Migreeni katosi kokonaan

Pia KauhaJokioisissa asuva Pia Kauha on kärsinyt naistenvaivoihin liittyvästä migreenistä 17-vuotiaasta lähtien, mutta nyt ongelma on ohi. – Viiteen kuukauteen migreenikohtauksia ei ole tullut, hän iloitsee.

Pia Kauha, 44, on hevosnaisia. Hän on töissä miehensä Jarin, 41, kanssa Suomen suurimpiin islanninhevoskeskuksiin kuuluvalla tilalla Jokioisissa, Forssan liepeillä. Tilalla on viiden tähden malo-luokitus ja islanninhevosia kirmaa 50-80 kappaletta. Ratsastustoiminta ja matkailu pitävät pariskunnan ja muutaman muun tilalla työskentelevän pirteänä.

– Minä vastaan keittiöstä, majoituksesta, toimistosta ja vähän hevosistakin, Pia luettelee.

– Jari on isännöitsijänä. Emme omista firmaa, mutta olemme työskennelleet tilalla reilut kolme vuotta.

Kun puhe kääntyy pariskunnan lapsiin, mennään korkeamman matematiikan puolelle. Pia ilmoittaa iloisesti, että kummallakin on kolme poikaa ja että poikia on yhteensä viisi. Kuvio selittyy sillä, että viiden pojan katraasta nuorimmainen Eetu, 5, on Pian ja Jarin yhteinen, mutta kummallakin on edellisestä liitostaan kaksi poikaa. Viiden pojan porukasta Jokioisissa asustaa vain Eetu.

Vaikka Pia ei ole kuin vähän yli nelikymppinen, hänellä on jo terveysmurheita. Verenpainetta on ollut liikaa, etenkin alapainetta, oikeassa lonkassa on ikävää kulumavikaa, mutta kuukautisten yhteydessä pamahtava migreeni on kuitenkin ollut sananmukaisesti se varsinainen päänsäryn aihe.

– Olen syönyt kaiken maailman täsmälääkkeitä, mutta apua ei ole tullut. Koska olen koulutukseltani kokki, en ole ikinä uskonut mihinkään ravintolisiin tai luontaistuotteisiin ylipäänsä. Olen ollut sitä mieltä, että terveellinen kotiruoka riittää.

Koska Pia on harrastanut hevosia koko ikänsä, hän törmäsi taannoin hevosympyröissä toiseen innokkaaseen hevosnaiseen, Pieksämäellä vaikuttavan luontaistuoteyritys Vitacom Pharman toimitusjohtajaan Sinikka Heimoseen. Pia tuli kertoneeksi Sinikalle terveysmurheistaan, jolloin Sinikka suositteli Pialle Mivitotal Flex -nimistä valmistetta, joka sisältää kattavan määrän erilaisia vitamiineja, hivenaineita ja muita elimistölle välttämättömiä aineita.

– Tein työtä käskettyä. Olen ottanut jo viiden kuukauden ajan joka ikinen aamu noin kolme ruokalusikallista Mivitotalia, ja elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Tämän viiden kuukauden aikana minulla ei ole ollut migreeniä kuin yhden kerran, ja silloinkin unohdin viikon reissulla ollessani Mivitotalin kotiin. Mivitotal sopii minulle sikälikin oikein hyvin, että olen aina ollut huono nielemään pillereitä.

– Ja mikä kummallisinta, myös lonkkavaivani ja selkäsärkyni ovat hellittäneet, Pia kertoo.

– Lonkkavika oli niin hankala, että vielä viime talvena herätessäni oikea lonkka tuntui olevan kymmenen senttiä ylempänä kuin vasen, se oli niin puuduksissa. Jouduin kävelemään kaksinkerroin. Mutta nyt tämäkin vaiva on kerta kaikkiaan lakannut kiusaamasta.

– Olen tosi iloinen nykytilanteestani. Elämänlaatuni on parantunut ihan selvästi.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 9-2008

 

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: migreeni, Mivitotal

Kommentit

Oma kommentti