Maria löysi voimajuoman

– Se on helpottanut vatsan toimintaa, se on piristänyt, käsien ihottuma on parempi ja olokin on paljon energisempi, Maria Wacklin luettelee. Mistä siis olikaan kysymys?

Ouluun nykyään kuuluvalla Haukiputaalla asuva Maria Wacklin, 32, on nuoresta iästään huolimatta jo neljän lapsen äiti. Vanhin poika on kymmenvuotias, seuraava on marraskuussa yhdeksän täyttävä tyttö, sitten on marraskuussa kuusi täyttävä tyttö ja pahnanpohjimmainen on nelivuotias tyttö. Marian elämänkumppani on Hannu Kulmala, 37.

Maria opiskelee tällä hetkellä lähihoitajaksi ja suunnittelee valmistuvansa ensi vuonna.

– Nuorempana ja lasten välissäkin olen työskennellyt tarjoilijana. Olemme nyt asuneet Oulussa kolmisen vuotta, mutta sitä ennen asuimme myös Torniossa, Helsingissä, Espoossa ja jonkin aikaa myös Enontekiöllä, mistä mies on kotoisin.

Vaivoja vatsassa

Marialla on jo pitkään ollut hankaluuksia vatsansa kanssa. On ollut kipuja ja on myös ummetuspohjaisia ongelmia vatsan toiminnassa. Vessassa on pitänyt vierailla usein. Hän on etsinyt keinoja ja konsteja sekä yksin että puolisonsa kanssa, mutta suuremmitta tuloksitta. Edes maitohappobakteereista ei ole ollut apua.

Maria muutti ruokavalionsa gluteenittomaksi kolme vuotta sitten, vaikka hänellä ei ole todettu keliakiaa eikä muutakaan varsinaista vatsan alueen sairautta. Raskausaikoina vatsaongelmat vähenivät, mutta ne tulivat takaisin lasten synnyttyä.

Viime vuodenvaihteen tienoilla Maria sai kuulla aivan uudenlaisesta markkinoille tulevasta valmisteesta eli nestemäisestä Mikrovedasta. Se on tarkoitettu nimen omaan erilaisten vatsavaivojen torjumiseen ja hoitoon.

– Olin alkuun hiukan skeptinen, mutta aloitin sen käytön kuitenkin tammikuun lopussa.

Parempaan suuntaan

Ihan heti ei tietenkään tapahtunut yhtään mitään, mutta kun kaksi kuukautta oli kulunut, Maria alkoi ihmetellä, miksi hänellä on aamuisin aiempaa pirteämpi olo eikä enää tarvinnut juosta vähän päästä vessassa.

– Vatsa alkoi toimia paremmin, se rauhottui ja ilmavaivatkin hävisivät. Enää ei ollut turvotusta tai painon tunnetta vatsassa. Olo oli kaikin puolin entistä virkeämpi ja jaksoin paremmin. Jotenkin tuntui myös siltä, että Mikrovedan ansiosta ravinteet imeytyivät entistä tehokkaammin.

Käsissäkin oli ollut sitkeää ihottumaa rystysissä ja sormien välissä.

– Se ei ollut parantua millään, vaikka kuinka rasvasin ja voitelin, mutta nyt myös ihottuma on melkein kokonaan poissa. Välillä iho hiukan kuivuu, mutta se menee ohi.

Miehille myös

Marialla on kuitenkin vielä yksi iso vatsaan liittyvä ongelma, sillä häneltä löytyi keväällä helikobakteeri. Se keksittiin, kun Maria joutui iho-oireiden takia käymään ihotautilääkärillä, joka passitti hänet tarkempiin tutkimuksiin.

– Sain vahvan antibioottikuurin. Mikrovedan toivon lievittävän antibiottihoitoon liittyviä haittoja.

Myös Marian puoliso Hannu Kulmala on potenut samankaltaisia vatsaongelmia, ja hänkin on saanut oireensa helpottumaan Mikrovedan ansiosta.

– Hänkin ottaa joka aamu 25 millilitraa ja vatsan turvotus on selvästi helpottanut, Maria kertoo.

– Myös hän on saanut lisää vireyttä ja jaksamista. Kyllä ihan hyvin voi puhua voimajuomasta. Uusille kokeilijoille sanoisin, että kannattaa aloittaa pienemmällä annoksella, jotta näkee, sopiiko se. Jos Mikroveda sopii, niin sitten voi pikkuhiljaa nostaa annosta.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Anne Anttila

Terveys-Hymy 8-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: ummetus, vatsakipu, vatsan toiminta, vatsan turvotus

Kommentit

Oma kommentti