Liikunnallinen Riikka tämän tietää: Magnesiumvalmiste on palautumisen ykköstuote

Mainos

Riikka Pajunen on ollut koko ikänsä innokas liikkuja. Lajivalikoimaan kuuluvat muun muassa tankotanssi ja itsepuolustus. Niinpä nopea palautuminen rankoista treeneistä onkin tärkeää.

Vaikka Riikka Pajunen on vasta 41-vuotias, hän on ehtinyt elämässään moneen. Kymmenen viime vuotta hän on toiminut oman yrityksensä Montevistan nimissä. Riikka toimii onnellisen sekä paremman työelämän rakentajana ja ratkaisukeskeisenä uravalmentajana. Hänen asiakkaansa ovat pääasiassa yrityksiä, työyhteisöjä ja esimiehiä. Hyvinvointivalmentajana toimivan Riikan kuvioihin voi tutustua www.montevista.fi -nettisivuilla.
Riikka on alun perin kotoisin Pohjanmaalta, mutta hän ehti asua pääkaupunkiseudulla parikymmentä vuotta, ennen kuin teki totaalisen elämänmuutoksen ja muutti kahdeksanvuotiaan tyttärensä kanssa meren rannalle ja maaseudun rauhaan Saloon Teijon kansallispuistoon Mathildedalin vireään ruukkikylään.
– Olen alun perin luokanopettaja ja kasvatustieteilijä. Siirryin aikuiskasvatuksen puolelle, ja sitä kautta päädyin henkilöstöhallintoon, rekrytoijaksi ja valmentajaksi. Olen työskennellyt 20 vuotta työhyvinvoinnin parissa. Olin henkilöstöpäällikkönä ja rekrytoijana pitkään ennen kuin siirryin kymmenen vuotta sitten uravalmentajayrittäjäksi.
– Olen auttanut ihmisiä löytämään omat vahvuutensa työelämässä. Haluan edistää ihmisten hyvinvointia ja kokonaisvaltaista paranemista. Rupean lähiaikoina tekemään hyvinvointiin ja oman näköisen elämän luomiseen liittyviä retriittejä täällä luontopaikassani.

Ikäviä vastoinkäymisiä

Riikka on kokenut sen verran kovia, että hän jos kuka ymmärtää kokonaisvaltaisen parantumisen päälle. Hän on asunut tyttärensä kanssa jo kahdeksan vuotta kahdestaan, sillä ero tuli miehen kanssa, kun tytär oli vielä alle vuoden ikäinen.
Nelikymppisenä ilmaantui sitten toisenlaisia ongelmia.
– Ilmeisesti vuosien tietynlainen kuormitus sai aikaan sen, että kehon puskurit lopettivat toimintansa. Olen harrastanut tanssia tosi paljon, ja kenties siksi päkiöihin tuli nivelrikko. Heti perään minulla todettiin viime kesänä punkin aiheuttama kroonistunut borrelioosi.
– Rakastan luonnossa liikkumista. Punkki oli niin pieni, etten nähnyt sitä, mutta kehoon alkoi ilmaantua yhtäkkiä punaisia läiskiä. Oli muitakin outoja oireita: heikotusta, huimausta, ihottumaa, nivelongelmia, särkyjä, vahvaa tinnitusta – enkä enää edes muista kaikkia oireita, mitä pahimmillaan oli. Diagnoosi varmistui Mehiläisessä kuitenkin nopeasti, ja sen jälkeen menin vielä Antioksidanttiklinikalle ja Astris-klinikalle. Koska olen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, tiesin, että kyseessä on kokonaisvaltainen juttu, ja niinpä olen hoitanut sitä monilla eri tavoilla. Olen hoitanut borrelioosia vahvoilla luontaisravintolisillä ja meneillään on tällä hetkellä myös Cowdenin yrttiprotokolla.
– Borrelioosia hoidetaan koko ajan, ja nyt jäljellä on enää tinnitus ja vähän nivelvaivoja. Toiveena on, että nekin ajan myötä katoavat. Edessä ovat vielä elämän parhaat vuodet.
Jo ennen nivelrikkoa ja borrelioosia Riikalla oli vielä yksi ilkeä koettelemus, homealtistus.
– Se on jo parin kolmen vuoden takaa. Ostin hometalon itselleni ja tyttärelleni. Sen piti olla unelmien talo, joka oli tutkittu täysin puhtaaksi. Homekoira sen kuitenkin paljasti, kiitos vinkin antaneen Emili Osaran, joka on luontaistuoteverkkokaupan Lootuskaupan toimitusjohtaja. Olen hänet oppinut tuntemaan, koska lapsemme olivat samassa päiväkodissa.
Riikka pääsi lopulta eroon hometalostaan, mutta vasta kahden vuoden oikeustaistelun jälkeen.
– Kalliiksi se tuli, ja maksan niitä velkoja vielä pitkään. Prosessin aikana muutimme tytön kanssa puolen vuoden aikana kuusi kertaa väliaikaisasunnosta toiseen. Olen kuitenkin päättänyt tapahtuneen olevan taaksejäänyttä elämää ja että olen kääntänyt elämässäni uuden lehden.
– Jälkensä hometalojupakka varmaan jätti. Kuormitus on ollut aika kova, enkä pystynyt pitämään kehostani silloin niin hyvää huolta kuin olisi tarvinnut.

”Monipuoliset vaikutukset ja helppo käyttää”

Riikan ystävä Emili suositteli hänelle aivan uudenlaista magnesiumvalmistetta, joka on nimeltään Plantforce. Riikka ihastui siihen.
– Uskon ravintolisiin ja olen käyttänyt magnesiumia aikaisemminkin, mutta Plantforce on kerrassaan omaa luokkaansa. Sitä on ensinnäkin helppo käyttää, sen vaikutukset ovat hyvin monipuoliset, ja tuntuu, että se on minulle sekä henkinen että fyysinen juttu. Se rauhoittaa kehon ja poistaa kolotuksia. Haluan myös käyttää vain tosi puhtaita ja luonnollisia tuotteita. Ei säilöntäaineita tai sokeria, sillä minun on borrelioosin takia vältettävä sokeria. Plantforce myös imeytyy heti eikä ärsytä vatsaa, mikä on hyvä juttu, sillä minulla on antibioottien takia mennyt suolistokin vähän huonoon kuntoon. Kaiken lisäksi se maistuu ihan älyttömän hyvälle. Käytän Plantforcen passiohedelmäversiota.
– Koska kuntoilen tosi paljon, Plantforce on palautumisen ykköstuote. Harrastan tankotanssia, joka on tosi rankka laji, retkeilen ja ulkoilen, pyöräilen ja hiihdän, ja myös jooga ja itsepuolustus kuuluvat ohjelmaan. Sali-treeni tukee näitä muita harrastuksia.
Riikka nauttii jauhemaisen Plantforcensa yleensä iltaisin ja sekoittaa sen kuumaan veteen, jolloin juoma valmistuu nopeasti.
– Yleensä laitan jauhetta vain yhden teelusikallisen, joskus kaksi, mutta jos on kolotuksia, silloin kolme. Se on kello 21-22 tapahtuva iltarituaali, juuri ennen nukkumaan menoa. Mutta otan sitä joskus aamuisinkin: olen esimerkiksi tämän haastattelun jälkeen lähdössä salille, ja minulla on sitä juomapullossa kylmään veteen sekoitettuna. Juon sitä mielelläni treenin aikana.
Tarkempia tietoja Plantforcesta on www.lootuskauppa.fi -nettisivuilla.

Omakohtainen kokemus

Riikka kertoo myös vatsan toimivan Plantforcen ansiosta oikein mallikkaasti. Hän sanookin, ettei tiedä, mitä tapahtuisi, jos ei sitä käyttäisi.
Myös tämän jutun tekijällä on omakohtaisia kokemuksia Plantforcen tehosta. Minulta poistettiin syksyllä 1995 selkäydinontelosta hyvänlaatuinen, mutta tupakan kokoinen iso kasvain, jonka jälkeen elintoiminnot eivät olleet enää samanlaiset kuin Kekkosen aikana. Yksi leikkauksen jälkiseuraamuksista oli krooninen ummetus. Olen yrittänyt hoitaa sitä vuosien varrella jos jonkinlaisilla konsteilla ja valmisteilla – vaihtelevin tuloksin.
Tiesin jo vanhastaan, että magnesiumilla on laksatiivisia ominaisuuksia, ja niinpä rupesin kolmisen viikkoa sitten ottamaan yhden teelusikallisen Plantforcea lämpimään veteen sekoitettuna iltaisin. Ja mitä tapahtuikaan: en ole sen jälkeen tarvinnut kertaakaan ummetuslääkettä. Vatsa toimii aamuisin kuin kello.
Tämä on nyt vain yhden ihmisen kokemus tästä valmisteesta, mutta minulle se riittää vallan hyvin.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Jonne Räsänen
Avainsanat: magnesium, Plantforce, Riikka Pajunen

Kommentit

Oma kommentti