Nainen laihduttaa puolet elämästään

Tuore brittitutkimus paljastaa sen, minkä jokainen mies on tiennyt jo tätä ennenkin: nainen laihduttaa yli 30 vuotta elämästään. Tosin miehilläkään ei ole paljon tästä asiasta soittelemista, sillä saman tutkimuksen mukaan miehet laskevat kaloreita 28 vuotta elämästään.

Joka viides kyselyyn osallistuneista lähes 1500 britistä kertoi olevansa jatkuvalla, koko elämän mittaisella dieetillä. Monet uskoivat laihtumisen tuovan mukanaan onnellisuutta, mutta useimpia naisia motivoi kilojen pudottamisen myötä siunaantuva parempi ulkonäkö. Miehet puolestaan yrittivät vähentää elopainoaan useimmiten terveyssyistä, mutta myös ulkonäkötekijät olivat mukana kuvioissa. 40 prosenttia vastaajista ilmoitti näet tavoittelevansa David Beckhamin tyyppistä vartaloa.

Ihminen on kuitenkin hyvin lyhytjänteinen olento, sillä keskimääräinen laihdutuskuuri kesti vain viitisen viikkoa. Sitten into lopahti, kunnes niskasta otettiin uudestaan lujalla otteella kiinni. Joulun jälkeisenä aikoina tehtiin kaikkein yleisimmin katumusharjoituksia ja päätöksiä uudesta laihdutuskuurista. Sortumisessa erottautui kaksi tekijää yläpuolelle muiden: suklaa ja juusto. Kuinkas muuten!

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus

Kommentit

Amerikkalainen sairaanhoitajien terveystutkimus kertoo, että naisten vyötärölihavuuteen liittyy syöpätautien ja ennenaikaisen kuoleman riski.

Tutkimuksessa seurattiin 44 000 sairaanhoitajan terveydentilaa ja elämäntapoja yli 16 vuotta. Alussa he mittasivat muun muassa vyötärönsä ja lantionsa ympärysmitan. Joka toinen vuosi naiset täyttivät lomakkeen, jossa tiedusteltiin terveydentilaa, kuntoliikuntaa, tupakointia, ruokavaliota, verenpainetta ja veren kolesterolia. Seurannan aikana kuoli yhteensä 3 507 naista, joista 1 748 syöpään ja 751 sydäntauteihin. Vyötärön suuri ympärysmitta ennusti enneaikaista kuolemaa, etenkin sydäntauteihin. Naisilla, joiden vyötärönympärys oli 89 cm tai yli, ilmeni kaksi kertaa enemmän syöpätauteja ja sydänkuolemia kuin 71 cm tai sitä pienemmän ympärysmitan naisilla. Riippumatta painoindeksistä (18,5–24,9 on normaali, 25–29,8 ylipainoinen ja 30,0–39,9 lihava).

Naisten vyötärön ympärysmitta ei saisi ylittää 90 cm ja miesten 100 cm. Mittaus tehdään navan kohdalta. Tutkimus julkaistiin Yhdysvaltain Sydänliiton Circulation-lehdessä online ja siitä tiedottaa Yhdysvaltain terveysvirasto verkkosivullaan
http://www.nih.gov/news/health/apr2008/niddk-07.htm

Oma kommentti