Pekka painoi 138 kg, nyt jo alle sata

Pekka ViljanenVantaalainen varastovastaava Pekka Viljanen on muuttanut elämänsä aikana muotoa monta kertaa. Kun painoa on tullut liikaa, Pekka on alkanut laihduttaa, mutta kilot ovat pakanneet tulemaan takaisin. – Nyt uskon löytäneeni hyvät valmisteet, hän toteaa.

Pekka Viljanen, 40, on alun perin Porin piruja, mutta Vantaalle hänet heittivät työt ja nainen. Kysymys siitä, kumpi heitätti enempi, tuottaa diplomaattisen vastauksen: fifty-fifty. Joka tapauksessa Pekka on muuttanut kirjansa Vantaalle vasta viime kesäkuun alussa.

Pekan avovaimo on markkinointitehtävissä internetyrityksessä ja Pekka puolestaan järjestelee Vantaalla JR Fitnessin varastossa firman tavaroita. Niinpä ei ole ihme, että Pekka on saanut myös laihdutusongelmiinsa apua oman firmansa tuotteista.

– Perheeseen kuuluvat myös avovaimon kolme lasta, iältään viisi, kahdeksan ja yhdeksäntoista, joten menoa riittää, Pekka naureskelee. – Omia lapsia meillä ei toistaiseksi ole eikä minulla ole lapsia aiemmilta ajoita. Tai en ainakaan myönnä, että olisi!

Pekka vaihtoi sekä maisemaa että ammattia aika perusteellisesti, sillä tätä ennen hän korjasi ja kokosi leikkuupuimureita Sampo-Rosenlewillä Porissa. Nyt leikkuupuimuri on siis vaihtunut trukkiin.

Pekka on iso mies, sillä pituutta on kertynyt 187 cm ja painoa oli pahimmillaan 138 kiloa. Pekka muistelee olleensa lapsena melko pulska poika, mutta sittemmin kilot katosivat urheilun myötä. Hän harrasti yleisurheilua, hiihti ja pelasi salibandyä, mutta kun urheilu jäi, ruokahalut pysyivät samanlaisina. Seurauksen arvaa.

– Mitään erityistä herkkua ei ollut, kaikki hyvä ruoka upposi, Pekka huokaa. – Kun paino alkoi nousta, yritin laihduttaa moneen kertaan ja onnistuinkin, mutta kilot tahtoivat tulla aina melkein tuplana takaisin. Vaatekaappi on mennyt uusiksi monta kertaa, ja yleensä on viisainta ollut kerran vuodessa tyhjentää se ja katsoa, mitä tarvitsee.

Pekka oli saanut jälleen kerran jo jonkin verran painoaan putoamaan, kun hän tutustui oman firmansa JR Fitnessin C4- ja Hydro Tech- nimisiin tuotteisiin.

– Painon pudotus oli taas kerran pysähtynyt eikä rasva enää lähtenyt palamaan, joten  päätin kokeilla näitä sekä nesteenpoistaja Arbuterolia. Jo ensimmäisen kuukauden aikana vyötäisiltä lähti ihan pelkkää rasvaa yli viisi kiloa. Vaikka kyseessä ovat oman firman tuotteet, täytyy ihan rehellisesti sanoa, että kyllä ne toimivat.

Pekka on muuttanut jonkin verran elämäntapojaan terveellisempään suuntaan, mutta hän vakuuttaa silti, että rasvamakkaroiden katoaminen on hyvin pitkälti hänen käyttämiensä valmisteiden ansiota.

– Hiilihydraatteja olen vähentänyt tuntuvasti, en esimerkiksi syö leipää kuin korkeintaan kerran kahdessa viikossa. Se lisää rasvan polttamista tuntuvasti. Aamupalaksi otan jotakin proteiinipitoista ruokaa kuten kananmunia, raejuustoa tai maitorahkaa.

Pekka nappaa valmisteensa kolmesti päivässä: aamiaisella, puolen päivän aikoihin sekä päivällisen yhteydessä. Hän varoo visusti ottamasta C4:sta liian myöhään illalla, sillä sen sisältämät ainesosat piristävät aivan liikaa. Silloin illalla menee niin lujaa, että yöunien kanssa voi olla vaikeuksia.

Vaikka Pekka on jo selvästi alle satakiloinen, hän ei ole vielä hankkimassa uutta täydennystä vaatekaappiinsa. Hän haluaa katsoa lopullisen painonsa ja marssia ostoksille vasta sitten.

– Nyt vain ei ole pimeillä keleillä tehnyt mieli lähteä ulos lenkille, vaikka kävelen mielelläni. Silloin tällöin käyn punttisalilla ja kesäisin tykkään rullaluistelusta. Ennen Vantaalle muuttamistani minulla oli kotipuolessa jonkin verran yleisurheiluvalmennusta, mutta täällä en ole vielä ruvennut niihin hommiin. Vapaa-aika kuluu mukavasti kuntoillessa ja perheen kanssa seurustellessa.

Terveys-Hymy 2-2008

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

JR Fitness

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: laihdutus, rasvapolttaja, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti