Pinaatti vähentää himoa roskaruokaan

Lundin yliopiston tutkijat osoittivat äskettäin julkaistussa pitkäkestoisessa tutkimuksessa, että patentoitu pinaattiuute, joka sisältää tylakoideja, auttaa vastustamaan hedonista eli nautiskelutyyppistä nälkää jopa 95 prosenttia. Lisäksi painonpudotus onnistui aktiiviryhmässä peräti 43 prosenttia lumeryhmää paremmin.

Hedoninen nälkä kuvastaa mielihaluja usein epäterveellistä ruokaa kuten makeisia tai pikaruokaa kohtaan. Tämä on erittäin yleinen syy ylipainoon ja epäterveellisiin ruokailutottumuksiin. Tutkimus osoittaa, että tylakoidit vahvistavat kehon kylläisyyshormonien tuotantoa ja tukahduttavat hedonista nälkää. Tämä mekanismi johtaa parempaan ruokahalun kontrollointiin, terveellisempiin ruokailutottumuksiin ja kiihdyttää laihtumista.

– Meidän analyysimme osoittavat, että aamiaisen yhteydessä nautitut pinaattiuutteen tylakoidit vähentävät mielihaluja ja pitävät näläntunnetta poissa koko päivän ajan, kertoo Lundin yliopiston lääketieteen ja fysiologisen kemian professori Charlotte Erlanson-Albertsson.

Teksti: Hymy
Avainsanat: epäterveellinen ruoka, hedoninen nälkä, näläntunne, pinaatti, pinaattiuute, roskaruoka, tylakoidi

Kommentit

Oma kommentti