Lääkäri Rauli Mäkelä: Kukaan ei pääse säteilyä pakoon

Mainos

Lääkäri Rauli Mäkelä on syvästi ihmeissään, miksi Suomessa ei voida edes keskustella tulossa olevan 5G-verkon terveysriskeistä.
– Muualla kapina on jo maailman­laajuinen.

Rauli Mäkelä ei todellakaan ole ajatustensa kanssa yksin. Nyt jo peräti neljä itsenäistä valtiota – mukana muun muassa Sveitsi ja Slovenia – ovat panneet 5G-verkon jäihin, kunnes verkon aiheuttaman säteilyn terveysriskit on puolueettomasti selvitetty.
– Neljän valtion ohella myös 297 kaupunkia, aluetta ja osavaltiota ovat jo pysäyttäneet 5G:n. Mobiilisäteily on ympäristösaaste, vaikka se ei näy, haise eikä maistu, Mäkelä toteaa.
– Sen jälkeen, kun ihmiskunta sähköistyi runsaat 100 vuotta sitten, mobiilisäteilyn alueella oleva radiotaajuinen säteily on lisääntynyt nopeasti. Kun nyt sitten vielä ruvetaan rakentamaan 5G-verkkoa, säteilymäärä nousee tästä vielä merkittävästi. Myös sen laatu tulee vaarallisemmaksi. Minua häiritsee kovasti, ettei Suomessa haluta tästä edes keskustella.
– Jos otat yhteyttä viranomaisiin, joiden pitäisi säteilylain nojalla suojella meitä ihmisiä, se on ihan sama kuin keskustelisi puhelinvastaajan kanssa. Sieltä tulee muutaman sanan tarkkuudella sama litania: ”Suomessa nykyisin noudatettavat ICNIRPin ohjearvot suojaavat kaikilta radiotaajuisen säteilyn tunnetuilta haittavaikutuksilta sekä lyhyt- että pitkäkestoisessa altistumisessa, koko väestöä mukaan lukien lapset ja nuorukaiset.”
Kun ensimmäinen 5G-verkosta huolestuneiden tahojen kansalaisaloite käynnistettiin keväällä 2019, Aalto-yliopiston fysiikan professori kommentoi sitä julkisuudessa. Hänen mukaansa kyse oli silkasta pelottelusta ja huuhaasta.

Itseään valvova järjestö

Järjestö, jonka asiantuntemukseen Suomen lainlaatijat näyttävät nojaavan, on nimeltään ICNIRP, joka on yrittänyt tehdä itsestään tieteellisesti puolueettoman ja luotettavan mielikuvan.
– Kyseessä on yksityinen järjestö, joka ei ole minkään kansanvaltaisen systeemin pystyyn panema, Rauli Mäkelä kertoo.
– Sen takana ei siis ole mikään valtio tai EU:ta vastaava elin. Se on vain pystytetty, ja se on onnistunut markkinoimaan itselleen puolueettoman ja fiksun asiantuntjan maineen. Niinpä Suomen säteilylakiin on otettu ICNIRPin suosittelemat raja-arvot.
– Tutkivat journalistit julkaisivat kuitenkin jo tammikuussa 2019 ja kesäkuussa 2020 räväkät analyysit, jonka mukaan ICNIRP on kaikkea muuta kuin puolueeton elin. Sillä on hyvin läheiset suhteet mobiililaitteita valmistavaan telecom-teollisuuteen. Tämän vuoden kesäkuun alussa tuli kahden EU-mepin julkaisu, joka on melkoisen murhaava ICNIRPiä kohtaan. Mepit vaativat, että järjestön rahoitus on EU:ssa heti lopetettava ja tilalle pitää rakentaa teollisuudesta riippumattomien tiedemiesten yhteisö, jossa lääketiedekin on kunnolla edustettuna.
Rauli Mäkelä ei todellakaan ole huoliensa kanssa yksin.
– Suuri joukko nimekkäitä tiedemiehiä, jotka työskentelevät esimerkiksi suurissa kansanterveyslaitoksissa ja yliopistoissa, ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jonka mukaan mobiilisäteily on haitallista ja suorastaan vaarallista. Ja että teollisuuden ja ICNIRPin jatkuvasti toistavat ns. puolustuspuheet, joiden mukaan mobiilisäteilystä ei ole muuta haittaa kuin sen lämpövaikutus, eivät pidä paikkaansa. Toinen samojen tahojen perusväittämä on se, että koska säteily on ionisoimatonta, se ei voi olla vahingollista. Tiedeyhteisö on romuttanut molemmat väittämät.

