Lotta on uusi rinneohjus Rovaniemeltä

Lotta ToivonenKun Tanja Poutiainen aikanaan laittaa suksensa naulaan, rovaniemeläisten naislaskijoiden vankkaa perinnettä jatkaa Lotta Toivonen, joka on ikäluokkansa hallitseva pujottelun Suomen mestari.

Lotta Toivonen täyttää 17 vuotta elokuussa, joten parhaat lasketteluvuodet ovat vasta alkamassa. Hän voitti helmikuussa ikäluokkansa Suomen mestaruuden pujottelussa ja saavutti suurpujottelussa pronssia. Kumpikin laji sopii Lotalle yhtä hyvin, mutta vauhtilajit eivät houkuttele samalla tavalla. Lotan suhtautuminen alppilajeihin on siis aivan samanlainen kuin Tanja Poutiaisen, jonka Lotta tuntee hyvin ja on treenannutkin monesti hänen kanssaan. Luonnollisesti Tanja on monessa mielessä myös Lotan esikuva.

Lotan mutkamäki-innostus tuli jo tarhaiässä ja kaveriporukoiden myötä. Kumpikaan hänen vanhemmistaan ei ole koskaan harrastanut alppilajeja. Pienenä Lotta harrasti myös rytmistä voimistelua ja tennistä, mutta kun menestystä alppihiihtorintamalla alkoi tulla, muut lajit jäivät. Tennistä Lotta sentään pelaa vielä silloin tällöin rentoutuakseen.

Lotta käy Ounasvaaran urheilulukion ensimmäistä luokkaa. Lukio on nelivuotinen, ja koulunkäynti sujuu neitoselta hyvin. Lukuaineiden keskiarvo lukioon lähdettäessä oli 9,3 eikä yksikään aine tuota hankaluuksia. Tosin historian ja psykologian kurssit eivät pahemmin häntä puhuttele, mutta kaikki kurssit on suoritettava, sillä Lotalla on tarkat suunnitelmat tulevaisuutensa varalle. Hän päätti jo pikkutyttönä, että hänestä tulee isona lääkäri. Lotta on aina halunnut auttaa ihmisiä.

– Suvussa ei ole lääkäreitä, mutta isäni Mika on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Isä on käynyt myös liikunnanohjaajakoulutuksen ja työskentelee lastenkuntouttajana. Äitini Outi opiskelee luokanopettajaksi ja opettaa tällä hetkellä yläasteella englantia ja ruotsia. Minulla on 18-vuotias isoveli Aleksi, joka käy ammattilukiota logistiikkapuolella. Hänkin harrasti monta vuotta alppihiihtoa, mutta se jäi, kun hän vaihtoi Ounasvaaran urheilulukiosta toiseen kouluun. Viides perheenjäsen on yhdeksänvuotias australianterrieri Jerry.

– Tässä vaiheessa yritän luoda alppiuraa, Lotta toteaa. – Ensimmäinen tavoitteeni on päästä nuorten maajoukkueeseen ja sieltä tietysti aikuisten maajoukkueeseen. Päämäärä on päästä urheilussa niin pitkälle kuin suinkin. Onneksi olen säästynyt vammoilta, joten tulevaisuus näyttää sikälikin hyvältä.

Huippu-urheilijan on pidettävä tarkkaa kirjaa paitsi harjoittelustaan myös ravitsemuksestaan, ja Lotta sanookin pyrkivänsä syömään mahdollisimman terveellisesti ja monipuolisesti. Lempiruoka on äidin lasagne, mutta yök-osasto on hyvin lyhyt. Lotta sanookin oppineensa syömään kaikenlaisia ruokia. Vain sushit eivät neitoseen uppoa, vaikka hän ei ole ikinä niitä edes maistanut. Jo ajatuskin kuulemma riittää.

– Käytän myös Polar Pharman CLA-valmiste Tonalinia säännöllisesti. Se on auttanut tosi paljon palautumaan. Kun rupesin ottamaan Tonalinia loppukesästä, huomasin sen myönteisen vaikutuksen hyvin nopeasti, sillä en enää ollut esimerkiksi punttitreenien jälkeen ollenkaan väsynyt. Huomasin palautuvani entistä nopeammin myös muiden treenien jälkeen. Jo puolen tunnin kuluttua treenien päättymisestä oli sellainen olo, etten ollut tehnyt yhtään mitään.

– Käytän myös Polar Pharman Hart-Sport -urheilu- ja palautusjuomia, jotka nekin auttavat palautumiseen. Kolmas saman firman tuote on Antiwir, joka lisää vastustuskykyä ja jolla torjun flunssien tulon.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 4-09

Teksti:Polar Pharma
Avainsanat: CLA, palautuminen, Tonalin, urheilujuoma

Kommentit

Oma kommentti