8.4.2019 Eura Honkilahti Oili Lehtonen. Koiran nimi Otto. Kuva : Juha Sinisalo.

Oili ryhtyi juomaan havupuu-uutejuomaa – vesikellot katosivat

Mainos

Euralainen Oili Lehtonen sai tomaatista ja paprikasta pahoja vesikelloja käsiinsä. Sitten hänen äitinsä vinkkasi havupuu-uutejuomasta. Oilin mukaan vesikelloista ei ole sen jälkeen ollut tietoakaan.

Eurassa asuvan Oili Lehtosen, 49, työura on aikamoisia mutkia täynnä. Oili toimi peräti 19 vuotta parturikampaamoyrittäjänä ja siinä sivussa hän opiskeli myös baarimestariksi. Vähitellen kumpikin homma alkoi kuitenkin kypsyttää, etenkin baarimestarin yötyö. Hän toteaa, että ihmisen on hyvä välillä käydä nukkumassakin.
Oili on hauska, sanavalmis ja huumorintajuinen nainen. Teini-ikä on kuulemma ohitettu, mutta korvien väliin sitä on silti jäänyt aika paljon.
– Olen aina halunnut kaupan tädiksi. Nyt olen ollut sitä jo kaksi vuotta. Työpaikkani on paikallinen K-Market Lapinpata, missä teen kaikkea mahdollista. Välillä kassalla, välillä muissa kaupan hommissa.
Ihan hetkessä siirtyminen kaupan tädiksi ei kuitenkaan käynnistynyt. Oili lähti aviomiehensä Jannen, 42, ja pariskunnan tyttären Saanan, 11, kanssa kolme vuotta sitten kolmeksi kuukaudeksi Thaimaahan lataamaan akkuja. Siellä päätös kaupan tädiksi siirtymisestä sai lopullisen sinetin.
– Asiakkaita olisi varmaan kampaamossa riittänyt, mutta verottajan kanssa oli koko ajan hankaluuksia. Kyllästyin byrokratiaan ja halusin jotakin muuta. Nyt olen oikein tyytyväinen.

Tomaatti ja paprika kiusasivat

Koska Oili on vasta hiukan alle viisikymppinen, mitään pahempia terveysmurheita ei ole ollut. Jotain kuitenkin.
– Loppuvuodesta minulla todettiin uniapnea ja sain CPAP-laitteen, joka pelaa hyvin. Oikein hienosti luonaa. Minulla on myös hyvin lievä verenpainelääkitys, mutta se on vasta kokeiluasteella. Muita reseptilääkkeitä ei ole. Korvien väli nyt on mitä on, mutta se kuuluu asiaan, ja saa tällä iällä jo vähän ollakin!
Yksi kiusallinen vaiva Oilille kuitenkin kehittyi.
– En pystynyt käsittelemään tomaattia ja paprikaa, sillä molemmat aiheuttivat sormiin isot vesikellot. Iho aukeni ihan välittömästi. Vesikellot ilmestyivät käsiin, jos söin tomaattia tai paprikaa, mutta onneksi suuhun niitä ei tullut. Mitään muita allergioita tai yliherkkyyksiä minulla ei ole todettu.
Mutta kun hätä on suurin, silloin äiti on usein lähellä. Niin tässäkin tapauksessa.
Terveys-Hymy on kirjoittanut numerossa 03/2008 Oilin äidistä Vappu Mäkisestä, joka nykyään on 74-vuotias. Vappu oli kiitollinen Ravintorenkaan Karin Havupuu-uutejuoman käyttäjä ja suositteli sitä myös tyttärensä käsiongelmiin. Vappu itse joi juomaa silloin – ja juo tänäkin päivänä – yleiskuntonsa vuoksi.
– Äiti rupesi puhumaan juomasta ja sanoi, että paas kokeillen. Hän hakee sitä itse Siikaisista laatikkokaupalla. Hänen neuvostaan on nyt jo kahdeksan vuotta aikaa. Aloin juoda sitä joka aamu hyvän lasillisen, noin kaksi desiä, mutta eihän mikään salamannopeasti vaikuta. Ei kuitenkaan mennyt kuin pari viikkoa, kun huomasin oireiden alkavan hellittää. Alkuun tietty pelkäsin käsitellä saati sitten syödä tomaattia ja paprikaa, mutta vähitellen kaikki vanhat oireet katosivat. Sen jälkeen vesikelloista ei ole ollut tietoakaan.

Vinkkejä myös tutuille

Oili ei käynyt kertaakaan vesikellojen takia lääkärin puheilla. Eikä hän ole kertonut lääkärille myöskään niiden katoamisesta Karin Havupuu-uutejuoman avulla.
– Jos meikäläinen menee lääkärille, niin painihan siitä tulee, Oili viisastelee.
– Kannatan yleensäkin pehmeitä ja vaihtoehtohoitoja ennen kuin rupean popsimaan kovia lääkkeitä.
Oili on pannut myös hyvän kiertämään.
– Hommasin yhdelle tuttavalle muutama vuosi sitten juomaa, kun tulossa oli tosi paha siitepölyaika. Hän alkoi juoda sitä jo talvella eivätkä oireet olleet ollenkaan pahat, kun kevät koitti. Yhdelle diabetesta sairastavalle tutulle olen niin ikään hommannut sitä. Hän juo sitä yleiskunnon vahvistamiseen, ja tähän tarkoitukseen juoma sopii varmaan jokaiselle.
– Kun lähdettiin Thaimaahan, ei sinne voinut raahata pulloja mukaan, mutta onneksi taukoa ei tullut, koska Karin Havupuu-uutejuomasta on olemassa myös tablettimuotoinen vaihtoehto. Jos ei pidä juoman mausta, tabletti on silloin ihan loistava juttu. Itse tykkään Karin Havupuu-uutejuoman maustakin, mutta parhaiten se maistuu kylmänä.

Otto, Tankki ja Pikkarainen

Vapaa-aikanaan Oili kertoo touhuavansa perheen kanssa. Tyttöä käytetään harrastuksissa.
– Taekwondoa ja ratsastusta. Meillä ei enää ole omia hevosia, ne myytiin kun lähdettiin Thaimaahan. Nyt kotona on koira ja kaksi kissaa, maalla niitä kuuluu olla. Koira on nimeltään Otto, se on schäferin ja briardin sekoitus ja se on vielä ihan pentu, vähän yli vuoden vanha. Kissat ovat nimeltään Tankki ja Pikkarainen.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Juha Sinisalo
Avainsanat: Oili Lehtonen, Kari Havupuu-uutejuoma, vesikello

Kommentit

Oma kommentti