Nilkat eivät enää turpoa

Esteri HeikkinenSuomussalmelainen Esteri Heikkinen on selvinnyt 77 vuoden ikään ilman hengelle käypiä sairauksia, mutta monenlaista pienempää kremppaa on toki jo tuohon ikään ilmaantunut.

Esteri Heikkinen, 77, on syntynyt ja asunut koko elämänsä ajan Suomussalmella. Työvuosinaan hän viljeli puolisonsa kanssa pientilalla maata, mutta kun mies kuoli syöpään yhdeksän vuotta sitten 74-vuotiaana, Esteri muutti kirkonkylälle asumaan. Tilaa jäi hoitamaan yksi pariskunnan viidestä lapsesta.

– Poikia on kolme ja tyttöjä kaksi, Esteri kertoo.

– Tyttäristä toinen on kielenkääntäjänä Tukholmassa ja toinen on töissä täällä Suomussalmella kirjastossa. Keskimmäinen poika jatkaa kotitilan hommia, vanhin poika on täällä putkiasentajana ja nuorimmalla pojalla Arilla on luontaistuotekaupat sekä Porissa että Raumalla.

Esteriä alkoi jo nuorena kiusata nivelrikko, jonka hän arvelee johtuneen liian raskaista töistä.

– Jäin pienenä orvoksi ja jouduin jo lapsena tekemään voimilleni liian rasittavia askareita. Nivelrikko tuli lähes kaikkiin niveliin, mutta nilkat ovat olleet kaikkein pahimmat. Myös olkapäät, kädet ja polvet ovat vaivanneet, mutta onneksi erityisesti polvet ovat nyt hellittäneet, kun olen saanut olla vähän helpommalla. Särkylääkkeitä olen joutunut näiden vaivojen takia syömään paljon, sillä mitään varsinaista hoitoa nivelrikkoon en ole koskaan saanut.

Iän myötä aikamoinen joukko muitakin terveysongelmia on ilmennyt, mutta niistä Esteri on toistaiseksi selvinnyt melko vähällä.

– Puolisen vuotta sitten huomattiin, että sokeri oli koholla, ja ne arvelivat vanhuusiän diabetesta. Siihen syön lääkkeitä eikä pistoksia tarvita. Verenpainekin on hiukan koholla, mutta sekin pysyy kurissa lääkityksellä. Kolesteroli samoin on vähän yläkantissa, mutta sen lääkitystä en ole vielä aloittanut. Astmaakin ne hiukan ovat arvelleet, peräpukamat ja suonikohjut ovat kiusanneet ja myös painoa on liikaa, Esteri luettelee.

Terveysongelmat eivät kuitenkaan ole vielä tässä.

– Jouduin käymään lääkärissä, kun minulle alkoi tulla hengenahdistusta, ja minulla on epäilty sydämen vajaatoimintaa. Luontaistuotekauppiaana työskentelevä poikani suositteli minulle näihin vaivoihin Orachel-nimistä valmistetta, jota rupesin ottamaan kaksi kapselia aamulla ja kaksi illalla.

– Kun rupesin syömään Orachelia, nilkat olivat pöhössä kokonaan, samoin suonikohjut vaivasivat. Tuote alkoi toimia yllättävän nopeasti, sillä turvotus rupesi poistumaan. Vieläkin lievää turvotusta voi ilmetä joskus iltasella, jos rasitan päivällä itseäni, mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin aikaisemmin. Peräpukamat katosivat kokonaan, suonikohjut pienenivät selvästi ja olen myös paljon pirteämpi ja energisempi kuin ennen. Kun nyt teen kauppareissun, ei kävely ulkona ahdista ollenkaan samalla tavalla kuin aikaisemmin.

 – Otan vakituisesti vain Orachelia ja kalanmaksaöljyä. Näin säännöllisesti ole koskaan syönyt mitään muuta luontaistuotetta.

Esterin nuorin poika, luontaistuotekauppias Ari Heikkinen huomasi jo toissa keväänä, etteivät hänen äitinsä asiat olleet kunnossa.

– Hänen sydämen vajaatoimintansa oli jo mennyt siihen pisteeseen, että hänen kasvonsakin olivat jotenkin venähtäneet. Nilkat olivat pahasti turvoksissa. Vein hänelle purkin Orachelia, jota hän alkoi käyttää, ja jo muutaman päivän päästä nilkoista lähti turvotus kokonaan pois. Hän alkoi parin kuukauden sisään voida selvästi entistä paremmin, tuli reippaammaksi ja jaksoi taas kävellä. Koko ulkomuoto aina kasvoja myöten muuttui nuorekkaammaksi.

– Periaatteessa Orachel vaikutti siten, että turvotukset lähtivät pois ja sydän vahvistui sen verran, että hän jaksoi kävellä pitempiä lenkkejä kuin ennen. Myös peräpukamat hävisivät kokonaan.

Porissa ja Raumalla Ryytiaitta-nimisiä luontaistuotekauppoja pitävä Ari Heikkinen tutustui Oracheliin aikoinaan tohtori Donsbachin tuotteita käsitelleessä koulutustilaisuudessa.

– Se on mielestäni etenkin vanhemmille ihmisille sopiva luontaistuote, sillä se parantaa verisuoniston toimintaa ja vahvistaa sydäntä. Oli mukava nähdä omin silmin, kuinka se toimi äidillä. Valmistetta sopii kokeilla samoihin ongelmiin mitä äidillänikin oli eli nilkkojen turvotukseen, peräpukamiin ja suonikohjuihin. Orachel myös alkaa vaikuttaa hyvin nopeasti, yleensä jo muutamassa päivässä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Arto Tulima

Terveys-Hymy 6-2007

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: nivelrikko, Orachel, suonikohjut, sydämen vajaatoiminta, sydän- ja verisuonitaudit, verisuonisto

Kommentit

Oma kommentti