Magnesiumvoide poisti polvikivut

Maija Kuosmanen on juossut peräti 14 täyspitkää maratonia, mutta nyttemmin hänen pitkien matkojen juoksunsa on juostu. Polvivaivat estävät. – Onneksi löysin valmisteen, joka on hyvin tehokkaasti poistanut polvien kivut, hän kertoo tyytyväisenä.

Maija Kuosmanen, 50, on alun perin kotoisin Ruokolahdelta, sieltä Albert Edelfeltin kuuluisien eukkojen maisemista. Maija on vaikuttanut pankkialan töissä lähes koko ikänsä. Nykyisessä työpaikassaan OP Helsingin konttorinjohtajana hän on työskennellyt kolme vuotta.

Eräs määritelmä Maijasta kuuluu, että hän on entinen kestävyysurheilija ja nykyinen himoliikkuja. Hän allekirjoittaa tämän.

– Olin lapsena lievästi pyöreä pieni tyttö, kunnes 16–17-vuotiaana hoikistuin ja rupesin juoksemaan. Niin minusta tuli kestävyysurheilija ja lajinani ovat olleet nimenomaan pitkät juoksumatkat. Olen juossut 14 maratonia ja ennätykseni on 2.57. Näistä maratoneista olen vain yhden juossut Suomessa, muut ulkomailla. Suosikkini on Tukholma, se rata on kaikkein ihanin. Olin silloin vielä niin kovassa kunnossa, että kuuluin kuumaan ryhmään. Tuntui kuin olisin juossut huutotunnelissa, sillä kannustus oli koko ajan niin vahvaa. Muutenkin ruotsalaiset ovat ihan mahtavia kannustajia.

Kilpamaratoonari

Maija on tietoinen vanhasta viisastelusta, jonka mukaan urheilija ei tervettä päivää näe, mutta hän jättää tämän sukkeluuden omaan arvoonsa. Hän vakuuttaa, että asia on juuri päinvastoin, vaikka hänen maratonuransa kilpailumielessä lopettanut tapaturma sattuikin juuri juostessa.

– Oli marraskuu ja olin harjoituslenkillä. Ensilumet olivat juuri sataneet ja tie oli aurattu sellaiseksi, että liukastuin, kaaduin ja menin nurin niskoin. Loukkasin vasemman polveni niin pahasti, että sieltä repesi rusto ja kierukka ja vielä jotain muutakin. Olin sauvojen varassa kolme, neljä viikkoa. Minulle tarjottiin leikkausta, mutta halusin kuntouttaa polveni itse ja ilman operaatiota. Sen jälkeen en enää juossut sinä vuonna maratonia, vaikka tämän tapahtuman jälkeen hölkkäsinkin vielä muutamia maratoneja kolmeen ja puoleen tuntiin.

Maija lopetti kilpamaratonit 27–28-vuotiaana, jonka jälkeen hänestä kuoriutui sunnuntaihölkkäri. Nykyään hänen maratonuransa on jo kokonaan ohi, sillä oikeakin polvi alkoi vihoitella. Sieltä löytyi nivelrikko.

– Se voi johtua vasemman polven loukkaantumisesta, sillä vasen oli vuosien ajan heikompi. Yritin kovasti olla rasittamatta oikeaa polvea, mutta varmaan vaistomaisesti olen kuitenkin tehnyt niin, kun kuntoutin huolella vasenta. Nykyään en enää pysty juoksemaan muulloin kuin kesäisin urheilukentän nurmella. Se on sen verran pehmeä, että voin tehdä lämmittelyjuoksuja.

Urheilua ja kuntoilua Maija ei suinkaan ole jättänyt. Hän käy cross training -salilla harva se päivä, ja kun tätä juttua tehtiin, hän oli onnesta piukeana siitä syystä, että hän oli edellispäivänä salilla pystynyt ensimmäisen kerran vetämään myötäotteella neljä leukaa!

Polvikivut kiusasivat

Mutta polvivaivat kuitenkin kiusasivat. Maija kokeili erilaisia valmisteita, kunnes hän viime syksynä löysi rovaniemeläisen Detrian Relaxant Magnesium -hierontavoiteen. Hän tunnustaa alkuun olleensa jonkin verran epäileväinen sen vaikutuksesta ja ajatelleensa, että tuskinpa siitä mitään haittaakaan on, mutta hyvin pian epäilyksen varjot katosivat sen siliän tien.

– Polvissa on sellainen juttu, että lihasten pitää tukea niitä. Jos lihakset lakkaavat nivelrikossa tukemasta, käveleminen loppuu. Pyrin treenatessani tekemään syväkyykkyjä, jotka eivät aina ole onnistuneet, mutta nyt taas kaikki sujuu. Paljon on Relaxant Magnesiumin ansiota. Hieroin sitä treenin jälkeen polvien yläpuolen lihaksiin ja myös polviin, ja se rupesi jotenkin kummallisesti auttamaan.

– Nivelrikkohan ei ole lihas eikä oikein voisi uskoa, että voide vaikuttaisi siihenkin, mutta jollakin tavalla se auttoi lihaksia rentoutumaan. Treenaan niin paljon, että lihakset olivat venyttelyistä huolimatta varmaan aika jumissa, mutta tämä toi avun.

Voide rentoutti lihakset

Maijan mukaan voide on pehmittänyt ja rentouttanut lihaksia. Paitsi että hän sivelee sitä huomattavan reippaasti polvien yläpuolen reisien lihaksiin, hän laittaa sitä myös treeneissä kipeytyvään vasempaan olkapäähän. Ja helpotusta tulee sinnekin.

– Olen suorastaan hämmentynyt voiteen tehosta. Leuanveto oli minulle tosi iso juttu, sillä treenasin sitä vuoden verran. Jo viikko sitten sain yhden leuan myötäotteella ja eilen tosiaan jo neljä. Roikuin rekillä niin etteivät jalat yltäneet maahan.

Alkuun Maija siveli voidetta ennen treeniä, mutta nykyään hän tekee niin myös harjoitusten jälkeen. Vaikutus on nyt hänen mielestään vielä parempi.

Terveys-Hymy 2-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Arto Wiikari Otavamedia
Avainsanat: kestävyysurheilu, lihasten rentouttaminen, magnesiumvoide, maratoonari, nivelrikko, polvikierukan repeämä, polvikipu, ruston repeämä

Kommentit

Oma kommentti