Pääsin eroon selluliiteista!

Kristiina KunnasToimittaja Kristiina Kunnas aloitti alkutalvesta happo-emästasapainoa korjaavan kuurin, jonka tarkoituksena oli vilkastuttaa hänen hidasta aineenvaihduntaansa.

–  Kävikin niin, että selluliitit katosivat, hän toteaa onnellisena.

Kristiina Kunnas, 47, työskentelee Kristillisdemokraattisen viikkolehden toimitussihteerinä ja kulttuurisivujen tuottajana. Hän on uskova kristitty, ja hänellä on pitkä työkokemus helluntaiherätyksen hengellisissä lehdissä. Kymmenkunta vuotta sitten Kristiina siirtyi vajaaksi viideksi vuodeksi Me Naiset -lehden kauneustoimittajaksi, jonka jälkeen hänen seuraava työpaikkansa oli Yhteishyvä-lehden kauneusjuttujen parissa. Samoihin aikoihin hän aloitti osapäivätyön tämänhetkisessä työpaikassaan, jonka nimi muuttui vuonna 2005 Kristityn Vastuusta nykyiseksi.

Kristiina on ollut nuoruusvuosistaan asti naimisissa uutistoimittajana työskentelevän miehensä kanssa. Pariskunnalla on kaksi lähes aikuista poikaa, joista vanhempi on kenties lähtemässä vanhempiensa ammattiin.

Kristiina sanoo olevansa perusterve nainen, vain palleatyrä haittaa joskus. Verenpaine on alhaalla ja aineenvaihdunta hyvin hidasta, joten häneen kuulemma pitää aina potkia vauhtia, jotta jotakin tapahtuisi. Mitään lääkitystä Kristiinalla ei ole.

– Mulla on ollut sikana selluliittia nilkoista vyötäröön saakka, hän nauraa. – Sitä alkoi ilmaantua jo parikymppisenä. Vanhana kauneustoimittajana haluan huomauttaa, ettei selluliitilla ja ylipainolla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. On minullakin muutama kilo ylimääräistä, mutta se ei selitä selluliittia, joka ilmenee appelsiini-ihona.

Kristiina kokeili jo 80-luvulla selluliittivoiteita, jotka auttoivat toki ihon kuntoa, mutta varsinaista läpimurtoa ei tapahtunut muualla kuin lompakon puolella. Kristiina huomauttaa kuitenkin napakasti, että naiselle tekee hyvää hoitaa itseään. Siihen ei meillä miehillä taida olla mitään sanomista, maksoi mitä maksoi.

”En edes ajatellut selluliittia”

Kristiina on ollut luontaistuotteiden ystävä jo vuosia, ja sanoo ”hurahtaneensa” Vitacom Pharman Pascoe-sarjaan alkutalvesta nopeuttaakseen turhan hidasta aineenvaihduntaansa.

–  En tuolloin edes ajatellut selluliittia, sillä se on ollut olennainen osa minua jo pitkään eikä se ole ollut kovin suuri ongelma. Enemmän minua on harmittanut aineenvaihdunnan hitaus ja kuonan kertyminen elimistöön. En ole mielestäni kärsinyt varsinaisesta ummetuksesta vaan hitaasti toimivasta vatsasta.

Kristiina aloitti 10 viikon kuurin, jonka tarkoituksena oli laittaa hänen happo-emästasapainonsa sekä suolistonsa kuntoon. Hän rupesi ottamaan teelusikallisen Pascoe-emäsjauhetta aamuin illoin ja lisäsi veden juontia reilusti. Sen ohella hän alkoi ottaa päivittäin 4-8 Pascoe-sarjan pH-Balance-nimisiä kivennäisainetabletteja. Viikon verran hän käytti myös Ozovit-nimistä valmistetta, joka puhdistaa suolistoa. Kolmannesta viidenteen viikkoon hän nautti Markofruct-jauhetta, jonka jälkeen kuvaan astui Dasym-niminen probiootti- eli maitohappobakteerivalmiste. Kun Kristiina oli kuurinsa puolivälissä, hän otti aamuin illoin Pascoe-emäsjauhetta, 4-8 tablettia pH-Balancea ja iltaisin Dasym-probioottia.

Kristiina käy joka toinen viikko hierojalla. Kun hän oli ollut Pascoe-kuurilla kaksi viikkoa, hieroja alkoi ihmetellä, mitä Kristiinan kehossa oli tapahtunut. Hierojan mielestä lihakset tuntuivat aivan erilaisilta kuin ennen, sillä hän pääsi nyt niihin entistä helpommin käsiksi. Kristiina kertoi syöneensä kaksi viikkoa emäsjauhetta, joka poistaa kuonat kropasta.

– Ozovit-vaiheen jälkeen vatsa on toiminut hyvin eli aineenvaihdunta on selvästi vilkastunut. Selluliittia en ollut edes ajatellut, vaikka luinkin Pascoe-sarjasta, että se olisi läpimurto selluliitin hoidossa. Sitten huomasin yhtäkkiä, että selluliittini oli kadonnut! Palleassa olevaa epätasaista aluetta lukuun ottamatta kaikki selluliitti pohkeitten yläosasta, reisistä ja pepusta oli poissa. Appelsiini-ihoa ei ollut enää juuri missään. Kaikki oli tapahtunut vain parissa viikossa.

Kristiinassa edelleen asuva kauneustoimittaja oli ihmeissään. Hän pitää tuloksia poikkeuksellisina.

– Kerroin miehellekin tästä ja pyysin tutustumaan tilanteeseen. Hän siveli reiden pintaa ja teki puristustestin. Selluliitista ei useimmissa vanhoissa paikoissa ollut enää tietoakaan, mutta muutamassa pahassa kohdassa appelsiini-iho tuli edelleen puristamalla näkyviin eli sitä oli vielä syvemmällä, vaikka ihon pinnalta se oli jo kadonnut.

Kristiina odottaa mielenkiinnolla, millainen tilanne on 10 viikon kuluttua ja mitä sen jälkeen tapahtuu eli palaavatko selluliitit entisille paikoilleen. Hän suunnittelee alkavansa nauttia emäsjauhetta jatkuvasti, tai sitten on mahdollista ottaa 10 viikon kuuri kolme kertaa vuodessa. Yhtenä vaihtoehtona on myös kaksi peräkkäistä 10 viikon kuuria.

– Olen tietysti hyvin ihmeissäni ja onnellinen, hän summaa. – Alun perin minua kiinnosti Pascoe-sarjassa sen mekanismi, ja nyt on entistä helpompi uskoa, että kyseessä tosiaan on läpimurto selluliitin hoidossa. Kuuri puree aineenvaihdunnan häiriöihin ja korjaa sen virheitä. Lopputulos näkyy sitten monissa asioissa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 5-09

Teksti:Vitacon Pharma
Avainsanat: appelsiini-iho, happamoituminen, happo-emästasapaino, laihtuminen, painonhallinta, selluliitti

Kommentit

Oma kommentti