Reuma iski Kristaan vain 25-vuotiaana: ”Pystyin jättämään lääkityksen pois”

Krista Virtanen löysi oman työpaikkansa tuotevalikoimasta avun reumavaivoihinsa.

Vaikka hämeenlinnalaisen Krista Virtasen, 50, sukunimi on se Suomen tavallisin, hän on kaikkea muuta kuin tavallinen Virtanen.
– Olen kiertänyt paljon maailmaa. Lähdin jo ihan pienenä, vain kuukauden ikäisenä maailmalle. Isä on koulutukseltaan metsäinsinööri ja hyvin suosittu alan kansainvälinen asiantuntija. Perhe seurasi mukana, minne hänen työnsä veivät.
– Olen asunut ja käynyt koulua Filippiineillä ja Intiassa. Itse olen myöhemmin työskennellyt Afrikassa Namibiassa ja Mosambikissa. Itsellänikin on taustalla metsä- ja ympäristöalan koulutus ja olen tehnyt muun muassa metsäpalon torjunnan ehkäisytyötä. Olen toiminut myös metsäalan yrittäjänä ja olen sitä vieläkin. Oma koulutukseni on edennyt metsämekaanikosta ja metsurista ympäristöpuolen maisteriksi.

Sitten iski reuma

Elämä näytti olevan siis mallillaan, mutta noin 25-vuotiaana Krista sairastui reumaan. Asia ei sinänsä tullut yllätyksenä, sillä suvussa oli runsaasti reumasairauksia. Noin nuorelle reumadiagnoosi oli kuitenkin ikävä yllätys.
– Selän alueelle tuli aika rajuja kipuoireita, ja niin minulla todettiin nivelpsoriasis, joka riehui ja jylläsi juuri selän alueella. Koska olen hevospuolen harrastaja, olin kuullut Back on Track -nimisen yrityksen tuotteista, joista oli puhetta myös omassa kuntoutuksessani. Otin totta kai kaiken mahdollisen avun käyttööni ja tulin Back on Track -uskoon saman tien.
Kristan reumaa on hoidettu paitsi lääkityksellä myös ruokavaliomuutoksella. Hän ei syö viljatuotteita, ei siis leipää, ei pastaa eikä perunaa. Sokerin hän on jättänyt kokonaan pois. Ruokavalio sisältää nykyään runsaasti salaatteja, kalaa ja kanaa, mutta myös jonkin verran lihaa.
Kristan kotijoukkoihin kuuluvat hevonen, kissa, koira ja mies. Viimeksi mainittu on ammatiltaan kiinteistönvälittäjä.
– Hevonen on suomenhevonen ja nimeltään Vänrikki Tirra, se on neljävuotias ruuna. Koira on uustulokas, 10 kuukautta vanha, nimeltään Alvar. Rodultaan se on Australian labradoodle.
– Lapsia ei ole. En ole ehtinyt semmoiseen, Krista viisastelee.

Kristasta tuli maajohtaja

Niin hauskasti maailma sitten heitti, että Kristasta tuli hämeenlinnalaisen Back on Track -yrityksen Suomen maajohtaja. Hän on ollut yrityksessä töissä jo pian seitsemän vuotta. Hän johtaa maahantuontia ja hoitaa myös markkinointia.
– Olen saanut runsaasti apua firman tuotteista. Olen voinut jättää lääkityksen käytännössä kokonaan pois. Joudun ottamaan kipulääkekuureja ainoastaan silloin, jos tilanne on akuuteista akuutein. Firman tuotteista on ollut niin suuri apu. Käytän erityisesti selkävyötä ja käytössäni on myös petauspatja, mutta käytän ihan kaikkea muutakin meidän tuotevalikoimastamme. Vaihtoehtoja on varpaista pipoon saakka!
Krista ja Back on Track tekevät runsaasti yhteistyötä lääkäreiden, fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien kanssa.
– Yhteistyötä on tällä hetkellä ehkä eläinpuolella enemmän. Tulimme jokin aika sitten eläinlääkäripäiviltä, missä tuotteemme olivat todella suosittuja. Totta kai meillä on myös ihmispuolella runsaasti kontakteja, mainittakoon vaikkapa Invalidisäätiö Ortonissa. Siellä tuotteitamme testataan, saamme heiltä palautetta ja sen perusteella kehitämme tuotteitamme edelleen.
Back on Trackin keraamiset tuotteet heijastavat kehon lämmön takaisin. Ne lämmittävät ja kiihdyttävät verenkiertoa, jolloin nesteet lähtevät liikkeelle ja turvotus vähenee. Monet reumapotilaat ovat saaneet tuotesarjasta helpotusta kipuihinsa.
– Itse nukun huonosti, mutta minulla on petauspatja ja selkävyö, kun vaiva on akuutti. Suosittelen näitä tuotteita ihan kaikille, ei tarvitse olla sairas tai vaivainen. Monet urheilijat käyttävät meidän tuotteitamme sekä verryttelyvaiheessa että palautumisessa.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Krista Virtasen albumi
Avainsanat: Back on Track, Krista Virtanen, reuma

Kommentit

Oma kommentti