Maksaläiskät vaalenivat

Paula RajalaSen jälkeen kun ensimmäiset maksaläiskät ilmestyivät nelisen vuotta sitten Paula Rajalan kasvoihin, hän on yrittänyt saada niitä katoamaan.

Paula Rajala, 42, oli pitkään Suomen paperiteollisuuden palveluksessa, mutta maaliskuun alussa hän vaihtoi työpaikkaa ja työskentelee nykyään pääkaupunkiseudulla rakennusalan yrityksessä hallinnon assistenttina. Paula on koulutukseltaan yo-merkonomi ja hän on sen lisäksi opiskellut kieliä.

Paulan juuret ovat Pohjanmaalla. Paula on 11-vuotiaan Henri-pojan yksinhuoltaja ja kaksikko asuu Helsingin Alppilassa Paulan mukaan hyvin romanttisessa ympäristössä.

Vaikka Paula on vasta nelikymppinen, hänellä on riittänyt terveysmurheita synnynnäisesti huonoista polvistaan.

–  Minulle on tehty vasempaan polveen kaksi isoa leikkausta, joiden seurauksena minulla on ollut ongelmia lihastasapainon kanssa. Joudun tekemään sen kanssa töitä varmaan loppuikäni.

Niinpä Paulan lempiharrastus onkin hiukan yllättävä, sillä se on karnevaalisamba. Hän myöntää nauraen, etteivät kipeät polvet periaatteessa sovellu sambaan – mutta käytännössä kyllä. Paula nimittäin harrastaa myös astangajoogaa, ja hän sanookin voiman ja notkeuden yhdistelmää oikein hyväksi. Samba on myös siinä mielessä hyvä liikuntamuoto, että siinä nesteet lähtevät tosi tehokkaasti kiertoon.

– Karnevaalisambaan kuuluvat tärkeänä osana myös karnevaaleihin liittyvä talkootyö, pukujen valmistaminen ja yleinen yhteenkuuluvuus, Paula luettelee. –  Siihen liittyvä fiilistely on tosi mukavaa. Sain kimmokkeen tähän erään ystäväni kautta. Hengailin alkuun pari vuotta mukana ja opettelin ensin tanssimaan, ennen kuin lähdin itse toimintaan mukaan. Samban musiikki ja sen poljento on todella mukaansa tempaavaa.

Kun Paula oli 38-vuotias, hänen oikeaan poskeensa ilmestyi kesällä ensimmäisen kerran maksaläiskä. Hän ei aluksi tiennyt, mistä oli kysymys, mutta asia valkeni sittemmin.

–  Parina ensimmäisenä talvena se häipyi, mutta sen jälkeen niitä on tullut lisää ja ne ovat yrittäneet jäädä pysyviksi. Läiskiä tuli myös toiseen poskeen ja otsalle hiusrajan tuntumaan. Muualla kropassa niitä ei onneksi ole. Olen hyvin tummapigmenttinen sekä rusketun todella voimakkaasti ja olenkin kuullut, että maksaläiskät ovat juuri tämän ihotyypin ongelma. Minulle tulee hyvin helposti kesäaikaan myös pisamia.

Paula sai tämän vuoden tammikuussa testattavakseen rovaniemeläisen Detria Oy:n kehittämän Anti Aging-ihonhoitosarjan. Siihen kuuluvat arbutiinivalmiste, päivä- ja yövoiteet sekä silmänympärysgeeli.

–  Minulla on erityisesti talvisin hyvin kuiva iho. Olen remontoinut ruokavaliotani hiukan enemmän proteiinipainotteiseksi ja olen jättänyt hiilihydraatteja vähemmälle, mikä onkin auttanut selvästi sekä ihon kuivuuteen, mutta ihoon myös muuten. Nyt tämän uuden hoitosarjan aikana tilanne on muuttunut entistä paremmaksi.

–  Olen kokenut Anti Aging- eli AA-sarjan hyvin helpoksi käyttää. Olen ihonlaatuni takia ollut aina ihonhoidon kanssa hyvin perusteellinen. Puhdistan ihoni aamuin illoin ja hyvin mietoja aineita käyttäen. Kun iho on vielä kostea, sivelen AA-seerumin, koska silloin se on helppo levittää. Laitan myös pienen pisaran sormenpäähän geeliä ja levitän sitä silmien ja huulten ympärille sekä myös kaulaan. Annan imeytyä vähän aikaa, jonka jälkeen levitän päälle joko päivä- tai yövoiteen ihan vuorokauden ajasta riippuen.

–  Huomasin jo hyvin varhain, että ihoni alkoi muuttua jotenkin hehkuvaksi, entistä tasaisemmaksi ja siihen tuli tosi kaunis sävy. Myös ihon kosteus on ollut aivan erinomaisen hyvä.

–  Myös maksaläiskät ovat vaalentuneet, vaikka lopullisen tuloksen näyttää vasta kesä. Ehkä ihon väri on kaiken kaikkiaan nyt tasaisempi kuin ennen, eivätkä maksaläiskät erotu senkään takia ympäristöstä samalla tavalla kuin aiempina vuosina.

Teksti: Reijo Ikävalko 

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 5-2007

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, maksaläiskät

Kommentit

Oma kommentti