Sekä Lea että Lasse Kaarnola ovat saaneet omat suonenvetonsa kuriin magnesiumsuihkeilla.

Lea kärsi krampeista ja aviomies levottomista jaloista

Mainos

Lasse Kaarnolan levottomat jalat lakkasivat vispaamasta. - Hän oli kuin ori kavioradalla. Me molemmat olemme saaneet magnesiumsuihkeista suurta apua kremppoihimme, Lea-vaimo toteaa.

Kun Lea Kaarnolalta kysyy, saako naiselta udella ikää, hän pamauttaa muitta mutkitta: 61 vuotta. Ja jatkaa sitten jonkun läheisen todenneen, että ”parasta ennen” -päivä on lähestymässä. Tämä huuli kuvastaa hyvin Leaa, sillä hän on hyvin huumorintajuinen, sanavalmis ja vauhdikas nainen.
Helsingistä kotoisin oleva ja siellä edelleen miehensä Lassen, 64, kanssa asuva Lea on ollut kymmenkunta vuotta töissä energiayhtiössä, missä hän toimii yhteistyökumppaneiden yhdyshenkilönä. Peruskoulutukseltaan hän on alun alkaen merkonomi, mutta on suorittanut myös sekä työsuojelupäällikön että myynninjohtamistutkinnon. Ennen energia-alaa hän kertoo tehneensä koko ikänsä myyntihommia konttoritarvikkeista kalaan – ja kaikkea siltä väliltä.
– Olen ollut 44 vuotta toimivassa suhteessa saman miehen kanssa, mikä on mielestäni mitalin paikka, hän vitsailee.
– Lasse on nyt jo eläkkeellä Finnairin virkailijan töistä. Meillä on kaksi lasta, nelikymppinen poika ja 33-vuotias tytär. Petri on asiakaspalvelija ja Reeta on sosionomi. Minulla on ollut kaksi suurta toivetta: kunpa menkat loppuisivat ja tulisin mummoksi. Mummoa minusta ei ole vielä tehty, vaikka olen jo asennoitunut mummovaihteelle. Olenkin ajatellut edistää asiaa aloittamalla lasten sukupuolivalistuksen uudestaan perinteisesti kukilla ja mehiläisillä.
Niin että tämmöinen tapaus. Kun mittarissa on jo yli kuudenkympin, on selvää, että useimmilla on koko liuta erilaisia kremppoja. Lea ei ole tässä suhteessa poikkeus, vaikka hänellä onkin vain yksi reseptilääke, viitisen vuotta sitten todettuun kohonneeseen verenpaineeseen. Lääkitys kuitenkin toimii hyvin.
– No jo vain, kaikennäköistä kremppaa on siunaantunut. Aina nuorempana sitä ajatteli ja ihmetteli, kuinka vanhoille ihmisille aina ilmaantui uusia vaivoja, mutta nyt olen itse kremppa ja päivä -tahdissa. Käsi- ja polvijuttuja on ollut. Pahimmat krempat ovat olleet olkapäissä, jotka on leikattu, ja nyt myös polvissa on alkanut ilmetä kulumaa.

Ja minähän kokeilin

Lea on intohimoinen kuntosalilla, eli kuntiksella kävijä, sillä hän vierailee siellä vähintään kahdesti viikossa.
– Iän myötä olen saanut huomata, kuinka kuntiksella käynnin jälkeen on alkanut tulla enemmän ja enemmän viivettä palautumiseen, sillä lihakset kipeytyvät nykyään helpommin. Olen kropaltani rehevä nainen, kannan iloista ylipainoa eli ilokiloja. Niiden vaikutus liikkuvuuteen on tietysti huono, ja palautumisen viivästymisen yhteydessä alkoi ilmetä myös kramppeja ja suonenvetoja. Söin magnesiumia sisäisesti eli tabletteina, ja kun ystävät vakuuttivat, että annostusta voi lisätä, tein niin, mutta vailla tulosta. Kun painoa oli liikaa, lääkäri suositteli vesijuoksua, johon ihastuin aivan heti. Ikävä kyllä sain sitä tehdessäni todella hurjan kovia suonenvetoja.
Lea alkoi tosissaan hakea apua kivuliaisiin suonenvetoihinsa. Hän joutui niiden takia jopa nousemaan kesken vesijuoksun vedestä pois, sillä kramppeja alkoi tulla jalkapohjiin ja varpaisiin. Nyt ei vetänyt pohkeista, niin kuin yleensä kuntosalin jälkeen.
– Menin terveyskauppaan ja selitin asiani. Minulle kerrottiin, että on olemassa myös ulkoisesti suihkutettavia magnesiumvalmisteita. Tästä on nyt aikaa kolme, neljä vuotta. Minulle selitettiin, että kyseessä on aivan uusi tapa toimia, ja täytyy tunnustaa, että se kuulosti alkuun todella epäilyttävältä. Ai että ulkoisesti suihkutetaan? Minulle väitettiin vielä lisäksi, että suihkeita voi käyttää myös kipupaikkaan kohdistamalla, jolloin apu tulisi paikallisesti nopeammin.
– Minähän olen aina ollut kaiken uuden perään ja ryhdyin kokeilemaan Nordic Health Sprays -yrityksen sinistä, kipua lievittävää Jointtia. Ihan parina ensimmäisenä päivänä en vielä huomannut vaikutusta, mutta sitten se alkoi. Sen jälkeen en ole enää syönyt magnesiumia tabletteina vaan siirryin kokonaan suihkeisiin. Nykyään laitan samaan sarjaan kuuluvaa punaista Recovery-suihketta ennen kuin menen altaaseen, sillä se lämmittää paikkoja. Sitten kun tulen pois vesijuoksusta ja vaihdan vaatteet, suihkutan sinistä Jointtia. Sitä käytän nykyään joka ikinen ilta: suihkutan sitä reilusti omalle kädelle ja sivelen olkapäihin, kyynärpäihin, pohkeisiin ja reisiin.
– Valehtelisin, jos sanoisin, ettei neljään vuoteen ole ollut enää suonenvetoja, mutta jos vain muistan käyttää näitä suihkeita, niitä ei tule. Jos jätän käyttämättä, krampit palaavat. Siperia opettaa.

