Pukkaa uutta tukkaa

Aimo PesonenAimo Pesosen päälaki alkoi paistaa iästä johtuvista syistä, mutta hänen vaimoltaan Siljalta tukka rupesi lähtemään kolesterolilääkityksen johdosta.

– Nyt uutta tukkaa pukkaa molemmille. Parturi ja kampaaja ovat ihmeissään, Pesoset nauravat.

Katri-Helenan ja Seppo Rädyn maisemissa Tohmajärvellä asuvat Aimo, 69, ja hänen vaimonsa Silja Pesonen, 66, ovat kärsineet hiusongelmista, mutta kumpikin eri syistä. Ensimmäiseksi hiusten lähtöön hermostui pari vuotta sitten Silja. Aimoa ei päälaen harventuminen sinänsä haitannut.

– Minulla on diabetes ja sen myötä kohonnut kolesteroli, johon sain statiinilääkityksen, Silja kertoo. – Simvastatiini vei kuitenkin hiukset. Minusta meinasi tulla kokonaan kalju. Hiusten lähtö paheni ja paheni, kunnes päätin ruveta käyttämään Acomax-hiustenhoitosarjaa. Aloitin pari vuotta sitten ottaa kaksi puristetta joka päivä, kunnes puolen vuoden kuluttua pudotin annoksen yhteen.

– Sain Acomaxilla hiukset taas kasvamaan, mutta sitten niiden putoaminen taas kiihtyi, ja viime kesänä lattiakaivoissa alkoi olla hiuksia jo kamalan paljon. Hermostuin ja päätin mennä kysymään, eikö kolesterolilääkettä voisi vaihtaa. Sen pakkauksessakin nimittäin lukee, että se saattaa aiheuttaa joillekin hiustenlähtöä. Ja niin lääkitys vaihdettiin. Vastaanottoavustaja kertoi, että yksi nainen oli joutunut saman kolesterolilääkkeen takia hankkimaan peruukin.

– Nyt hiuksia ei enää putoa yhtään normaalia enempää. Tukka kasvaa niin vauhdilla, että kampaajakin on jo ihmetellyt, kuinka se on niin kiiltävän näköinen ja terveen oloinen.

Kun Silja oli syönyt Acomaxia hyvällä menestyksellä vuoden päivät, myös Aimo päätti kokeilla sitä. Pariskunta on käyttänyt puristeiden ohella myös samaan sarjaan kuuluvaa shampoota, hoitoainetta ja hiusvettä.

– Hiukset alkoivat harveta päälaelta jo kymmenkunta vuotta sitten, osa-aikaviljelijänä ja kirvesmiehenä itsensä elättänyt Aimo Pesonen muistelee. – Ihan kaljua minusta ei kuitenkaan tullut, mutta tukka harveni päälaelta selvästi. Ei se silti haitannut, sillä onhan niitä järin paljaspäisiäkin.

– Viime talvena vuosi sitten rupesin kumminkin vaimon yllytyksestä kokeilemaan Acomaxia. Ja hyvin se on toiminut, sillä uutta tukkaa puskee päälaelle koko ajan. Tällä hetkellä päälaki on jo aika lailla hyvä, sillä kaljua ei enää kunnolla näe.

– Totta se on, Silja-vaimo myöntelee. – Kaljun kohtaan on tullut uutta hiusta, mutta se on vielä aika ohutta. Nähtävästi se kuitenkin alkaa siitä kasvaa ja paksuuntua, kunhan se nyt aikansa tuossa varttuu. Uutta nousevaa hiusta sieltä työntyy koko ajan.

Pesoset hankkivat Acomax-sarjan valmisteet paikallisesta luontaistuotekauppa Retikasta, jonka omistaja Tuula Turunen on nyt saanut omin silmin nähdä Acomaxin toimivuuden.

– Tulin tähän viime kesänä, jolloin Pesoset olivat jo käyttäneet hiustenhoitosarjaa jonkin aikaa. Olin sattumalta soittanut paria viikkoa aikaisemmin Acomaxia valmistavaan ja markkinoivaan M.Aimo -firmaan, sillä halusin saada lisää tietoja sarjasta. Kuuntelin tietysti sujuvasti, mutta täytyy tunnustaa, etten ihan täysillä jaksanut uskoa, että kaljuun voisi kasvaa mitään.

– Ei kulunut kuin kaksi viikkoa, kun Pesoset tulivat kauppaan. Aimo Pesonen näytti päälakeaan ja sanoi, että katsopas, kuinka kalju kasvaa! Se oli minulle varsin konkreettinen todiste siitä, että tuote tosiaan toimii. On vielä hauska yhteensattuma, että Pesosen etunimi sattuu olemaan Aimo.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Johanna Kokkola

Terveys-Hymy 6-07

Teksti:M. Aimo
Avainsanat: hiuspohjan ongelmat, Hiusten lähtö, kaljuuntuminen

Kommentit

Oma kommentti