Magnesiumsuihke lopetti yöhikoilun

Mainos

Kari Kuusistolla ei ole koskaan ollut varsinaisia univaikeuksia, mutta hänen riesanaan on ollut pitkään jatkunut yöhikoilu. Nyt tämä ongelma on selätetty.

Kari Kuusisto, 54, on paljasjalkainen tamperelainen.
– Amurin kakaroita ja Ilveksen vankka kannattaja, hän luonnehtii itseään.
Työkseen Kuusisto vaikuttaa oman perheyrityksensä toimitusjohtajana, vaimo työskentelee firman reskontran puolella. Kari on terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden tukkukauppias, on ollut jo 26 vuoden ajan. Yrityksen nimi on Tammed Oy ja siihen voi käydä tutustumassa tarkemmin www.tammed.fi -nettisivuilla. Henkilökuntaa on tällä hetkellä Karin lisäksi neljä.
– Päätuotteemme on ensihoito- ja ensiaputarvikkeet eli erilaiset välineet sairaalan ulkopuolella annettavaan ensiapuun. Meidän missiomme on kehittää potilasturvallisuutta laadukkaiden ea-välineiden myötä. Toimitamme tuotteita kautta koko maan ja meiltä saa ostaa myös alaan liittyviä koulutuspalveluita.

Yöhikoilu vaivasi pitkään

Kari on vaimonsa kanssa pitänyt yhtä jo kohta kolme vuosikymmentä. Pariskunnalla on kaksi reipasta poikaa, 21- ja 13-vuotiaat.
Karilla ei ole ollut suurempia terveysongelmia eikä reseptilääkkeistä ole tietoakaan, vain allergiat ovat joskus haitanneet. Oireita aiheuttavat pöly ja eläimet, erityisesti kissa, mutta ongelma ei ole silti niin paha, etteikö hän pystyisi pitämään naapurin kissaa
sylissä, jos se vaan haluaa tulla.
Jokainen yrittäjä tietää, että joskus ongelmia kulkeutuu myös yöuniin. Karilla ei ole ollut vaikeuksia nukahtamisen ja nukkumisen kanssa sinänsä, mutta ihan kitkatta yöunet eivät silti ole sujuneet. Hän on jo vuosia kärsinyt ärsyttävästä yöhikoilusta, joka on yleensä herättänyt keskellä yötä.
– Se on vaivannut jo pitkään. Menen yleensä jo kymmenen maissa nukkumaan ja yöllä herään yhden tai kahden maissa siihen, että tyyny on hiestä märkä, samoin peitto, ja olen joutunut monena yönä vaihtamaan kuivan t-paidan päälleni. Ja kun lähdet pikkutunneilla kaapista etsimään kuivaa t-paitaa, uni ei sen jälkeen enää ole ihan laadukasta. Vie tunnin verran, ennen kuin pääsee taas unen päästä kiinni. Aamulla olo on sitten sen mukainen, kun on joutunut yöllä heräilemään. Huonosti nukuttua yötä ei edes aamukahvilla saa korjattua.

Apu löytyi  yhdellä käynnillä

Nyt kuitenkin Karin yöhikoilu on loppunut kuin seinään. Yksi ainoa visiitti luontaistuotekauppaan riitti.
Terveysshopin Anne suositteli minulle Nordic Health Sprayn Unimagnesium-nimistä suihkevalmistetta. Olen yleensä hyvin huono tällaisiin kokeiluihin enkä usko kaikkea, mitä puhutaan, mutta Anne on sen verran täyspäinen ihminen, että hänen suositteluunsa kannattaa suhtautua vakavasti. Pakko siinä on silloin joku taika olla. Tästä on nyt kuutisen viikkoa aikaa.
– Anne neuvoi minua laittamaan noin tunti ennen nukkumaan menoa pari suihkausta säären sisäpintaan molempiin jalkoihin, samoin käsivarsien sisäpintaan. Varsinainen yllätys oli se, että se alkoi toimia jo toisena yönä! Hikoilu jäi ihan naps pois.
– Olen tämän myötä myös nukkunut paremmin, kun ei enää tarvitse yöllä herätä vaihtamaan vaatteita tai kääntämään tyynyä tai peittoa toisin päin. Apu on ollut ihan konkreettinen: kun eilen illallakin laitoin suihkeita nilkkoihin ja käsivarsiin, heräsin aamulla virkeänä jo puoli tuntia ennen kellon sointia sillä mielellä, että nyt voisi kyllä jo nousta.
– Suihke on auttanut kaikin puolin nukkumiseeni ja vaimo on huomauttanut, etten enää kuorsaakaan yhtä paljon kuin ennen. Olen myös onnistunut pudottamaan muutaman kilon, ja silläkin voi toki olla oma osuutensa.

Mitähän tapahtui…

Kari oli myös kokeeksi pari viikkoa ilman suihketta. Ja heti kävi käry.
– Hiukan taisin unohtaa ja toisaalta ajattelin, että kyllä tämä tästä sujuu ilmankin. Rupesin kuulemma taas kuorsaamaan, jolloin vaimo kysyi, olinko muistanut käyttää magnesiumsuihketta. Oli pakko tunnustaa etten ollut. Kun pari kolme yötä oli mennyt, valituksia kuorsaamisesta ei enää tullut.
Kari on ollut niin tyytyväinen suihkeeseen, että hän kävi kertomassa siitä viikon kuluttua myös luontaistuotekaupan Annelle.
– Aloitin siihen tyyliin, että et tiedä, mitä on tapahtunut, johon hän naurahti ja totesi, että kyllä hän tietää, kun moni muukin on sanonut hänelle ihan samaa.
Vapaa-aikanaan – jos yrittäjlle sitä jostain siunaantuu – Kari harrastaa valokuvausta. Hän on viihtynyt myös golfkentällä niin hyvin, että tasoitus oli parhaimmillaan 10. Nykyään, kun hän on pitänyt muutaman vuoden taukoa, tasoitus on pudonnut viiteentoista. Ei ole huono sekään.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Kari Kuusisto, magnesiumsuihke, Nordic Health Spray, Unimagnesium, yöhikoilu

Kommentit

Oma kommentti