Rasvahappovalmisteesta yllättävä apu öisiin vessareissuihin

Jussi SukevaPorilainen Jussi Sukeva alkoi runsas vuosi sitten kärsiä monille vanheneville miehille tutusta vaivasta: yöunet katkesivat monta kertaa yössä vessahätään. Tätä nykyä Jussi kuitenkin nukkuu yönsä taas kuin tukki, heräämättä kertaakaan.

Jussi Sukeva, 76, teki 40 vuoden elämäntyönsä Huberilla putkimiehenä. Myös Jussin isä oli saman firman putkimiehiä, samoin Jussin veli, ja onpa jokainen Jussin ja hänen vaimonsa Annelin, 74, kolmesta pojastakin aloittanut työuransa putkimiehenä. Yksi pojista on putkimiehen hommissa edelleen ja ompa seuraavassakin polvessa rööriroopen geenejä. Yksi Jussin lapsenlapsista on nimittäin lukenut itsensä LVI-insinööriksi.

Putkeen siis menee Sukevan suvussa. Jussin ja Annelin kaksi tytärtä huolehtivat lähinnä kansalaisten muiden putkien hyvinvoinnista. Porin Luontaisprisman omistaja, luontaistuotekouluttaja ja diplomihomeopaatti Merja Lindström ja hänen siskonsa, fytonomi ja hierontaterapeutti Marjo Sukeva ovat Terveys-Hymyn lukijoiden tuttuja monista aikaisemmista artikkeleista.

Sukevan heimonvanhin Jussi on ollut koko ikänsä terve mies, ja ihmekös tuo, kun Merja on syöttänyt hänelle jo vuosikausia tukevia määriä luontaistuotteita. Vain keuhkoputkentulehdus vaivaa Jussia aika ajoin, mutta se johtuu siitä, että Jussi altistui aikoinaan töissään asbestille.

– Otan Merjan suosittelemia luontaistuotteita aamuin illoin, Jussi kertoo. – Aloitan aamuni omenaviinietikalla, syön myös piimaata, hunajaa, lesitiiniä, E-, C- ja B-vitamiineja, inkiväärikapseleita ja arginiinia. Illalla juuri ennen nukkumaan menoa olen jo vuosikaudet ottanut magnesiumia, ja nyt viime lokakuusta lähtien myös kaksi kapselia Omegat-rasvahappokapseleita.

Jussi kokeili rasvahappokapseleita Aira Samulinin innoittamana. Ikinuori Airahan on jo pitkään hehkuttanut Omegat-rasvahappokapseleiden puolesta ja nimittääkin itseään nykyään rasvahappomatkasaarnaajaksi. Viime lokakuun alkupäivinä Aira tuli Merjan liikkeeseen esiintymään, minkä kunniaksi Jussikin päätti kokeilla Omegat-kapseleita.

– Olin toki jo sitä ennenkin syönyt monenlaisia rasvahappovalmisteita, mutta nyt hoksasin alkaa ottaa kaksi kapselia Vitala’s Finlandin Omegat -tuotetta juuri ennen nukkumaan menoa, Jussi juttelee. – Ne alkoivat toimia ihan heti niin, että vessareissulle ei ole sen jälkeen tarvinnut yöllä enää herätä. Joskus jouduin käymään vessassa pari kolmekin kertaa yössä.

– Isä oli ensimmäinen, joka hoksasi kokeilla Omegoitten siirtämistä iltaan, Merja Lindström kertoo. – Koko juttu on aika uskomaton eikä kukaan tiedä ihan tarkkaan, miksi Omegat vaikuttaa tällä tavalla. Sittemmin moni muukin viisikymppinen ja vanhempi mies on tullut kertomaan minulle ihan samaa. Öiset vessareissut ovat kerta kaikkiaan jääneet. Rasvahapot eli prostaglandinit viittaavat jo sanana miehen eturauhaseen eli prostataan, josta prostaglandinit aikoinaan löydettiin. Jotakin tekemistä sillä on tämän asian kanssa. Mutta se minua ihmetyttää, miksi juuri tämä valmiste toimii. Ilmeisesti sen koostumus on jotenkin ihanteellinen. Kuulin, että miehet ovat kokeilleet sitä myös Vitala’s Finland Oy:ssa yhtä hyvin tuloksin, Merja kertoo.

– Tämä ei ole edes mikään satunnainen juttu, sillä tilanne on ollut sama jo viime lokakuusta eli puolen vuoden ajan, Jussi Sukeva vakuuttaa. – Olen enemmän kuin tyytyväinen, että voin nukkua yöuneni kaikessa rauhassa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Jukka Kuusisto

Terveys-Hymy 4-2005

Teksti:Vitala´s Finland
Avainsanat: virtsatievaivat

Kommentit

Oma kommentti