunnittelupäällikkö Jari Aaltosta suunnittelemaan sopivan ja toimivan valmisteen. Tuija lupautui myös ensimmäiseksi koekaniiniksi.

– Nyt olen muutaman kuukauden syönyt kaksi tablettia päivässä hänen kehittämäänsä Easy Lady -valmistetta, ja se on selvästi auttanut.

Tuija Holmberg arvelee, että hänen PMS-oireensa ovat tuttuja hyvin monessa muussakin huushollissa.

– Olin jumalattoman kiukkuinen, mieliala vaihteli omituisesti ja itku saattoi tulla mitä kummallisimmista syistä. Toisinaan minulle riitti ennen kuukautisia, että näin jossakin hälytysajossa olevan ambulanssin, jolloin minua rupesi itkettämään kun ajattelin, että nyt jollakin on iso hätä jossakin. Sekin saattoi ruveta itkettämään, jos mieli teki jotakin hyvää ja sitten huomasi, ettei jääkaapissa ollut mitään sellaista, mikä olisi kiinnostanut. Tai sitten olin vain kerta kaikkiaan niin hemmetin pahalla päällä, ettei kenenkään kärsinyt sanoa minulle yhtään mitään.

Tuija kertoo myös, että keho keräsi nestettä ja olo tuntui jotenkin turvonneelta. Vaatteet eivät tahtoneet mahtua päälle, vyö tärähti lyhyeksi eivätkä napit menneet kiinni, mutta toisaalta mikään ei saanut puristaa tai kiristää mistään.

– Henkinen turvotus oli silti pahempaa kuin fyysinen, ja ensiksi mainittu paheni koko ajan. Oireita alkoi ilmaantua pari viikkoa ennen kuukautisten alkua, mutta kun kuukautiset sitten alkoivat, oireet loppuivat kuin seinään. Kaiken kaikkiaan vaikeaa aikaa oli kuukaudesta aina noin puolet. Nyt menee jo huomattavasti paremmin kuin ennen.

Mutta kuinka Easy Lady sitten eroaa markkinoiden muista vastaavista valmisteista?

– Jokatukun valmisteet on yleensä tarkoitettu joko fyysisiin oireisiin kuten särkyihin, kipuihin ja turvotukseen – tai sitten mielialaa rauhoittaviin psyykkisiin PMS-oireisiin, mutta Easy Lady on kehitetty molempiin, Tuija Holmberg kertoo. – Tässä valmisteessa on käytetty kaliumia ja magnesiumia, jotka tasapainottavat suolojen aiheuttamia nestekertymiä elimistössä, mutta valmiste ulottuu kauraversouutteiden ja teaniinin ansiosta myös psyykkiselle puolelle eli se vaikuttaa suotuisasti mielialan vaihteluihin.

Valmiste on tarkoitettu otettavaksi kaksi viikkoa ennen kuukautisten alkua eikä sitä siis tarvitse syödä koko ajan, vaikka siitäkään ei ole mitään haittaa.

– Syönnin voi lopettaa heti kun kuukautiset alkavat, Tuija toteaa. – Itse otan kaksi tablettia joka aamu ympäri kuukauden, koska olen vähän tavallista ärhäkkäämpi tapaus.  Ihanteellisinta olisi ottaa Easy Ladya aamuin illoin, mutta olen sen verran huonomuistinen, että nappaan kaksi tablettia aamuisin.

– Tätä voivat syödä miehetkin, Tuija naurahtaa. – Tässä ei ole hormoneja eikä tämä kasvata tissejä! Kun miehellä oli töissä iso stressivaihe, yllytin häntäkin ottamaan tätä, mutta totta kai hän vastusteli ensin. Sitten hän kuitenkin söi yhden paketillisen ja oli hyvin tyytyväinen.

Tuija Holmberg sanoo, että uutuustuote sopii myös vaihdevuosivaivoihin. Ovathan myös vaihdevuosien mielialavaihtelut hormoneista riippuvaisia. Easy Lady on tarkoitettu hedelmällisessä iässä oleville naisille eli kuukautisten alkamisesta aina siihen saakka, kun ne aikanaan alkavat loppua.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 9-2007

Teksti:Vitala´s Finland
Avainsanat: hormonit, kuukautiset, PMS-oireet, vaihdevuodet

Kommentit

Oma kommentti