Aviomiehen öinen ravi loppui

Kun Lea sai suihkeista avun, hän kääntyi levottomista jaloista kärsivän miehensä puoleen.
– Lasse oli öisin kuin kaviouralla ravaava ori. Hänen jalkansa vatkasivat omaa rataansa, ja eihän siinä meikäläinenkään silloin nukkunut. Meillä oli aikamoista elämää makuuhuoneessa, mutta ei sitä perinteistä. Sitten yhtenä iltana sain hänet ylipuhuttua kokeilemaan sinistä suihketta, jota sitten sivelin hänen jalkoihinsa. Hän oli jonkin verran asiasta huvittunut – ei siis uskonut asiaan.
– Ihan ensimmäisinä päivinä hänkään ei huomannut vielä tehoa, mutta kun viikko oli kulunut, hän totesi itse, ettei enää pomppinut yöllä. Lassen tilanne on nykyään jo niin hyvä, ettei hän käytä suihketta edes joka ilta. Näin siis tältä osin meidän makuuhuoneeseemme tuli rauha.
Eikä tässä vielä kaikki.
– Kun olin jonkin aikaa käyttänyt suihkeita, ystävät alkoivat kysellä, olinko ottanut käyttööni jotakin uutta meikkivoidetta. Sitten kysyttiin, olinko käynyt liftauksessa. Moni alkoi udella, olinko tehnyt jotakin iholleni ja erityisesti kasvoille, sillä ihoni oli kysyjien mielestä kuulakkaampi ja tasaisempi kuin ennen. En ollut kuitenkaan tehnyt muuta kuin käyttänyt sinistä ja punaista magnesiumsuihketta! On ihan totta, että magnesium toimii naisen sisäisenä kirurgina, sillä se tuo ihon kimmoisuutta ja hehkeyttä esille ihan eri tavalla. Se ei vaikuta vain kipuihin vaan myös ihoon. Magnesiumsuihkeet ovat tuoneet todella suuren muutoksen elämääni.

Ei tarvitse kärsiä krampeista

Lea ja Lasse kuuluvat siis nykyään suihkeseurapiireihin.
– Jokainen nainen tietää, ettei ole aina niin helppoa saada miestä käyttämään tuotteita, saati luontaistuotteita. Kun Lasse golfaa, niin ei ole retkeä eikä lähtöä, ettei hän ota suihkeita mukaansa. Vanha koirakin siis oppii uusia temppuja ja olen siitä tosi onnellinen, ettei hän ole enää ori kaviouralla vaan nukkuu yönsä pomppimatta. Se oli meille kummallekin suuri helpotus.
Lea on alkanut käyttää myös samaan tuoteperheeseen kuuluvia jalkakylpyhiutaleita. Näin hän välttyy kovettumilta.
– Nämä ovat kolme kovaa: sininen Joint ja punainen Recovery sekä jalkakylpyhiutaleet. Mulla on harrastuksista kuntosali ykkönen ja kesällä pyöräily sekä lenkkeily. Näissäkään ei tarvitse kärsiä krampeista, kunhan vain hoitaa magnesiumsuihkeilla kaiken. Ihmiset eivät kuntoilemaan lähtiessään lämmittele tarpeeksi, mutta kun käyttää ennen suoritusta punaista suihketta, se lämmittää lihakset ja estää, ettei jälkeenpäin tule kramppeja. Kuntoilun jälkeen voi vielä suihkauttaa sinistä, mutta lämmittely on kaikkein tärkeintä – etenkin tässä iässä.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: krampit, Lasse Kaarnola, Lea Kaarnola, levottoman jalat, magnesiumsuihke, Nordic Health Sprays

Kommentit

Oma kommentti