Rypsiöljyn ja D-vitamiinin edut yhdessä

Suomalainen terveystuotteiden kehittäjä ja markkinoija West Coast Pharma Finland Oy on nyt tuonut markkinoille ensimmäisen rypsiöljyvalmisteen kapseleina, tuotenimeltään RypsiOmega-D.


Tuotteen valmistukseen käytetään suomalaista kylmäpuristettua luomurypsiöljyä. Rypsiöljy on tuotteessa täysin luonnollisessa muodossa; sitä ei ole kemiallisesti prosessoitu.

RypsiOmega-D sisältää sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja. Niiden keskinäinen suhde on 2:1, joka on nykytutkimuksen mukaan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erinomainen. RypsiOmega-D varmistaa myös D-vitamiinin riittävän saannin.

Suomi on edelläkävijämaa rypsiöljytutkimuksessa. Helsingin ja Tampereen yliopistoissa vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että rypsiöljyn rasvakoostumus on elimistön välttämättömien rasvojen kannalta paras mahdollinen. Millään muulla rasvalla ei tiedetä olevan samanlaista suotuisaa vaikutusta elimistön fibrinogeeniarvojen alentamiseen. Tutkimus osoitti, että päivittäin nautittu rypsiöljyannos alensi kohonneita fibrinogeeniarvoja, joiden tiedetään olevan yhteydessä muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, aivoinfarkteihin, diabetekseen sekä dementiaan.

Johtopäätöksenä oli, että esimerkiksi iäkkäiden ihmisten ravintotekijät saataisiin korjattua vaihtamalla neljännes rasvoista rypsiöljyyn. Kohonneet fibrinogeeniarvot eivät ole kuitenkaan pelkästään iäkkäiden ihmisten ongelma, niitä esiintyy jopa parikymppisillä nuorilla.

Teksti: Hymy
Avainsanat: omega-3-rasvahappo, D-vitamiini, rypsiöljy, omega-6-rasvahappo, fibrinogeeniarvo

Kommentit

Oma kommentti