Lonkkakivut katosivat!

Tuula SalinTuula Salin on innokas liikkuja, mutta kipeytynyt lonkka hiljensi tahtia. Vaiva kuitenkin hellitti, kun hän rupesi syömään krilliöljyvalmistetta. – En pysty keksimään mitään muuta syytä särkyjen katoamiseen, hän tuumailee.

Keravalainen Tuula Salin, 63, siirtyi viime vuoden kesällä vapaaehtoisesti sivuun luontaistuotekauppa Kamomillan myyjättären töistä ja tekee niitä enää satunnaisesti.

Syy oli maailman ihanin, sillä Tuula-mummi jäi hoitamaan pientä pojanpoikaansa. Nyt hänestä on tehty jo kaksinkertainen mummi, sillä vajaat kolmevuotias esikoinen on saanut pikkuveljen, joka tätä kirjoitettaessa oli viisikuukautinen.

– Nyt mummilla on vähän enemmän vapaata ja pystyn harrastamaan liikuntaa, Tuula iloitsee.

– Ja hoidan kahta pientä mummin kultaa. Lapset ovat pieniä niin vähän aikaa, että nyt antaudun heille. On kiva katsoa, kun lapset kasvavat ja on ihanaa, että saan hoitaa niitä.

Tuula meni jo 15-vuotiaana töihin kemikalioliikkeeseen, ja hän on ollut mukana kuvioissa aina siitä lähtien, kun luontaistuotteet Suomessa tulivat markkinoille. Välillä hän meni naimisiin ja sai pojat, mutta on kuitenkin tehnyt töitä luontaistuotekaupassa koko ikänsä.

Tuula on myös syönyt luontaistuotteita koko ajan. Repertuaariin kuuluu muun muassa sinkkiä, valkosipulikapseleita, D-vitamiinia, kromia ja iltaisin nukkumaan mennessä magnesiumia.

– Allergioista olen kyllä saanut kärsiä, hän toteaa.

– Ne ovat olleet tosi pahojakin, mutta onneksi tilanne on nyt hallinnassa. Eräs lääkärihomeopaatti hoiti minut kuntoon. Olin allerginen kotimaiselle viljalle ja söin liikaa raakaravintoa. Asiat saatiin kuntoon ravitsemuksen keinoin ja ruokavaliota muuttamalla.

Erityisen kiusalliseksi tuli kala-allergia.

– Yhdessä vaiheessa kala oli mun lempparini ja söin paljon esimerkiksi savustettua lohta, mutta sitten allergisoiduin. Nykyään tilanne on kuitenkin jo parempi ja voin syödä kalaa jonkin verran.

Tuula on ottanut myös kalaöljykapseleita, sillä niiden piti sopia kala-allergikoille. Tuulalle ei ainakaan hänen käyttämänsä kalaöljyvalmiste käynyt.

– Söin kalaöljykapseleita kokeeksi, kun minulle vakuutettiin, ettei oireita tule, mutta jo viikon käytön jälkeen korvan takaa alkoi juosta kirkasta nestettä ja minun oli lopetettava. Se valmiste ei sopinut ainakaan minulle.

Tuula seuraa edelleen luontaistuotealan kehitystä. Kun OmegaRed-krilliöljyvalmiste tuli markkinoille kesän alussa, hän päätti kokeilla sitä. Päiväannos oli aluksi yksi kapseli.

– Vasen lonkka oli juuri tuolloin aika kipeä. Kävelen ja liikun paljon, käyn punttisalilla ja olen koko ajan menossa. Lonkka oli alkanut vaivata jo keväällä, ja mielessä kävi jo sekin, että olisiko kyse kulumasta. En kuitenkaan halunnut uskoa sitä.

– Kun olin ottanut yhden OmegaRed-kapselin per päivä, huomasin jo aika lyhyen ajan kuluttua, että hetkinen, kipua lonkassa ei enää ollutkaan. Enkä keksi mitään muuta syytä kuin tämän valmisteen, sillä en ole tehnyt elämässäni minkäänlaista muutosta.

Tuula tosin myöntää, että jos oikein rääkkää itseään, lonkassa yhä tuntuu hiukan.

– Voi olla, että teen joitakin vääriä liikkeitä, jotka rasittavat lonkkaa, ja kai paikat alkavat vähitellen myös kulua, kun ne ovat 63 vuotta olleet käytössä, Tuula nauraa.

– Mutta ilman muuta kapseleista on ollut minulle apua. Olen lukenut, että valmiste voi auttaa tulehduksiin, joten minulle se on ollut hyvä juttu.

Tarkempia tietoja Tuula Salinin käyttämästä valmisteesta on www.polarpharma.fi -internetsivuilla.

Teksti:Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

TerveysHymy 11-10

Teksti:Polar Pharma
Avainsanat: krilliöljy, lonkka, lonkkakipu

Kommentit

Oma kommentti