Mutasaippua hävitti Julian aknen

Kaksikymppinen Julia Keinänen on tällä hetkellä hyvin onnellinen nuori nainen. Toista oli viitisen vuotta sitten, kun neitosen kasvot olivat pahasti aknen peitossa.

Vantaalaisella Maija Keinäsellä, 52, ja hänen miehellään on kolme lasta: 22-vuotias Joni, 20-vuotias Julia ja 15-vuotias Jukka-Pekka. Sekä Maija että hänen puolisonsa ovat yrittäjiä. Maijalla on pito- ja siivousalan firma, joka työllistää kaksi ulkopuolista, Maijan aviomies puolestaan vaikuttaa yksinään omassa atk-alan yrityksessään.

– Lapsista ei vielä osaa varmuudella sanoa, rupeavatko hekin yrittäjiksi, Maija kertoo.

– Julia käy tällä hetkellä kauppaopistoa ja on pyrkimässä opiskelemaan musiikkia, joten luultavasti hänestäkin on tulossa yrittäjä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Rippikuva pelotti

Julialla on nyt kaikki mallillaan, mutta vielä viisi vuotta sitten hänellä oli suuria murheita kasvojensa akneihon kanssa.

– Olimme aika lailla neuvottomia ja niinpä vein hänet kosmetologille, mutta sen jälkeen tilanne muuttui entistä huonommaksi. Olimme syksyllä viisi vuotta sitten jo aika epätoivoisia. Julian kasvot olivat täysin ruvella.

Tyttö oli pääsemässä seuraavana keväänä ripille ja pelkäsi jo etukäteen rippikuvaan menoa.

– Tytöille huono iho on vielä pahempi paikka kuin pojille. Mietin jo ihotautilääkärille menoa, mutta sitten muistin La Cure -nimisen yrityksen, jonka omistajan Anitta Mikkolan tunsin ennestään. Itselläni oli hyviä kokemuksia hänen tuotteistaan.

Anitta alkoi heti puhua mutasaippuasta.

– Lupasin Julialle, että iho on kunnossa, ennen kuin seuraava kesä tulee. Näin totisesti kävikin. Mutasaippua oli pelastus kaikkeen. Kun aknen jäljiltä jäi hiukan arpia, iho kohentui kosteusvoiteen ja Mutanaamion avulla.

Tulehdus katosi

Maijalla itsellään on aina ollut hyvä iho, mutta hänkin erehtyi hoitamaan sitä liikaa, jolloin ongelmia alkoi tulla.

– Ajattelin hoitaa ihoani, kun ikää alkoi tulla. Kävin samalla kosmetologilla kuin Julia, ja samoin tuloksin. Tilanne muuttui vain huonommaksi. Hän käytti ilmeisesti sekä minulle että Julialle liian vahvoja aineita.

Mutasaippua alkoi kuitenkin tehdä Julian kasvojen iholle ihmeitä.

– Vaikka hänen ihonsa oli täysin tulehtunut kosmetologikäynnin jälkeen, meni vain muutama kuukausi, kun mutasaippuan ihoa kuivattava vaikutus alkoi näkyä. Tulehdus katosi saman tien ja kun hän alkukesästä pääsi ripille, kaikki finnit olivat poissa.

Vahingosta viisastuneina sekä äiti että tytär ovat luopuneet suuresta määrästä purkkeja ja purnukoita.

– Julia käyttää enää pelkästään La Curen suolasaippuaa, mutanaamiota ja kosteusvoiteita. Hänellä on myös atooppinen ihottuma, ja suolatuotteet ovat tosi hyviä siihenkin.

Tyytyväinen tyttö

Julia Keinänen, 20, on hyvin tyytyväinen ja onnellinen nuori nainen. Iho ei kuki eikä kukoista.

– Nyt ihan hiljattain vaihdoin Mutasaippuan hiukan miedompaan suolasaippuaan, jolla saan pidettyä atooppisen ihoni kurissa. Minulla oli atopiaa jo ihan pienenä. Sitä esiintyi silloin käsitaipeissa, mutta viime talvena sitä alkoi ilmaantua yläkroppaan ja kaulan alueelle.

Talvi on aina kaikkein hankalin vuodenaika.

– En juuri tarvitse suolasaippuan ohella mitään muuta kuin kosteusvoidetta. Olen todennut omakohtaisesti, että mitä vähemmän ihoa hoitaa, sitä paremmassa kunnossa se pysyy. La Curen tuotteet ovat sikälikin käteviä, ettei lomalle lähtiessä tarvitse ottaa suurta määrää purkkeja ja purnukoita mukaan. Näillä muutamalla tuotteella pärjää oikein hyvin.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Matti Matikainen ja Julia Keinäsen kotialbumi

Terveys-Hymy 12-14

Teksti:La Cure
Avainsanat: akne, mutasaippua, suolasaippua

Kommentit

Oma kommentti