”Kuivuus katosi kasvoistani”

Raili ForsströmJos Raili Forsström pesi kasvonsa, ihosta tuli heti semmoinen ”krahnukuiva”.  –  Mutta sitten löysin ihonhoitosarjan, joka poisti kuivuuden ja häivytti myös couperosan, Raili selvittää.

Espoon ja Nurmijärven rajalla Lahnuksessa asuva Raili Forsström, 54, työskentelee palveluavustajana Rinnekoti-Säätiön palveluksessa. Hän tekee hoitotyötä ja toimii kehitysvammaisten avustajana.

– Olen tehnyt hoitotöitä kuitenkin vasta vuodesta 2006, hän kertoo.

– Lopetimme vuonna 1997 maatalon pidon Espoossa, ja sitä ennen työskentelin GW Sohlbergillä muovituotannossa silkkipainajana Klaukkalassa, joten monenlaista työtä on tullut tehtyä.

Raili on naimisissa Espoon kaupungilla työskentelevän aviomiehensä kanssa. Pariskunnalla on 26-vuotias tytär, joka äitinsä tavoin osaa täydellisen uranvaihdoksen. Hän nimittäin lopetti jokin aika sitten kuorma-auton kuljettajan työt ja aloitti äitinsä työpaikalla Rinnekoti-Säätiöllä hoitoapulaisena.

Kuiva kausi katosi

Raili kertoo olleensa koko ikänsä hyvin terve ihminen, vain muutama vuosi sitten paljastunut korkea verenpaine vaatii lääkityksen. Se kuitenkin pysyy tällä konstilla hyvin kurissa.

– Iho-ongelmia sen sijaan on ollut. Pahin ongelma on ollut ihon kuivuus, mutta myös couperosaa on ilmennyt molemmissa poskipäissä ja etenkin leuassa. Iho ei sietänyt mitä ainetta tahansa. Jos olen jotakin uutta valmistetta kokeillut, seurauksena on ollut yleensä ihottuma, joka on vain pahentanut asiaa. Iho on myös kuivunut entisestään.

Kolmisen vuotta sitten Raili sattui näkemään telkkarista Natural Arbutin -mainoksen ja kiinnostui.

– Huomasin hyvin pian, että sen sarjan tuotteet sopivat iholleni aivan erinomaisesti. Kokeilin ensin päivävoidetta ja sitten yövoidetta, jotka molemmat totesin oikein hyviksi ja aloin käyttää kumpaakin. Rupesin käyttämään myös sarjaan kuuluvaa seerumia, jota laitan kuitenkin satunnaisesti. Sarjaan kuuluu myös silmänympärysvoide, mutta sitä en ole ehtinyt kokeilla.

– Nyt iho voi hyvin ja myös couperosasta on häipynyt valtaosa, hän toteaa tyytyväisenä.

– Se ehti kiusata minua varmaan jo parikymmentä vuotta.

Tuotesarjan kokeilijoille ei kummempia niksejä

Raililla ei ole sen kummempia käyttöniksejä tuotesarjan uusille kokeilijoille.

– Ihan ohjeiden mukaan vaan. Ensin pitää tietysti pestä vanhat rasvat pois ja laittaa sitten vasta näitä voiteita. Taputtelen iholle, mikä on kaikkein paras konsti. Tuotesarjan hinta voi aluksi tuntua kovalta, mutta aineet ovat kuitenkin hyvin riittoisia. Ne myös imeytyvät nopeasti ja tehokkaasti. Purkit ovat kauniita ja tuoksukin on aika jännä.

Raili viettää vapaa-aikaansa liikunnallisesti.

– Viime aikoina harrastukset ovat tosin olleet hiukan vähissä, mutta käyn lenkillä, ajelen vähän pyörällä, kesällä käyn uimassa ja talvella sauvakävelen. Kotieläimiä ei tällä hetkellä ole.

– Tykkään myös kovasti saunomisesta. Tiedän, että se pahentaa couperosaihoa, joten laitan kasvoihin viileän pyyhkeen saunomisen ajaksi.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-11

Teksti:Arbutin
Avainsanat: kuiva iho, couperosa, kuivuus

Kommentit

Oma kommentti