Maitohappobakteeri hoitaa koliikkia

Vauvojen koliikki tunnetaan huonosti, vaikka se on yleistä. Vauvalla on koliikki, jos hänellä on selittämättömiä runsaita itkuja ainakin kolme tuntia päivässä, kolmena päivänä viikossa ja vähintään kolmen viikon ajan. Vauvan koliikki on usein turhauttavaa vanhemmille, koska selkeää syytä ei useinkaan löydy.

Syytä koliikkiin ei edelleenkään tunneta, mutta aiheuttajana on todennäköisesti useampia eri tekijöitä. Syyksi on arveltu häiriintynyttä suoliston mikrobiflooraa, joka voi vaikuttaa muun muassa suoliston liikkeisiin ja kaasuntuottoon, ruokayliherkkyyttä tai hermoston tai hormonitoiminnan kehittymättömyyttä. Yleensä koliikki alkaa noin kahden viikon iässä ja kestää kolmen tai neljän kuukauden ikään asti.

Ravitsemusasiantuntija, FT Kajsa Kajander Vermanilta kertoo, että maitohappobakteerien käyttö auttaa suolistoa kehittymään tasapainoiseen suuntaan.

– Uusin tutkimus osoitti nyt myös Lactobacillus reuteri Protectis -maitohappobakteerin ennaltaehkäisevän vaikutuksen, Kajsa Kajander sanoo.

Tämän maitohappobakteerin tiedetään vaikuttavan useaan eri terveyttä ylläpitävään toimintoon. Se muun muassa tasapainottaa suolistobakteeristoa, edistää suolen liikkeitä ja toimintaa ja ehkäisee tulehdusta. Lactobacillus reuteri Protectis -maitohappobakteeria on saatavilla apteekeista tippoina D-vitaminoituna tai ilman.

Teksti: Hymy
Avainsanat: koliikki, maitohappobakteeri

Kommentit

Oma kommentti