Lasimies löysi uuden tavan paastota

Kim TuominenLasialan yrityksen toimitusjohtaja Kim Tuominen on joka kevät ja syksy harrastanut paastoamista, mutta seurauksena on ollut hyvän olon lisäksi myös aikamoinen väsymys. Nyt paastoaminen onnistuu eikä uupumus yllätä.

Kim Tuomisen Glasek-yritys tekee kaikkea lasialaan liittyvää lähinnä Vaasan alueella. Toimialaan kuuluvat muun muassa näyteikkunat, korjaushommat ja terassit. Firmalla on 24 tunnin päivystys hätätilanteita varten. Kimin yritys on ollut pystyssä viitisen vuotta ja työntekijöitä on neljä.

– Olin jo tätä ennen lasialan yrityksessä töissä ja aloin pähkäillä omaa bisnestä, Kim kertoo.

– Lasialalla toimiminen ei ole sukuvika, mutta yrittäjyys on. Taantuma ei ole pahemmin purrut meillä, koska laseja tarvitaan lamankin aikana. Rikkoutunut lasi on pakko laittaa kuntoon. Ei voi jättää reikää seinässä auki, tai lamasta tulee vielä pahempi.

Kimin Sani-vaimo työskentelee postissa. Lapsia on kolme, 14 vuotta täyttävä esikoispoika sekä 11- ja 9-vuotiaat nuoret neidit. Kuudentena perheenjäsenenä vaikuttaa parivuotias kääpiövillakoira Veeti, jonka oikea nimi on pohojolaasittain Moon komia.

– Se on pieni ja karvainen, Kim nauraa. – Nimensä se on saanut laulaja Veeti Kalliosta, joka puolestaan on iso ja kalju.

Koska Kim on vasta puolessavälissä neljättä kymmentä, terveysmurheita ei ole ollut. Tosin hänen isällään on diabetes, mikä hiukan jännittää, sillä Kim katsoo kuuluvansa riskiryhmään.

– Olen yrittänyt pitää yleistä hyvinvointia yllä, hän kertoo. – Olen pitänyt paastokuurin joka kevät ja syksy. Aiemmat paastoni ovat olleet mehupaastoja, ja työkaverit ovat jo pitkään naureskelleet minulle, kun ilmaannun työmaalle mehujeni kanssa. Olen vetänyt mehupaastot ihan suositusten mukaan, mutta yleensä ne ovat olleet aika raskasvetoisia ja olen ollut niiden aikana rättiväsynyt.

Maaliskuussa markkinoille tuli kuitenkin aivan uudentyyppinen valmiste, jossa on kaikki paaston edut, mutta ei paaston haittoja. Kim alkoi ottaa kolme tablettia Puhdistus- ja Vitaalikuuri -nimistä valmistetta.

– Olen kai mainoksen uhri, kun Vesku Loiri näytti suosittelevan sitä. Ajattelin, että täytyy minunkin kokeilla, ja huomasin melko pian, että sehän toimii. Nyt tämän vitaalikuurin aikana kaikki meni niin huomaamatta, etteivät edes työkaverit hoksanneet sitä.

– Tunsin sen kropassani, ettei minua nyt väsyttänyt, vaikka kuuri kesti kolme viikkoa. Tuli kevyt ja energinen ja freesimpi olo ja painokin putosi viitisen kiloa.

Kimiä on myös yleensä keväisin väsyttänyt, mutta ei tänä vuonna.

– Väsymyksen puuttuminen oli ehkä suurin ero aiempiin paastoihin verrattuna. Ja kun tätä valmistetta käytti, ei tarvinnut aamulla ottaa vessaan aamulehteä mukaan. Vatsa toimi sen verran nopeasti ja hyvin. Uusi paasto oli totta kai myös siinäkin mielessä helpompi, ettei tarvinnut  pelata mehujen kanssa.

– Otin kolme tablettia joka ilta, koska olen iso mies. Suositus on yhdestä kolmeen tablettia. Totta kai skarppasin paaston aikana myös hiukan ruokavaliotani ja jätin esimerkiksi vaalean leivän kokonaan pois. Ruisleipää söin muutaman palan per viikko. Lihaa ja kalaa söin ihan niin kuin ennenkin. Lisäsin kuitenkin kuitua ruokavaliooni ja vähensin myös alkoholin käyttöä.

– Vain saunakaljoista en luopunut.

Kim on tyytyväinen myös siitä, että hänen käyttämänsä valmiste sisältää muun muassa berberiiniä, joka tasaa sekä sokeri- että kolesteroliarvoja.

– Mitään käyttöniksiä minulla ei ole uusille kokeilijoille. Kannattaa ihan rohkeasti vain kokeilla, kyllä se toimii.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jarmo Glader

Terveys-Hymy 5-10

Teksti: Hymy
Avainsanat: päästö, Puhdistus, väsymys

Kommentit

Oma kommentti