Rauhallista unta ilman soraääniä

Irene ja Tom BogsTom ja Irene Bogsilla on ollut avioliitossaan ikävä ongelma, joka kuitenkin nyt näyttää olevan taaksejäänyttä elämää.  Yöt ovat muuttuneet varsin vaitonaisiksi.

Kun on vähänkin aikaa ollut entisen mestarinyrkkeilijän Tom Bogsin, 62, ja hänen vaimonsa Irenen vieraana, aistii, että heidän liittonsa on harvinaisen hyvä ja onnellinen.

Heidän elämässään on sekä ystävyyttä että rakkautta joka ikinen päivä, ja nimenomaan rakkaudella Irene Bogs kertookin, että hänen miehensä on aina välillä häirinnyt häntä yöllisillä kuorsauksillaan.

-Olin onnellinen, kun Tom alkoi käyttää Zepodoria, sillä sehän tepsi melkein heti, ja nyt voin nukkua yöni rauhassa, hän sanoo lempeästi hymyillen.

-Tomia itseään kuorsaaminen ei ole koskaan häirinnyt. Tosin toisinaan aamuisin hän on huomannut, ettei hän saanut yön aikana kovin hyvin levätyksi – vaikka hän olisi mielestään nukkunut hyvinkin sikeästi. 

Kerran eräs tuttava, jota itseään kuorsaaminen vaivasi todella pahasti, tuli sattumalta maininneeksi Tom Bogsille kuorsauksen poistavasta Zedopor -suihkeesta. Tuttava kertoi, että tämä pieni suihke oli ennätysajassa vapauttanut hänet vaikeasta ja äänekkäästä kuorsauksesta.

– Ajattelin, että jos minäkin kokeilisin, niin ehkä pääsisin Irenen kiusoittelusta, kertoo Tom Bogs, joka oli hyvin yllättynyt huomatessaan, miten nopeasti Zedopor vaikutti.

– Se auttoi helposti ja kivuttomasti  ja jo muutaman käyttökerran jälkeen. Uskomatonta, että kuorsauksesta pääsee näin helposti, Tom Bogs ihmettelee.

– Joskus saa jopa kuulla aviopareista, joilla on erilliset makuuhuoneet miehen kuorsauksen takia. Minä olen ensimmäisenä valmis myöntämään, ettei sitä ole kovin mukava kuunnella jatkuvasti. Sekä minä että Irene heräämme nykyään aamuisin paremmin levänneinä, koska toista eivät kuorsaukset enää häiritse eikä toista enää tönitä hereille kuorsauksen takia.

– Koska joudun jäteauton kuljettajana aloittamaan varhain, on ollut mukava herätä virkeämpänä aamulla, Tom toteaa.

Entistä mestarinyrkkeilijää Tom Bogsia on usein pidetty Tanskan kaikkien aikojen parhaimpana nyrkkeilijänä. Hänen aktiiviuransa kesti vuodesta 1964 vuoteen 1974, joiden aikana hän nyrkkeili 87 ottelua ja voitti niistä 77. Tom Bogs oli muun muassa raskaan keskisarjan Euroopan mestari ja nyrkkeili muutaman kerran myös maailmanmestaruudesta.

Tom on ollut kotimaassaan myös mukana eräässä elokuvassa. Hänen elämänkertansa ilmestyi vuonna 2005.  Sen nimi oli luonnollisesti ”Mesterbokseren” (Mestarinyrkkeilijä).

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 5-2008

Teksti:Harmonia
Avainsanat: kuortsaaminen, nyrkkeily, unihäiriöt

Kommentit

Oma kommentti