”Mahdollisesti syöpää aiheuttava”

Jo vuonna 2011 kansainvälinen syöpäjärjestö luokitteli mobiilisäteilyn luokkaan 2B eli mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi. Nykyään moni nimekäs tutkija vaatii sille kaikista korkeinta syöpäluokitusta eli ykkösluokitusta. Samaan luokkaan kuuluvat tupakka ja asbesti.
Rauli Mäkelällä on ehdotus jatkotoimenpiteistä.
– Jos 5G on niin mahdottoman hyödyllinen teollisuudelle ja Suomen kilpailukyvylle, rakennetaan se valikoidulle alueelle teollisuuslaitoksiin. Kuitenkin tällä hetkellä suunnitelma kuuluu, että se pakotetaan koko kansalle. Käytännössä 5G-teknologia on sellaista, että tukiasemia joudutaan rakentamaan mielettömän tiheästi, koska säteilyn laatu on erilaista kuin aikaisemmin.
– Aiemmin riitti, että 4G:n antennimasto oli noin kilometrin päässä, jolloin se kattoi ison alueen ympärillään. 5G:n kantomatka ja läpäisemiskyky on huomattavan paljon pienempi, ja siksi lähitukiasemia joudutaan rakentamaan joka nurkalle. Se taas tarkoittaa sitä, että ainakaan taajamissa kukaan ei pääse säteilyä pakoon. Meidät altistetaan tähän säteilykokeeseen ilman suostumustamme.

Leivänpaahtimen ohjaamista kännykällä!

Lääkäri Rauli Mäkelä myöntää, että 5G:n markkinoinnissa on onnistuttu äärettömän hyvin.
– Mobiiliteollisuus tietää, mitä se tekee. Heillä on hyvät markkinamiehet. Meille markkinoidaan ihan uskomattomia tulevaisuudenkuvia aina itseajavista autoista mielettömän nopeisiin latausaikoihin. Jos haluat ladata netistä elokuvan, se käy muutamassa sekunnissa, ja kun aikanaan kaikki liitetään internetiin, voit vaikkapa kännykällä kauko-ohjata pesukonettasi, leivänpaahdinta tai jääkaappia. Kohta maitopurkissakin on pieni lähetin, joka kertoo, koska maitopurkki on vajaa ja sinulle tulee kännykkään ilmoitus, pling, että nyt pitäisi ostaa lisää maitoa.
– Tällaisia täysin päättömiä ruusunhohtoisia tulevaisuudenkuvia meille maalataan. Mukana on myös kilpailumarkkinointia ja luodaan mielikuvia, mikä maa kilpailun voittaa. Voittaako USA 5G-hegemoniassa vai onko se Kiina tai olisiko se Eurooppa, ja kyllähän pienen Suomenkin entisenä mobiilialan suurvaltana on oltava kilpailussa mukana. Hyvä Suomi, hyvä Suomi! Porukka on saatu tällaiseen kiihkoon.
Rauli Mäkelä vakuuttaa, etteivät mobiilisäteilyistä varoittelevat ja huolestuneet tahot suinkaan vastusta nopeita ja tehokkaita nettiyhteyksiä. Päinvastoin.
– Ei meillä ole mitään niitä vastaan. Me itse käytämme niitä kaiken aikaa ja haemme netistä tietoa, mutta me haluamme, että homma hoidetaan kaapeleilla ja valokuiduilla, koska ne ovat toimintavarmoja ja niissä on valtava kapasiteetti. Ne ovat vakaita, täysin säteilemättömiä. Hälytysajoneuvot tarvitsevat tietenkin langattomat yhtey­tensä, mutta ne pärjäävät käsityksemme mukaan nykyteknologialla vallan hyvin.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Terveys-Hymy
Avainsanat: 5G, Rauli Mäkelä, säteily, syöpä

Kommentit

Oma kommentti