Oman kaupan entsyymivalmiste auttoi Arjaa

Arja HärkönenJoskus apu on lähempänä kuin lähin puhelin. Luontaistuotekauppias Arja Härkönen löysi ratkaisun terveysongelmiinsa oman kaupan hyllystä. – Nyt terveys on aivan loistava. En syö mitään lääkkeitä, hän iloitsee.

Salon keskustassa sijaitsevan Vita Plaza -luontaistuotekaupan omistajalla Arja Härkösellä, 56, on titteleitä vaikka muille jakaa. Hän on peruskoulutukseltaan laboratoriohoitaja, mutta hän on myös kukkauuteneuvoja, diplomiaromaterapeutti ja fytonomi. Luontaistuotealan asiantuntemusta siis riittää.

Vita Plaza ja sen yhteydessä toimiva luontaishoitola Vita Casa on kolmen naisen valtakunta. Arja tekee erilaisia aromaterapiahoitoja, hierontoja, kasvo- ja vartalolymfaa sekä selluliittihoitoja. Arjan tytär Henna Raste on koulutukseltaan kosmetologi ja luontaistuoteneuvoja. Kolmantena häärii Sanelma Bastman, joka on laboratoriohoitaja, lähihoitaja, vyöhyketerapeutti, kukkauuteneuvoja, fytonomi ja diplomihomeopaatti.

Porukkaan kuuluu tavallaan myös toinen Arjan tyttäristä, Helsingissä asuva Heidi, joka on media-alan ammattilainen ja tekee muun muassa firman internetsivut.

Stressiä ja syystä

Arja jäi leskeksi viisi vuotta sitten. Isku oli kova, ja Arja arvelee stressipisteittensä olleen tuolloin varmasti yli viiden sadan. Hän laiminlöi oman terveytensä hoitamisenkin, kunnes ystävät saivat patistettua hänet lääkärin vastaanotolle. Syytä olikin.

– Minulta oli poistettu kohtu jo vuonna 1991. Nyt tutkimuksessa löytyi äärettömän kystiset munasarjat, joista toinen oli niin pahan näköinen, että minut passitettiin heti kiireellisenä TYKS:iin. Soitin saman tien homeopaatilleni ja kerroin tilanteesta, jolloin hän määräsi minulle homeopaattista thujaa, jota söin kaksi viikkoa ja menin sen jälkeen tutkimuksiin.

Arjasta otettiin kaikki mahdolliset syöpäkokeet, ja kaikki markkerit näyttivät, että hänellä oli munasarjasyöpä. Hän jatkoi thujan syömistä aina leikkaukseen asti.

– Kaksi päivää operaation jälkeen lääkärit tulivat sänkyni viereen ja kertoivat, ettei minulla ollutkaan syöpää. Kystiä kyllä oli, mutta ei sittenkään yhtään syöpäsoluja. Se oli tietysti sinänsä hieno uutinen, että kaikki kystat saatiin pois, joten leikkaus ei ollut turha. Minulle tehtiin täysi syöpäleikkaus eli poistettiin kaikki mahdollinen kuten munasarjat, munajohtimet, vatsapaita ja osa imusolmukkeista.

– Ymmärrän lääkäreiden hämmästyksen, kun tulokset tulivat. En silti ole katkera, sillä olen sitä mieltä, että asiat menevät niin kuin niiden on tarkoitettukin menevän.

Koittaisiko pelastus?

Arja kuntoutui leikkauksen jälkeen hyvin. Hän söi arnicaa ennen ja jälkeen operaation, ja myös salaatteja, vihanneksia ja juureksia hän popsi runsaasti. Arja siirtyi mahdollisimman kasvisvoittoiseen ja emäksiseen ruokavalioon, sillä se ei rasita elimistöä ja aineenvaihdunta pysyy hyvänä. Leikkaushaavat umpeutuivat kiitettävän nopeasti.

Näin mentiin noin vuosi eteenpäin, kunnes Arjalle alkoi kertyä turvotusta alaraajoihin ja vatsan alueelle.

