Maha kuntoon maitohappobakteereilla

Vaikka Mia Korpi on koko ikänsä ollut tekemisissä terveys- ja hyvinvointialalla, pikku krempoilta hänkään ei ole voinut välttyä. Mia vakuuttaa iloisesti nauraen, että ihminen hänkin vain on.

Vihdin Nummelassa asuva hyvinvointikonsultti Mia Korpi on tehnyt pitkän työuran ulkomailla, ennen kuin rantautui takaisin Suomeen. Pian kotimaahan saavuttuaan hän perusti perheen, johon aviomiehen lisäksi kuuluu kaksi pientä tytärtä.

Mian aviomies Alex toimii rakennusalan yrityksessä suunnittelijana. Nettisivuja hän laatii harrastuksenaan, ja niinpä hän on tehnyt muun muassa Mian nettisivut, josta käy parhaiten selville myös Mian työnkuva. Tyypilliseksi asiakkaakseen Mia nimeää aikuiseen ikään ehtineen naisen.

– Olin tosiaan tehnyt pitkän uran ulkomailla ennen Suomeen tuloani. Aloitin aikoinani Suomessa iholta, mutta siirryin sitten lihaksiin ja sen jälkeen mielenvaikutukseen. Olen työskennellyt muun muassa toiminnallisen lääketieteen instituutissa Kanadassa sekä myös kylpylöissä konsulttina ja kouluttajana.

Vaihtuvat kannat

Mia on vielä nuori nainen, joten varsinaisia terveysongelmia ei ole ehtinyt kertyä. Jotakin pientä kuitenkin. Mian heikko kohta on jo nuoruusvuosista saakka kiusannut vatsa ja ruuansulatusongelmat.

– Eivät lääkäritkään ole immuuneja sairauksille, hän heittää.

– Sama koskee myös meikäläistä. Vaikka olen hyvinvointikonsultti ja olen ikäni tehnyt töitä terveyden parissa, olen silti ihan ihminen! Ulkoiset olosuhteet vaikuttavat myös meikäläisiin. Olen ulkomailla vietettyjen vuosieni aikana joutunut matkustamaan todella paljon ja työskennellyt monesti extreme-olosuhteissa. Olen lentänyt elämäni aikana niin paljon, että yhdessä vaiheessa se kävi jo korvien päälle.

Runsas matkustaminen ja erilaiset, nopeasti vaihtuvat bakteerikannat toivat Mialle mahakatarrin oireita jo parikymppisenä. Oireita yritettiin hoitaa perinteisillä systeemeillä, mutta vailla suurempia tuloksia.

Ruokavalio auttoi

Mia päätti hoitaa asian ryhtymällä tiukalle ruokavaliolle, josta olikin apua.

– Olo kohentui ja energiatasot nousivat, mutta kuitenkin kaksi viimeistä vuotta ovat olleet aika tiukkoja, jolloin sen on huomannut myös ruuansulatuksessa.

Hiukan ennen viime joulua Mialle alkoi taas tulla ihan samanlaisia oireita kuin parikymppisenä.

– Heikotti ja yökötti etenkin aamuisin. Minua on tutkittu monet kerrat ja on haettu muun muassa keliakiaa, mutta siitä ei ole kysymys. Minulla on kuitenkin todettu yliherkkyys ainakin käsitellyille viljoille, joten en käytä viljatuotteita lainkaan.

Sisarelle myös

Kun vatsaoireet joulun alla alkoivat, Mia alkoi torjua niitä Mikroveda Life -nimisellä nestemäisellä uutuustuotteella, jota hän otti yhden mitallisen aamuin illoin. Mitään muuta muutosta hän ei päivärutiineihinsa tehnyt.

– Kaikki oireet loppuivat kolmessa viikossa, hän iloitsee.

– Sen jälkeen mitään ei ole ilmaantunut. Nyt voin syödä mitä haluan ja pystyn ottamaan sellaisetkin ravintolisät, jotka aiemmin ärsyttivät vatsaa. Ehdin syksyn aikana kokeilla monta muutakin tuotetta, mutta vain tämä on tehonnut. Annoin pullollisen sitä siskollenikin, jonka elimistö oli kovilla Afrikassa otettujen malarialääkkeiden takia. Hänenkin olonsa koheni Mikrovedan ansiosta.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Matti Matikainen

Terveys-Hymy 5-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: mahakatarri, maitohappobakteeri, ruuansulatusongelma, vatsavaiva

Kommentit

Oma kommentti