Lihasrentouttaja auttoi kasvukipuihin

Toni TahvonenRovaniemeläinen Toni Tahvonen, 7, kasvaa niin hurjaa vauhtia, etteivät lihakset tahdo pysyä perässä. Niinpä nuorella herralla on ollut aika ajoin ikäviä kasvukipuja.

Toni Tahvonen on pirteä ekaluokkalainen Lapin yliopiston harjoittelukoulussa. Ensimmäinen kouluvuosi on lähtenyt äiti-Niinan mukaan käyntiin hyvin. Tonin mieliaineita koulussa ovat liikunta ja matematiikka, mutta lukemisesta ei olisi niin väliksi. Isona Tonista tulee äidin tietämän mukaan jääkiekkoilija.

Myös jalkapallo kiinnostaa, mutta ikävä kyllä paikallinen jalkapalloseura oli tänä vuonna niin täynnä, ettei Toni enää mahtunut porukkaan. Ensi keväänä ollaan sitten vastaavasti vähän aikaisemmin liikkeellä. Tällä hetkellä Tonin ainoa harrastus on kuvataidekoulu.

– Tonin mieliruokia ovat kaikki mahdolliset nakkiruuat, Tonin äiti kertoo. – Hernekeitosta hän ei vastaavasti tykkää ollenkaan.

Toni on nyt siinä iässä, kun pituutta tulee koko ajan lisää kohisemalla. Tällä hetkellä hän on noin 120-senttinen ja lisää puskee taukoamatta. Prosessi ei kuitenkaan aina ole ihan mutkaton, ja niinpä Tonilla on jo pitkään ollut kasvukipuja.

– Minulla itselläni oli aikoinani ihan samanlaisia, Niina Tahvonen toteaa. – Muistan omakohtaisesti, kuinka jalat olivat kipeät ja puutuneet. Koska tiesin, mistä oli kysymys, emme ole lähteneet lääkärin puheille vaan olemme yrittäneet hoitaa poikaa itse.

Tonin pohkeita ja reisiä on särkenyt jo pitkään. Erityisesti ne ovat kiusanneet illalla nukkumaan mennessä.

– Apuna on ollut äitini, joka on tuonut kaikkea mahdollista Tonin vaivoihin. Niinpä eräänä iltana huomasin perusrasvojen loppuneen ja jäljellä oli vielä Relaxantia, jota äiti oli joskus tuonut minulle. Hieroin sitä Tonin jalkoihin ja lapsi oli sen jälkeen hyvin tyytyväinen. Siitä lähtien eli noin puolisen vuotta olemme käyttäneet Relaxantia. Tilanne on selvästi rauhoittunut.

– Nyt me pärjäämme jo aika hyvin. Relaxantia ei tarvita läheskään joka ilta vaan ainoastaan silloin, kun Tonilla ilmenee kasvukipuja.

Niina Tahvonen työskentelee tarjoilijana ja on jalkojensa päällä työpäivisin kuudesta kahdeksaan tuntia. Illalla tulevat vielä kotiaskareet, joten jalat joutuvat kovalle koetukselle. Niina on kokeillut omiin jalkavaivoihinsa lihasrentouttajan sisartuotetta Jalka-Relaxantia – ja on tyytyväinen.

– Olen ihan selvästi huomannut siitä olevan apua, hän summaa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 11-09

Teksti:Detria
Avainsanat: kasvukipu, lihasrentouttaja

Kommentit

Oma kommentti