Sairaanhoitaja sai helpotusta ihottumiin

Birgitta BergmanRuotsalaisella sairaanhoitajalla Birgitta Bergmanilla on jo parin vuosikymmenen mittainen kokemus vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen käytöstä monissa eri tilanteissa. Hänellä on myös omakohtaisia myönteisiä kokemuksia niiden käytöstä allergioiden hoidossa.

Birgitta Bergman työskenteli valmistumisensa jälkeen sairaalassa. Hänellä oli ollut allergioita, astmaa ja jonkin verran myös atooppista ihottumaa jo lapsuudesta lähtien, mutta muutaman työvuoden jälkeen ekseema muuttui entistä hankalammaksi. Hänellä oli alituisia ihoinfektioita, joihin hän sai antibiootteja, kortisonia ja muuta kovaa lääkitystä. Työnteosta tuli koko ajan vaikeampaa.

– Vuonna 1984 jouduin sairaalahoitoon. Kuljin kädet kääreissä sormenpäistä kainalokuoppiin saakka. Kun riisuin farkkuni iltaisin, se kävi työstä, sillä ne olivat verisestä ihottumasta johtuen tiukasti kiinni jaloissani. En tietenkään pystynyt olemaan töissä vaan minut passitettiin sairauslomalle.

– Ongelmani kasvoivat eivätkä kortisoni ja muut lääkkeet enää auttaneet. Onneksi törmäsin erääseen henkilöön, joka arveli, että ekseemaongelmiani voidaan hoitaa. Hän kertoi saksalaisesta lääkäritutkijasta, joka otatti ensin potilaalta verikokeen ja katsoi sitten, mitä aineita puuttui, jonka mukaan hän määräsi potilaalle vitamiineja ja hivenaineita.

Birgitalla oli verikokeiden mukaan huomattavaa puutosta sinkistä, kalsiumista, magnesiumista ja kuparista. Hän alkoi syödä tarvittavia ravintolisiä. Kahdeksan kuukauden kuluttua ihottuma oli täysin kadonnut, vaikka hän oli lopettanut kokonaan kortisonin käytön. Mitään infektioita ei ilmaantunut, astman oireet pysyivät poissa ja Birgitta tunsi muutenkin olevansa terve.

– Aloin kiinnostua näistä asioista syvällisemmin. Rupesin opiskelemaan alaa. Aloitin apulaisena samalla vastaanotolla, joka oli auttanut minua, ja koulutin koko ajan itseäni saksalaisten lääkärien johdolla. Vuonna 1986 avasin oman klinikan.

– Pyrin katsomaan ihmistä kokonaisuutena. Puhuin asiakkailleni ruuasta, liikunnasta, elämäntavoista, mutta tarvittaessa tilannetta katsottiin myös verikokein. Mittautimme aluksi vitamiineja ja hivenaineita, mutta vähitellen entistä enemmän myös rasvahappoja. Hoitotulokset olivat jo heti alkuun hyviä. Parin vuoden kuluttua otin töihin erään ensimmäisistä potilaistani, sairaanhoitajan, joka niin ikään oli kärsinyt pahasta ekseemasta. Työllistin myös toisen entisen potilaani, jolla oli ollut vaikeuksia lihastensa kanssa. Potilaita virtasi kaikkialta Pohjoismaista, ja töitä oli yllin kyllin.

– Emme kuitenkaan tahtoneet löytää sopivia vitamiini- ja hivenainevalmisteita potilaillemme. Sitten eräs potilaistamme kysyi meiltä suoraan, miksemme me käytä tohtori Donsbachin tuotteita. Olimme ällikällä lyötyjä, sillä vaikka me luulimme tietävämme tältä alueelta kaiken, emme olleet koskaan kuulleet tohtori Donsbachista.

Mivitotal– Hela Pharma -yhtiöllä oli Ruotsin oikeudet kaikkiin hänen valmisteisiinsa. Rekisteröidyimme asiakkaaksi, tutustuimme ensimmäiseksi Mivitotaliin ja rupesimme itse testaamaan sitä potilaillamme. Positiiviset tulokset yllättivät meidät. 1990-luvun alussa päätimme ruveta käyttämään tohtori Donsbachin tuotteita 90-prosenttisesti.

Birgitan ja kumppaneiden vastaanotto kasvoi koko ajan. Potilaat vaihtelivat huippu-urheilijoista kroonisesti sairaisiin tavallisiin kansalaisiin. Birgitta toteaa, että peräti 80 prosenttia potilaista sai jonkinlaista apua vaivoihinsa.

– Koulutimme itseämme koko ajan saksalaislääkäreiden ja tohtori Donsbachin oppien mukaisesti.

Vuonna 2003 perustettiin Hela Pharma Center, jossa sekä luontais- että koululääketiede voisivat työskennellä rinta rinnan. Hela Pharma osti Birgitan entisen yrityksen ja Birgitasta tehtiin uuden keskuksen vastaava.

– Vastaanotollamme on tehty jo noin 8000 verianalyysiä. Meillä voidaan mitata perinteisiä juttuja kuten veren rasvoja ja sokeria. Stuttgartissa Saksassa tehdään edelleen vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotestit, mutta siellä voidaan tehdä monenlaisia muitakin, vaativampia mittauksia.

– Vastaanottomme vastaavana lääkärinä toimii luontaislääkäri Elisabeth Brown, joka hoitaa 90 prosenttia potilaista. Lääkäri Olev Hoheisel vastaa lopuista kymmenestä prosentista, hän astuu kuvaan aina silloin, kun luontaislääketiede ei riitä vaan vaaditaan koululääketieteellistä panosta. Potilaat maksavat itsehoidon itse, mutta kun tulee kyse koululääketieteen hoidoista, sairausvakuutus astuu mukaan kuvaan.

Vastaanottotoiminnan ohella keskus järjestää runsaasti myös erilaista koulutusta terveydenhoidon eri asiantuntijoille.

– Stressiin suosittelemme Mivitotalia yhdessä Stressgardin kanssa. Kokemustemme mukaan neljä potilasta viidestä saa helpotusta oireisiinsa jo parissa kolmessa viikossa. Totta kai tämän ohella tarvitaan myös elämäntapojen muutosta, mutta usein tarvitaan alkuun jonkinlaista potkua ennen kuin lopulliset muutokset onnistuvat.

– Perusravitsemuksen on kuitenkin oltava kaiken pohjana. Se ei ikävä kyllä tätä nykyä enää riitä. Tilastojemme mukaan peräti 65 prosenttia kaikista naisista – ikäryhmästä huolimatta – kärsii magnesiumin puutteesta. Sinkin ja foolihapon vajausta on joka toisella. Rasvojen saanti on epätasapainossa, mikä taas johtaa välttämättömien rasvahappojen puutostilaan, joka taas puolestaan voi aiheuttaa tulehdussairauksia, iho-ongelmia ja keskittymisvaikeuksia. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

Terveys-Hymy 12-2006

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Birgitta Bergmanin albumi


Mivitotal – Legendaarista voimaa!

Mivitotal on taikajuomaa, joka aktivoi ihmistä. Se antaa elonvoimaa! Tää on sellainen live and let die -juttu. Jos tarttet lisää höpinää töppösiin, tää mun frendi voi jeesaa suakin. Ei muuta kun get on baby!

Mivitotal

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: atooppinen ekseema, Hela Pharma, ihottuma, kalsium, kupari, magnesium, Mivitotal, sinkki, Stressgard

Kommentit

Oma kommentti