– Sain lääkäriltä lähetteen SPR:ään lymfaterapiaan, ja vuodesta 2007 aina kesään 2010 saakka kuljin siellä kolmen viikon välein. Koska minulta oli poistettu imusolmukkeita, lymfa ei kiertänyt, joten hoidoissa jouduttiin kuljettamaan lymfanesteet käsin alaraajoista kainaloon. Itse vielä lymfasin kotona aamuin illoin, ja se kävi ihan täyspäiväisestä työstä.

– Viime kesänä luin jostakin, että TYKS:issä tehdään imusolmukesiirtoja, ja tuumailin heti, että tästähän se pelastus koittaa. Lääkäri totesi, että imusolmukkeita on kyllä poistettu, mutta ei niin paljon kuin olin kuvitellut. Hän arveli, että lymfan kiertämättömyys voisi ainakin osaltaan johtua leikkauskiinnikkeistä, ja siinä siunaamassa tajusin, että minullahan on Serrapeptaasia omassa hyllyssä.

Iso asia rahallisestikin

Arja soitti siitä paikasta NaturaMediaan Helge Varikselle ja kysyi neuvoja. Hän kehotti kokeilemaan alkuun kolmea kapselia päivässä.

– Serrapeptaasi on varmaan monelle aika outo valmiste. Sen vaikuttava aine on aikoinaan eristetty silkkiäistoukasta, mutta nykyään se valmistetaan biologisella käymismenetelmällä. Kyse on entsyymistä, jolla on hyvin paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Se hajottaa muun muassa kuollutta fibriinikudosta, ja niinpä se rupesi syömään sisuksistani leikkauskudosta sellaiseen tahtiin, ettei minun ole sen jälkeen tarvinnut käydä lymfaterapiassa.

Arja toteaa iloisena, että olo on tätä nykyä loistava. Hänellä ei ole mitään isompia vaivoja eikä minkäänlaista lääkitystä.

– Silloin tällöin ilmenee vielä lievää turvotusta, mutta pärjään sen kanssa, kun itse lymfaan itseäni. Nykytilanne on äärettömän suuri helpotus aiempaan verrattuna, ja kyseessä on iso asia jo taloudellisestikin. Kun käy kolmen viikon välein hoidossa, se sotkee sekä aikataulun että raha-asiat.

Arja HärkönenHämmentävää suhtautumista

Arja on ottanut Serrapeptaasin esille myös lääkäreiden kanssa asioidessaan. Suhtautuminen on ollut kahtalaista.

– Kun menin taas kerran TYKS:iin, vein sinne esitteen ja kerroin, että olen käyttänyt tällaista valmistetta ja totesin sen auttaneen. Lääkäri oli jonkin verran kiinnostunut, otti nimen ylös ja sanoi, että se on ihan sama, mistä apu tulee, kunhan se vain tulee.

– Vein saman esitteen myös paikalliselle omalle gynikselleni. Hänellä oli jo lymfalähete valmiina pöydällä, johon totesin, ettei sitä enää tarvita. Hän ihmetteli asiaa kovasti, ja totesi vain lyhyesti, että nyt elimistö on alkanut korjata itse itseään. Hän on sitä mieltä, etten saisi ylipäätään myydä luontaistuotteita, kun ne ovat niin hirveän vaarallisia, Arja nauraa.

Mutta Arjapa myy niitä. Hän suosittelee Serrapeptaasia kaikille niille, joilla on epämääräistä vaivaa, koska kyseessä on turvallinen ja monivaikutteinen valmiste.

– Sitä ostavat erilaisissa tulehduskierteissä olevat, sillä se lievittää tulehduskipuja. Se myös tehostaa antibioottien vaikutusta. Niveltulehduksissa se on äärettömän hyvä, ja totta kai puhun omakohtaisen kokemukseni perusteella erityisesti sen kystiä ja kuollutta fibriiniä hajottavasta vaikutuksesta.

– Nyt tilanne on hanskassa ja olen tosi onnellinen, että pärjään. Onneksi hoksasin ruveta syömään kuormasta!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Roni Lehto

Terveys-Hymy 1-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: syöpä, munasarjasyöpä, imusolmuke, entsyymi

Kommentit

Oma kommentti