Luontaistuotteita lemmikeille

Leea Aaltonen elää ja työskentelee koira-asioiden parissa ja hänellä itselläänkin on kolme koiraa. Hän siis tietää, mistä on kysymys, kun puhe kääntyy ihmisen parhaaseen ystävään.

Heinolalainen Leea Aaltonen, 33, työskentelee miehensä Arton, 35, RessunPuoti-nimisessä yrityksessä. Kyseessä on Eviran pakkausluvilla oleva koirien raakaravintoa myyvä liike. Toiminnan johtotähtenä on luonnonmukaisuus.

– Pakkaamme itse raakalihoja. Lihatuotteemme ovat kotimaisia ja pyrimme kotimaisuuteen kaikessa myyntitoiminnassamme, Leea kertoo.

Vastaavia Eviran pakkausluvilla toimivia liikkeitä on maassamme kolmisenkymmentä. Yleensä kyse on isoista toimittajista eikä Leea tiedä ainakaan Päijät-Hämeestä toista saman alan yrittäjää.

RessunPuodin bisnekset sujuvat Leean mukaan nyt entistä paremmin, kun yritys muutti jokin aika sitten isompiin tiloihin. Varsinainen yrittäjä on Arto Aaltonen, itseään Leea kutsuu lähinnä jokapaikanhöyläksi. Hän ottaa vastaan tilauksia, huolehtii valikoimasta ja opiskelee siinä sivussa oppisopimuksella pieneläinhoitajaksi. Arto on ammatiltaan kokopäiväinen palomies, Leea puolestaan on vaikuttanut ikänsä kaupan alalla ja on touhunnut eläinten kanssa niin kauan kuin muistaa.

Aaltosilla on neljä lasta ja kolme koiraa, joten kotona vietetään harvoin hiljaiseloa. Vanhin lapsista on 14-vuotias tytär, jolla on kolme pikkuveljeä: 10-, 5- ja 4-vuotiaat.

– Meillä on kaksi englanninspringerspanielia, Olli ja Aatu, ja yksi kuusivuotias kääpiövillakoira Iitu, Leea kertoo.

Tassut pehmeämmiksi

Kun perheessä on kolme koiraa, silloin tällöin niillä ilmenee myös lieviä terveysongelmia. Ne Leea ratkaisee nykyään Detrian Relaxant Animal -tuotesarjalla, jonka hän löysi hiljattain. Ja on siihen hyvin tyytyväinen.

– Toisella englanninspringerspanielilla on ollut kuivaa iholänttiä ja siinä pieniä patteja. Olen hoitanut sitä Detrian hoitoseerumilla. Tulokset alkoivat näkyä jo viikon kuurin jälkeen, sillä iho rauhoittui kokonaan. Tassuvoiteella on äärettömän hyvä vaikutus, jos anturat halkeavat. Voide pehmittää ne hyvin nopeasti eikä se tee tassunpohjaa liukkaaksi.

Talviaikaan voidetta on syytä laittaa tunti puolitoista ennen lenkille lähtöä, jolloin se estää lumen paakkuuntumisen. Kun lunta kertyy tassujen pohjiin, tassut kipeytyvät ja koira alkaa syödä niitä.

Leea sai vinkin Detrian Relaxant Animal -tuotesarjasta erään asiakkaansa kautta. Puskaradio siis toimii.

– Asiakas oli pessyt sarjaan kuuluvalla Hoitavalla pesunesteellä koiransa tassun pohjia, joihin ilmaantui furunkoloosia. Kyse on tassunpohjien kiusallisesta punaisesta ihottumasta. Hoitavalla pesunesteellä yhdessä sarjaan kuuluvan Hoitoseerumin kanssa on pystytty välttämään monia turhia antibioottihoitoja.

Allergia katosi

Leean oma suosikki hoitosarjasta on Hoitoseerumi, jota hän on valmis suosittelemaan kaikille koiranomistajille. Hän tunnustaa iloisesti nauraen käyttäneensä sitä omiinkin iho-ongelmiinsa – ja hyvin tuloksin. 

– Olen käyttänyt runsaasti myös Relaxant hajunpoistajaa. Olen tykännyt siitä ihan senkin takia, että kyse on puhtaasta luonnonaineesta eli katajauutetteesta eikä mukana ole mitään vieraita kemikaaleja. Se on suorastaan yllättävän tehokasta.

Kun perheessä on neljä lasta ja kolme koiraa, suurempia vapaa-ajan ongelmia ei Aaltosen pariskunnalla ole. Onneksi kukaan poppoosta ei ole tällä hetkellä enää koirille allerginen. Toisin oli vielä taannoin.

– Käytännön siedätyksellä on käsittämättömän hyvä vaikutus, Leea toteaa.

– Kun olin lapsi, meillä oli pihakoira, joka ei aiheuttanut ongelmia, mutta olin nuorempana hyvin allerginen kaikille tuntemattomille koirille. On mielenkiintoista, että nykyään pystyn menemään koiranäyttelyyn enkä saa minkäänlaisia allergiaoireita. Sama juttu Artolla, joka niin ikään on ollut koirille allerginen ja saanut niistä silmäoireita.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Miguel Vera

Terveys-Hymy 1-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: koira, lemmikki, luontaistuote, tassut, tassuvoide

Kommentit

Oma kommentti