Mistä mieskuntoa?

Mistä mieskuntoa?Miehille mieskunnon heikkeneminen, erektio-ongelmat ja haluttomuus seksiin ovat olleet vaiettu vaiva. Siitä ei juuri ole kehdannut puhua kenellekään, ei edes lääkärille.

Monissa muissa kulttuureissa, varsinkin etelä-amerikkalaisissa ja aasialaisissa, seksiin on suhtauduttu aivan toisella tavalla ja jopa sitä kuvaavia temppeleitä on rakennettu. Potenssiongelmia ja lapsettomuutta on näissä kulttuureissa hoidettu erilaisilla perinteisesti hyväksi todetuilla yrteillä ja rohdoksilla.

Nykyisin tilanne on toinen. Miehet ovat oppineet puhumaan, hakemaan apua ja kertomaan tästäkin ongelmastaan avoimesti. He ovat tulleet tietämään, että erektio- ja mieskunto-ongelmat ovat yleisiä, eikä kukaan ole ”se ainoa”.

Miehellä on monia ongelmia, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen kanssakäymiseen. Taustalla voi olla sairaus kuten verenkiertoa peniksen paisuvaiskudoksen pienissä verisuonissa estävä valtimonkovettumatauti, kansanomaisesti verisuonten kalkkeutuminen, verenpainetauti tai diabetes.

Myös masennus- tai verenpainelääkkeet voivat aiheuttaa ongelmia. Vaikka moni nuori mies on suorituspaineittensa lievittämiseksi hakenut rohkaisua viinaryypystä, on alkoholi kuitenkin yksi yleisimmistä erektiota heikentävistä voimista – samoin kuin tupakointi. Naisen mielestä parasta seksi syntyy, kun mies on selvin päin.

Seksuaalista kyvyttömyyttä ja halujen heikkenemistä aiheuttavia tekijöitä voi olla myös henkisellä puolella. Stressi ja masennus saattavat painaa. Eikä ole mitään ihmeellistä eikä hävettävää, jos ”aina ei maistu”. Erektiovaikeuksista voi alkaa puhua ja niihin voi hakea apua vasta silloin, kun mies epäonnistuu yrityksissään jatkuvasti.

Pitää myös muistaa, että mieskuntokin rapistuu iän myötä, joskaan ei aivan yhtä vauhdikkaasti kuin naisilla vaihdevuosina. Arvioiden mukaan 50-vuotiaista miehistä noin 50 prosentilla ja 60-vuotiaista 60 prosentilla on erektiovaikeuksia.

Jos mieskuntoa heikentäviä ongelmia on useita, yhtä moninaisia ovat myös nykyiset hoitovaihtoehdot. Elämäntapamuutoksiin kuuluu runsaan tupakoinnin ja alkoholin käytön lopettaminen – tai ainakin merkittävä vähentäminen. Stressiä voi vähentää liikunnan ja muiden harrastusten avulla tai ottamalla töistä lomaa. Lääkärille menoa ei pidä ujostella.

Elämäntapamuutosten ohella mieskuntoa ja seksihaluja on mahdollista tukea ja nostattaa myös turvallisella, kotimaisella luontaistuotteella Panoxilla, jota markkinoi Via Naturale.

Valmiste on ravintolisä, jonka on kehittänyt ravintokemisti ja terveysvaikutteisten ainesosien asiantuntija valitsemalla vaikuttaviksi aineiksi maailmalla eniten tutkitut mieskuntoa kohottavat luontaiset ainesosat: L-arginiinin, Tribulus terrestris-, Maca-juuri-, Panax ginseng ja Polygonum cuspidatum (japanintatar) -uutteita sekä sinkkiä ja resveratrolia.

L-arginiini on proteiineissa esiintyvä aminohappo, joka tuottaa penisvaltimoita laajentavaa ja niiden verenvirtausta parantavaa typpioksidia, mikä auttaa saavuttamaan paremman erektion ja kestävämmän seksuaalisen nautinnon. Tribulus ja maca ovat tunnettuja sukuviettiä kiihottavia, elintoimintoja voimistavia sekä seksuaalisen läheisyyden kaipuuta lisääviä yrttejä.

Sinkki ja resveratroli vahvistavat puolestaan miehen hormonitoimintaa, sillä sinkillä on keskeinen tehtävä testosteronin toiminnassa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 09-10

Teksti:Via Naturale
Avainsanat: erektio-ongelma, mieskunto, potenssi

Kommentit

Oma kommentti