Ravitsemustieteilijä syö vitamiinipillereitä

Suomalaiset ravitsemustieteilijät ovat pitäneet vitamiinitabletteja turhina ja varoitelleet ihmisiä niiden vaaroista. Nyt on käynyt ilmi, että Helsingin yliopiston ravitsemustieteen dosentti Christel Lamberg-Allardt onkin itse syönyt kaikessa hiljaisuudessa vitamiinipillereitä.

– Olen muutaman vuoden ajan syönyt monivitamiinitabletteja. Kalaa syömme paljon. Arvioin, että nyt pääsen noin 20 mikrogramman D-vitamiinin päiväannokseen, kertoo Lamberg-Allardt.

Erikoista tässä on se, että Lamberg-Allardt on valtion ravitsemusneuvottelukunnan jäsen. Pekka Puskan johtama VRN on se elin, joka antaa Suomessa suositukset vitamiinien ja hivenaineiden päivittäisestä tarpeesta. VRN suosittelee aikuisille D-vitamiinia 7,5 mikrogrammaa päivässä, mutta sen oma vitamiiniasiantuntija syö itse kolminkertaista määrää. Lamberg-Allardt on ilmoittanut, että D-vitamiinin saantisuositusta saatetaan nostaa vasta vuonna 2012.

Teksti: Hymy
Avainsanat: D-vitamiini, vitamiini

Kommentit

Dosentti Lamberg-Allardtin uskottavuus D-vitamiiniasiassa on mennyttä. Hän on pelotellut suomalaisia D-vitamiinin yliannostelun vaaroilla milloin Helsingin Sanomissa, milloin Aaamulehdessä ja milloin TV:ssä, mutta mainostanut samaan aikaan omalla nimellään ja kuvallaan lääketehtaan D-vitamiinivalmistetta.

D-vitamiinista on ilmestynyt viime ainoina aivan valtavasti tutkimuksia, jotka puoltavat paljon viranomaissuositusta suurempaa päivttäistä saantia. Itse otan sitä yli 100 mikrogrammaa päivässä. Tuoreen haastatteluni D-vitamiinista voi lukea tästä linkistä http://20.fi/4516

Oma kommentti