”Pirteä olo eikä flunssista tietoakaan”

Sari TikkanenHelsinkiläinen luontaistuotekaupan myyjätär Sari Tikkanen on löytänyt ravintolisän, jota Sarin lisäksi käyttää myös hänen avomiehensä, Sarin sisar perheineen – ja onpa Sari saanut myös isäukkonsa ottamaan kiltisti joka aamu kaksi ruokalusikallista samaa valmistetta.

– Olo on koko porukalla pirteä eikä flunssista ole tietoakaan, hän tiivistää.

Sari Tikkanen, 38, on ollut luontaistuotealalla viitisen vuotta ja tuntee sen omakseen. Hän on kouluttautunut luontaistuoteneuvojaksi ja aikoo valmistua myös fytonomiksi. Kaksi vuotta sitten hän valmistui myös äidiksi, kun Sarin ja hänen kiinteistöalalla työskentelevän avomiehensä Aleksi-poika syntyi. Perhe asustaa Helsingin Lauttasaaressa, missä myös Sarin sisaren perhe samoin kuin Sarin avomiehen perhe pitävät majaa. Työpaikkana Sarilla on Kluuvin Ikivireä.

–  Ennen tätä olen ollut kaupungilla hommissa toimistosihteerinä, sillä minulla on kaupallinen ja taloushallinnon tutkinto, mutta luontaistuoteala on nyt minun juttuni, Sari toteaa. –  Se on vienyt kokonaan ja sitä voi harrastaa vapaa-aikanakin. Se on jo ihan elämäntapa.

Sarin ja hänen miehensä silmäterä on kaksivuotias Aleksi. Poika on onneksi ollut terve, mitä nyt atooppinen ihottuma on hiukan nostanut päätään, mutta sen Sari on saanut pysymään kurissa maitohappovalmisteilla. Äiti laittaa pojalleen puuron sekaan myös lapsille tarkoitettua kalaöljyvalmistetta.

–  Kun perheessä on pieni lapsi ja äiti käy töissä, ei aina ehdi syödä kalaa kolme kertaa viikossa tai harrastaa muuten monipuolista kotiruokaa, vaikka kuinka yrittäisi, Sari kertoo.

–  Totta kai pyrin mahdollisimman terveelliseen ravintoon, mutta joskus on niin kiire, että hyvä kun aamulla ehtii nousta sängystä. Pojan ruokkiminen ja hänen hyvinvoinnistaan huolehtiminen ohittaa kaiken muun ja hänet syötetään aina ensin, jolloin hyvä ja terveellinen, ruokaympyrän mukainen kotiruoka ei aina valmistu. Pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon, jotta jaksaisin, mutta sekään ei aina onnistu.

Mivitotal– Onneksi löysin Mivitotal-nimisen vitamiini- ja hivenainevalmisteen. Otan sitä kaksi ruokalusikallista joka aamu, ja siinä silmät kirkastuvat ja avautuvat. Olen käyttänyt Mivitotalia jo monta vuotta ja olen saanut koko lähisukunikin ottamaan sitä. Muita vitamiini- ja hivenainevalmisteita en ole sen jälkeen enää tarvinnut.

– Yhtään flunssaa ei ole viime vuosina ollut ja myös raskausaika meni erittäin hyvin. Käytin Mivitotalia Aleksia odottaessani ja otin silloin myös kalaöljyä ja magnesiumia. Vauvan syntymisen jälkeen mistään masennuksista ei ole ollut tietoakaan ja olen ollut kaikin puolin huippukunnossa.

Aktiivisena naisena Sari on saanut koko lähisukunsakin siirtymään Mivitotaliin.

– Avomies ottaa sitä kuten myös kalaöljyä. Hänellä on vaativa ja stressaava työ eikä hän aina ehdi huolehtia riittävän monipuolisesta ravinnon saannista, vaikka halua olisikin. Myös sisko perheineen käyttää Mivitotalia.

– Olen saanut Salossa asuvan 68-vuotiaan isänikin käyttämään samaa valmistetta, vaikka alku ei ollut ihan helppoa, Sari nauraa. – Isä-Mauno on leskimies, joka on jo muutaman vuoden ajan sairastanut reumaa. Hän on tyypillinen suomalainen mies, joka ei tätä ennen ole suostunut vilkaisemaankaan vitamiinien ja hivenaineiden suuntaan. Niinpä hänen suostuttelemisensa Mivitotalin käyttäjäksi kävi työstä, mutta se kannatti, sillä nyt hän on tyytyväinen.

– Mivitotal ei tietenkään paranna reumaa sen paremmin kuin muitakaan tauteja, mutta siitä on kuitenkin kiistatta ollut hänelle hyötyä. Hän on nykyään paljon pirteämpi kuin aikaisemmin ja sillä tavalla hänen elämän laatunsa on kohentunut. Hän on tunnustanut, ettei flunssia ole ollut eikä hän ole nykyään yhtä väsynyt kuin ennen. Yleinen jaksaminen on lisääntynyt.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 4-2006

 


Mivitotal – Legendaarista voimaa!

Mivitotal on taikajuomaa, joka aktivoi ihmistä. Se antaa elonvoimaa! Tää on sellainen live and let die -juttu. Jos tarttet lisää höpinää töppösiin, tää mun frendi voi jeesaa suakin. Ei muuta kun get on baby!

Mivitotal

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: flunssa, Mivitotal, nuha, yskä

Kommentit

Oma kommentti