Okarennokki virkistää seksielämää

Kari Heusala kurkistaa puun takaaMarkkinoilla on okarennokkituote myös naisille.

–  Se sisältää naisen hormonitoimintoja tasapainottavia ja jokapäiväistä elämää helpottavia aineita, seksologi Kari Heusala toteaa.

–  Se nostaa lisäksi testosteronitasoja sekä naisilla että miehillä.

Hankintatukku on tuonut markkinoille uutuusvalmisteen yli 45-vuotiaille naisille. Tuotteen nimi on Menowell 45 +. Tuote sisältää kolmea naisen hormonitoimintoja tasapainottavaa ja jokapäiväistä elämää helpottavaa kasviperäistä vaikuttavaa ainetta, joiden avulla kuukaudet ja vuodet kuluvat tasaisemmin. Tuotteen suunnittelussa on painotettu erityisesti naisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

–  Tribulus terrestris eli okarennokki on Välimeren alueelta kotoisin oleva kasvi, jonka vaikuttavat aineet, protodioskiinit, tasapainottavat luonnollisesti naisen hormonituotantoa, seksologi Kari Heusala kertoo.

–  Tribulus terrestris -uute edistää aivolisäkkeen luteinisoivan hormonin tuotantoa, mikä vaikuttaa naisilla lisämunuaisen kuoren testosteronieritykseen ja tasoittaa kliinisten tutkimusten mukaan hormonaalisesti erityisesti vaihdevuosien aikaan. Avoimessa tutkimuksessa 98 prosenttia tribulusvalmisteen käyttäjistä koki saavansa helpotusta menopaussioireisiinsa.

–  Tribuluksella on myös huomattava vaikutus naisen mielialaan. Naisilla testosteronin laskun on havaittu aiheuttavan muun muassa masennusta ja ahdistusta. Testosteronin laskusta aiheutuvasta tilasta käytetään naisilla nimitystä Female Androgen Insufficiency Syndrome eli naisten androgeenipuutosoireyhtymä.

–  Testosteronilla on useissa eri tutkimuksissa havaittu selvä positiivinen vaikutus naisten mielialaan. Testosteronivaikutuksen kautta Tribulus terrestris edistää myös seksuaalista halua naisilla, joilla haluttomuuden taustalla on hormonaalisia tekijöitä.

Tribulus ylläpitää myös luuston kuntoa. Kuusi viikkoa kestäneessä tutkimuksessa havaittiin, että tribulus hidastaa luuston huokoistumista ja haurastumista. Luuston hyvinvointia tukevat Menowell 45+ -valmisteen pellavauute, soija sekä kalsium ja D-vitamiini. Menowell 45+ on siten yksi markkinoiden monipuolisimmista valmisteista myös osteoporoosia vastaan. 

–  Edellisten lisäksi tribuluksen on havaittu suojaavan rintasyövältä, Kari Heusala toteaa. –  Tätä vaikutusta tukevat Menowell 45+ -valmisteessa soijan sisältämä genisteiini, joka saattaa hidastaa syöpäsolujen kasvua sekä pellavan lignaani, joka Kansanterveyslaitoksen mukaan suojaa rintasyövältä. Tribulus suojaa myös sydänsairauksilta. Myös pellavan lignaania on tutkittu erityisesti sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä. Lisäksi soijalla on suotuisa vaikutus veren rasva-aineenvaihduntaan.

–  Tribuluksella on siten hyvin paljon suotuisia vaikutuksia. Kasvi ei kuitenkaan vaikuta naisen testosteronimääriin sillä tavoin, että sillä olisi vastaavia negatiivisia vaikutuksia kuin varsinaisella kehon ulkopuolisella testosteronilisällä.

Pellavan terveysvaikutuksia on tutkittu viime vuosikymmeninä paljon. Pellavauutteen lignaanit muuttuvat ruoansulatuskanavan bakteerien vaikutuksesta enterodioliksi ja enterolaktoniksi, jotka ovat elimistön omia aktiivisia lignaanien aineenvaihduntatuotteita. Nämä yhdisteet tasapainottavat hormonitoimintoja etenkin vaihdevuosien aikaan. Pellavan lignaaneista hyötyvät myös ne, joilla on taipumusta hormonaaliseen ihon rasvoittumiseen. Lignaanit ovat myös tehokkaita kasviantioksidantteja ylläpitäen solujen nuorekkuutta.

–  Soijan isoflavonit kuten genisteiini ovat tärkeitä kasviestrogeeneja, jotka muun muassa tasaavat hormonaalisesti, ehkäisevät diabetesta, alentavat kohonnutta homokysteiinia, ehkäisevät osittain lihomista ja heikentävät tulehdusreaktioita välittävien ns. sytokiinien toimintaa. Estrogeenit suojaavat myös emättimen limakalvoja kuivumiselta ja vaikuttavat näin naisen seksuaaliseen hyvinvointiin tribuluksen stimuloivan testosteronin ohella.

–  Menowell 45+ -valmiste ei siis ainoastaan lievennä naisen menopaussioireita, vaan se huolehtii kokonaisvaltaisesti naisen hyvinvoinnista, seksologi Kari Heusala sanoo. –  Voidaankin sanoa, että Menowell 45+ on uuden sukupolven menopaussivalmiste, jossa on pyritty huomioimaan naisen ikääntymisen aikana tapahtuvat muutokset ja takaamaan naiselle laadukas elämä myös vaihdevuosien aikana ja niiden jälkeen. o

– Naisten okarennokkivalmistetta voidaan luonnehtia uuden sukupolven menopaussivalmisteeksi, seksologi Kari Heusala sanoo.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jukka Kuusisto

Terveys-Hymy 11-2005

Teksti:Hankintatukku
Avainsanat: seksi, sukupuolielämän ongelmat

Kommentit

Oma kommentti