Neljännesmiljoona sairastaa diabetesta tietämättään

Aikuis- eli kakkostyypin diabetes on yleistymässä kiihtyvällä vauhdilla koko maailmassa. Suomessa peräti yli 250 000 ihmisellä on todettu tyypin 2 diabetes, ja arvioiden mukaan saman verran ihmisiä sairastaa sitä tietämättään.

- Liikalihavuus on tärkein syy, miksi diabetes on yleistynyt näin voimakkaasti. Työterveyshuollossa havaitaan, että yrityksen työntekijöistä jopa kolme neljästä voi olla ylipainoisia. Toisena yleisenä tekijänä on liikunnan puute, kertoo Terveystalon kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi.

Ihminen pystyy itse vaikuttamaan suurimpaan osaan diabeteksen riskitekijöistä. Kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi suosittelee 30 ikävuoden ylittäneille riskitestiä, josta selviävät yksilön mahdolliset riskipisteet. Riskikartoituksen voi tehdä terveystarkastuksen lomassa tai esimerkiksi Diabetesliiton nettisivuilla.

- Jos ihmiset tekisivät riskitestin netissä esimerkiksi vuoden välein ja hakeutuisivat tarvittaessa terveystarkastukseen, pystyttäisiin ennaltaehkäisemään diabeteksen puhkeaminen isolta osalta riskiryhmää.

Terveystalo tarjoaakin uudistetun konseptin diabeteksen hoitoon. Diabetesklinikan tarkoitus on tarjota yhtenäinen palvelukokonaisuus sairausriskissä olevalle tai jo diabetesta sairastavalle. Klinikalta saa apua, vaikka vain epäilisi sairastavansa diabetesta.

Lisäksi ruokavalioon tulisi kiinnittää huomiota. Tähän Metsäniemi ehdottaa vanhaa kunnon lautasmallia. Vähähiilihydraattisia dieettejä Metsäniemi ei suosittele, mutta ei kokonaan torppaakaan, sillä sokerin ja vaaleiden hiilihydraattien välttäminen on paikallaan. Ongelma näissä dieeteissä on suurentunut rasvojen käyttö:

- Kovat eläinrasvat ovat aivan myrkkyä diabeetikoiden suonistolle, Metsäniemi kiteyttää.

Teksti: Hymy
Avainsanat: diabetes, kakkostyypin diabetes

Kommentit

Kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi.

Voisitko perustella:

”Diabeetikolle Metsäniemi ehdottaa vanhaa kunnon lautasmallia.” ???
50-60E% hiilihydraattia=sokeria. Suora oikotie lääkityskierteeseen.

”Vähähiilihydraattisia dieettejä Metsäniemi ei suosittele” ???

LCHF/VHH on Ruotsin Sosiaalihallituksen mukaan tieteeseen ja käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto D2:ssa ja painonhallinnassa.

 ”Kovat eläinrasvat ovat aivan myrkkyä diabeetikoiden suonistolle, Metsäniemi kiteyttää”

Missä korkealuokkainen tiedepohja????

http://lchf3356.blogit.fi/tyydytetn-rasvan-turha-pelko/

Oma kommentti