Maastopyöräily on Toni päälaji

Toni RakkolainenToni Rakkolainen aikoo ensi kesänä edessä olevan armeijan jälkeen katsoa, mihin rahkeet maastopyöräilyssä riittävät. Hän oli myös SM-tason soutaja, mutta vene vaihtui pari vuotta sitten lopullisesti polkupyörään.

Toni Rakkolaisen, 19, opinnot Imatran ammattikoulussa vetelevät viimeisiään. Hän valmistuu tänä keväänä, mutta pitkää aikaa hän ei ehdi sen jälkeen ihmetellä, sillä heinäkuussa kutsuvat armeijan harmaat. Nuorukaisen tie vie joko Kontiorantaan tai Immolan rajajääkäreihin.

– En mä sitä inttiä niin innolla odota, mutta käytävä se on. Kyse on velvollisuudesta, Toni tuumailee.

Toni asuu vanhempiensa kanssa Imatralla. Tyttöystävää hänellä ei tällä hetkellä ole.

Armeijan jälkeen Toni aikoo jatkaa opintojaan. Vaihtoehtoja on vielä monta aina fysioterapiasta sähköinsinööriin asti, mutta tekniikka tuntuu kuitenkin nuorta miestä kiinnostavan. Ammattikorkeakoulu on joka tapauksessa seuraavaksi suunnitelmissa.

Toni on urheilumies henkeen ja vereen. Hän on nuorempana harrastanut kilpahiihtoa, ja sen jälkeen hän souti kolme vuotta olympialuokkien veneitä kilpaa. Paras saavutus soudussa on olympialuokkien SM-pronssi pariairokaksikoissa.

– Soudun olen kuitenkin jo jättänyt, hän kertoo.

– Vesillä en ole enää ollut kahteen vuoteen, mutta sisäsoutua olen vielä tehnyt jonkin verran. Nykyään päälajinani on maastopyöräily, ja armeijan jälkeen katsotaan sitten tavoitteet siinä lajissa. Yritän totta kai pärjätä mahdollisimman pitkälle, ja sitten sen näkee, mihin kyvyt riittävät.

Koska Toni on aktiiviurheilija, hän katsoo aika tarkkaan, mitä laittaa suuhunsa, mutta myös allergiat rajoittavat häntä melkoisesti.

– Olen allerginen äyriäisille, kaloille, maitoproteiinille ja kananmunalle, hän luettelee. – Saan niistä hengenahdistusta. Minulla on myös todettu astma, johon on lääkitys. Ravintolisiä en juuri ota, mutta kuntosalitreenien jälkeen käytän proteiinipalautusjuomia. Se on helppo konsti palautumisen nopeuttamiseksi.

Koska Toni treenaa ankarasti, lihakset joutuvat koville ja kipeytyvät aina silloin tällöin. Onneksi lihasvaivoihin löytyi apu sattuman kautta.

– Voitin hiihtokisojen arvonnasta tuotepaketin, joka sisälsi Perskindol-nimistä voidetta. Luin netistä siitä lisätietoja, ja monet kertoivat käyttäneensä sitä väsyneisiin ja kipeytyneisiin lihaksiin.

Toni kokeili valmistetta ja huomasi, että se tosiaan toimii.

– Käytän sitä aina kovien treenien jälkeen, kun jalat tuntuvat väsyneiltä. Laitan sitä yötä vasten. Olen nyt käyttänyt sitä jo runsaan vuoden ja olen tyytyväinen.

– Perskindol rentouttaa ja palauttaa jalkojen lihakset positiivisella tavalla veltoiksi. Kaiken kaikkiaan siitä tulee kiva rento olo. Käytän sitä kahdesta neljään kertaan viikossa aina rankempien rasitusten jälkeen. Mielestäni tuote on hyvin riittoisaa eikä sitä tarvitse sivellä kuin ohut kerros. Mitään erityistä käyttöniksiä minulla ei ole, mutta se kyllä riittää, jos käyttää sitä ohjeiden mukaan.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Laura Vesikko

Terveys-Hymy 5-10

Teksti:Harmonia
Avainsanat: lihasvaiva, rentoutuminen, urheilu

Kommentit

Oma kommentti