Neljä viikkoa, -11 kiloa!

Timo Karell koiransa Rikun kanssa.Timo Karell päätti naapurinsa kehotuksesta tehdä pikku muodonmuutoksen ja aloitti kuukauden kestävän laihdutuskuurin. Apuvälineenä hänellä oli uusi laihdutusvalmiste, ja tulokset ovat komeat.

Keravalainen Timo Karell, 44, ajaa työkseen kuorma-autoa. Hän kuljettaa kiitolinja-ajona kappaletavaraa pääasiassa Espoon alueella. Alun perin Timo on kotoisin Helsingistä, mutta kertoo päätyneensä Keravalle huokeampien asuntojen takia.

Timo on asunut jo kymmenkunta vuotta yhdessä myymäläpäällikkönä työskentelevän avovaimonsa Eve Ikosen, 37, kanssa. Kolmantena lenkkinä perheessä on Even 20-vuotias Tauno-poika. Timollakin on poika, kymmenvuotias Lauri, joka asuu äitinsä kanssa.

Timo on täysin terve mies eikä hänellä ole minkäänlaisia lääkitystä. Vain paino pääsi kolmenkympin jälkeen nousemaan, sillä liikunta väheni entisestään. Nuorempana Timo pyöräili jonkin verran omaksi ilokseen, mutta sekin jäi. 178-senttinen mies painoi hurjimmillaan 107,3 kiloa.

–  Se pääsi nousemaan kaiken maailman herkuilla, hän tunnustaa.

– Erityinen herkku oli perunalastut, mutta myös olutta meni jonkin verran eivätkä makeatkaan ole koskaan tuottaneet vaikeuksia. Vaikka paino nousi, en silti kertaakaan yrittänyt laihduttaa. Kunnossa sen kyllä huomasi. Meillä on seitsenvuotias kiinanpystykorva Riku, ja kun sitä ulkoilutti, ei mäkiä enää jaksanut kiivetä kovin innokkaasti. Meillä on ihan vieressä 55 metriä korkea Keinukallion mäki.

Naapuri vinkkasi

Timo aloitti kuitenkin painonpudotuksen naapurinsa vinkistä. Naapuri kertoi uudesta ACKD-nimisestä laihdutussysteemistä, ja Timo päätti kokeilla.

– Ne ovat veteen sekoitettavia keittoja, joita on useita makuja, ja sarjaan kuuluu myös juomia, Timo selvittää.

Timo nautti niitä neljän viikon kuurin, ja paino putosi tasan 11 kiloa!

– Sinä aikana en syönyt mitään muuta ruokaa, joten ruokailutottumukset menivät vallan uusiksi. Kun jossakin vaiheessa paino jäi junnaamaan paikoilleen, pidin hiilaripitoisen päivän. Sitten jatkoin taas vanhaan malliin keitoilla. Söin aamupalan, lounaan ja päivällisen. Suosikkini oli kanakeitto.

Laihduttaminen ei ole koskaan helppoa, ja Timokin myöntää, että toisinaan iltaisin nälän tunne yllätti. Silloin hän napsi tomaatteja ja kurkkuja, jotka ovat sallittujen listalla.

Timo Karell lenkillä koiransa Rikun kanssa.Hermot kestivät

Timolla ei ollut hermojen kanssa mitään ongelmia.

– Pinna kuitenkin piti tosi hyvin. Eka viikko oli ehkä hiukan vaikea, mutta sitten se alkoi sujua. Kuurin jälkeen siirryin salaattipitoiseen ruokaan ja hylkäsin perunalastut. Alkoholia en nauttinut koko kuukauden aikana kuin vajaan desilitran. Avovaimo oli ostanut mustikkasiideriä ja halusin maistaa sitä. Otin sitä vain hiukan lasin pohjalle, mutta jos olisin ottanut enemmän, olisi hyvin pian alkanut tehdä mieli hampurilaista.

Timo on huomannut painonpudotuksen nyt jo myös kunnossaan.

– Jaksan paljon enemmän kuin ennen. Pystyn kiipeämään koiran kanssa mäkiä ihan toisella lailla. Riku on vähän laiskanpuoleinen koira, ja nyt tilanne on muuttunut sillä lailla päälaelleen, että koira alkaa pistää lenkille lähtöä hanttiin. Se oli hiljattain kolme päivää kiipeämässä Keinukallion mäkeä, mutta neljäntenä se rupesi tekemään lakkoa. Kun se hoksasi, mihin oltiin menossa, se alkoi hidastella!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 9-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, laihdutuskuuri, ACKD-dieetti

Kommentit

Oma kommentti