Rakennusmestarin polvi parani

Petri KoponenPetri Koponen ehti kärsiä jo muutaman vuoden ajan vihoittelevasta oikeasta polvestaan, kunnes hänen oli lopulta pakko mennä lääkäriin. Röntgen paljasti, että kyseessä oli alkava nivelrikko. Nyt Petrin polvi on kuitenkin taas oireeton.

Joensuun kupeessa asuvalla Petri Koposella, 39, on taskussaan rakennusmestarin paperit, mutta nykyisenä taantuman aikana koulutusta vastaavaa työtä ei ole löytynyt. Hän on tehnyt välillä muita rakennuspuolen hommia ja ollut myös jo jonkin aikaa työttömänä. Hän suhtautuu kuitenkin tulevaisuuteen toiveikkaasti, sillä lieviä valonpilkahduksia on näkyvissä myös jo rakennusalalla.

Petri on syntyjään Liperistä ja hän on asunut nykyisellä kotipaikkakunnallaan Lehmossa viitisen vuotta. Lehmo sijaitsee 7-8 kilometriä Joensuun keskustasta Kajaanin suuntaan eli pohjoiseen.

Petri on tällä hetkellä poikamies. Koska Petri täyttää vasta ensi keväänä 40, hän on sen verran nuori mies, ettei hänellä ole mitään vakituista lääkitystä. Oikea polvi on kuitenkin kiukutellut jo jonkin aikaa.

 – Rakennushommissa sen huomasin, hän kertoo. – Se alkoi vihoitella pahemmin toista vuotta sitten, mutta oli siihen sattunut jo paljon aikaisemminkin, kun teki jotakin raskaampia hommia.

Lopulta polvi meni niin kipeäksi, että Petrin oli pakko mennä lääkäriin. Röntgenkuvien perusteella sanottin, että siinä oli alkava nivelrikko.

 – Ei sille mitään oikein osattu tehdä, sain vain särkylääkkeitä. Kyllähän ne auttoivat tilapäisesti, kun tarpeeksi paljon niitä mätti. Olin noihin aikoihin serkulla hommissa, ja polvi oli niin kipeä, että jouduin olemaan töistäkin poissa toista viikkoa. Mutta sitten kun mätti sitä Buranaa, niin pystyi edes jotakin tekemään.

Petri on siitä tyypillinen rasvanahkainen suomalainen mies, ettei hän tähän ikään mennessä ollut ikinä koskenutkaan luontaistuotteisiin. Hän kertoo olleensa lievästi sanoen epäilevä koko asiaan. Mutta sitten tilanne muuttui.

 – Eräs vanhempi täti kertoi minulle Via Naturalen nivelille tarkoitetusta Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka -nimisestä valmisteesta. Hän jopa antoi minulle paketin sitä. Rupesin ottamaan viime vuoden loppukesästä yhden tabletin joka aamu aamiaisen jälkeen ja ajattelin katsoa, mitä tuleman pitää. Samalla yritin liikkua mahdollisimman paljon.

Ei kestänyt kuin pari viikkoa, kun Petrin vaiva alkoi helpottaa.

– Olen siitä lähtien ottanut edelleen yhden tabletin aamuisin eikä polvessa ole nykyään enää mitään vikaa. Ihan se on terveen tuntuinen eikä mitään särkyä enää ole. Oikein kovassa rasituksessa siinä saattaa vielä tuntua joskus ihan lievää kipua, mutta se on pientä. Pistän kaiken tämän tuotteen ansioksi, että tilanne on muuttunut näin hyväksi. Se on kasvattanut polveen uutta rustoa.

Petri ei ole kertonut lääkärille asiasta yhtään mitään ja tuskin kertookaan. Hän on sitä mieltä, etteivät lääkärit usko näihin asioihin eivätkä he näitä tuotteita mainosta. Ja mitäs terve mies lääkärin luona tekisi.

Vapaa-aikoinaan Petri tunnustaa olevansa innokas internetin ystävä ja erityinen suosikki on Facebook. Kavereita on paljon. Silloin tällöin hän piipahtaa myös naapurimaan puolella, sillä Niiralan rajanylityspaikkaan on matkaa vain 80 kilometriä.

 – Kotieläimiä minulla ei tällä hetkellä ole. Koira piti jokin aika sitten lopettaa. Kotieläimissä on aina oma hommansa ja siinä on sekin huono puoli, että niihin kiintyy vähän liikaa. Niistä luopuminen on sitten aina kova juttu.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Johanna Kokkola

Terveys-Hymy 1-10

Teksti:Via Naturale
Avainsanat: inkivääri, kalkki, nivelrikko, nokkonen, polvi, vihersimpukka

Kommentit

Oma kommentti