Mairen niskasäryt historiaa

Maire Mikkola on työskennellyt kauneushoitolayrittäjänä Turussa peräti 36 vuotta. Vaikka Maire on alan konkareita, silti hänenkin silmiinsä sattuu uusia valmisteita. Hän on erityisen ihastunut kotimaiseen, lappilaiseen tuoteperheeseen.

Haapajärveltä Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva Maire Mikkola, 64, pitää yhden naisen Kauneuspiste-nimistä yritystään Turun Itäisellä Pitkäkadulla.

Maire sanoo, että oma kauneusalan yritys on ollut hänen haaveenaan jo lapsuusvuosista lähtien. Alkuun hän ehti kuitenkin vaikuttaa sekä konttorissa että tekstiilialalla. Turkuun hän rantautui vuonna 1971 ja SKY-kosmetologiksi valmistuttuaan 1981 ryhtyi yrittäjäksi. Tyypillinen asiakas on lähinnä aikuinen nainen, mutta myös miehet käyvät hoidoissa Mairen liikkeessä.

– Palveluvalikoimaani kuuluvat kasvo-, jalka- ja käsihoidot, vyöhyketerapia, reiki-energiahoito ja intialainen päähieronta, Maire luettelee. Nykyihmisellä tuntuu elämänrytmi olevan aika kiireinen, joten koetan luoda hoitolaan rauhoittavan tunnelman. Varaan riittävästi aikaa jokaiseen hoitoon ja samalla asiakas voi jutella halutessaan ilonsa ja surunsa. Näin on hyvä.

Niskasärky talttui tuotteen avulla

Sekä Maire että hänen suunnittelupäällikkönä toiminut miehensä ovat jo eläkeiässä. Mies on jo eläkkeellä, mutta Maire jatkaa työntekoa niin kauan kunnes löytää hoitolalle jatkajan.

– Ja kun mukava sellainen löytyy, sitten voisin jäädä eläkkeelle. Saa nyt sitten nähdä, kuinka käy.

Mairen terveys on ollut hyvä, reseptilääkkeistä ei ole tietoakaan. Vain nivelet joutuvat joskus työn takia koville, ja toinen työn mukanaan tuoma vaiva on ajoittainen niskasärky. Mutta näihin ongelmiin hän on löytänyt avun.

– Rovaniemeläisen Detrian Relaxant Magnesium on päivittäisessä käytössä. Jalat kramppaavat, kun tulee työstä lihasjännityksiä, mutta tämä voide rentouttaa mukavasti. Laitan sitä jalkoihin yöksi, niin saan nukutuksi, ja joka aamu sivelen sitä selkään ja hartioihin.

Mukana testiryhmässä

Maire on tehnyt tuttavuutta myös Detrian Arctic Arbutin -ihonhoitosarjan kanssa.

– Viime marraskuussa oli alan messut Helsingissä, ja Detrialla oli siellä oma osasto. Olin jo aiemminkin tutustunut heidän tuotteisiinsa, mutta nyt tulin täyttäneeksi kilpailulipukkeen ja pääsin 10 hengen testiryhmään mukaan. Huomasin hyvin pian, että tuotteet ovat hyvin korkealaatuisia, vaikka tosin itselläni ei ole ollutkaan varsinaisia iho-ongelmia. Olen aina hoitanut ihoani tunnollisesti.

Maire kertoo tykästyneensä erityisesti tuotesarjan Arctic Arbutin kasvovoiteeseen, sillä se ei sisällä hajusteita ja on tuoksuton. Voide on ihoa rauhoittava ja hoitava. Voide imeytyy hyvin ja sopii myös meikinalusvoiteeksi. Tuote levittyyhyvin iholle ja sisältää luonnon aurinkosuojan suojakerroin 10.

– Se on tosi miellyttävä käyttää ja tuntuu hyvältä iholla. Tepsii myös punoituksiin. Olen käyttänyt myös sarjaan kuuluvaa hoitavaa käsivoidetta, sillä iän myötä tahtoo ilmaantua maksaläiskiä. Sarjan seerumia laitan aina yöksi. Se on rauhoittava ja miellyttävän kevyt.

Kotimainen valmiste

Maire vakuuttaa, että hänestä tuli tuotesarjan vakiokäyttäjä. On hauska huomata, että vuosikymmeniä alalla vaikuttanut veteraanikin löytää yhä uusia valmisteita ja on valmis sekä kokeilemaan että myös käyttämään niitä jatkossakin.

– Arvostan myös sitä, että kyseessä on kotimainen valmiste, jonka pohjana ovat Lapin yrtit. Tuoteselostuksessa ei ole mitään epäilyttävää. Olen suositellut arbutiinisarjaa myös asiakkailleni. Minulla oli viime viikolla kasvohoidossa nainen, jonka iho oli todella herkistynyt ja punoitti pahasti. Hoidin sitä ja sainkin tilanteen rauhoittumaan. Suosittelin lisäksi myös Detrian Arctic Arbutiinia, ja hän meni jo kotimatkalla ostamaan sitä. Tapasin hänet sattumalta kaupungilla viikonloppuna, ja hän kertoi ihon rauhoittuneen oikein upeasti. Hän oli käyttänyt samaa kasvovoidetta kuin minäkin ja oli silminnähden tyytyväinen.

– Kasvovoide on kaikin puolin miellyttävä käyttää. Siinä on suojakerroin 10, joka suojaa auringolta. Auringonottoon se ei tietenkään riitä, mutta se on mukava lisä normaalielämässä.

Ihan aina Maire ei sentään tee töitä. Hänen ja aviomiehen lempiharrastus on purjehtiminen, jota pariskunta on harrastanut jo 40 vuotta. He ovat purjehtineet Suomenlahden ja Pohjanlahden rannikolla ja käyneet Ruotsissa ja Virossa.

Terveys-Hymy 6-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Roni Lehti
Avainsanat: kramppi, lihasjännitys, niskasärky

Kommentit

Oma kommentti