Slawekin terveyshuolet ovat ohi

Mainos

Muistattehan puolalaisen eläinlääkärin Slawomir Jaworskin, josta kerroimme numerossa 1/2018. Tuolloin hän oli toipumassa aivoinfarktista ja vannoi erään tietyn kalaöljyn nimeen. Sen jälkeen hänelle on tapahtunut yhtä ja toista.

Slawomir Jaworskin, 53, maailma mullistui pahemman kerran joulukuussa 2015. Hän oli tuolloin vasta viisikymmentä täyttänyt. Kotiväki huomasi miehen puheen alkavan oudosti puuroutua. Edessä oli sairaalareissu, ja niinpä Slawomirilla eli Slawekilla todettiin aivoissa totaali tukos. Tukkoon mennyt putki saatiin kuitenkin avattua liuotushoidolla, leikkausta ei tarvittu.
Slawek kuntoutettiin Kiljavalla, ja hän kehuu kuntoutusta todella onnistuneeksi. Elämä alkoi kaikin puolin palata entisille urilleen, vain yksi puuttui: häneltä napattiin sairauden takia ajokortti väliaikaisesti pois. Toivoa kortin takaisin saamisesta kuitenkin oli, sillä marraskuussa 2017 hänelle tehtiin Puolassa neuropsykologinen tutkimus, jonka mukaan kaikki sairauden aiheuttamat oireet olivat ohi.
Mutta mitä puolalainen eläinlääkäri teki Suomessa? Taustalla oli se tavallinen tarina; rakastuminen suomalaiseen naiseen. Pariskunnalle syntyi tytär, joka on nykyään 7-vuotias. Jo ennestään Slawekilla oli Puolassa kolmikymppinen poika.
– Suunnitelmissani ei tosiaankaan ollut Suomeen muuttaminen, hän naurahtaa.
– Mutta niin siinä vaan kävi. Alun perin olen kotoisin Varsovan läheltä.
Slawek muutti Suomeen kahdeksan vuotta sitten ja puhuu nyt jo hyvää suomea. Hän hallitsee puolan lisäksi myös venäjän, saksan ja englannin.
Mutta nyt romanssi ja avioliitto suomalaisnaisen kanssa on ohi. Slawek tunnustaa, että vaimo hakee eroa, mutta hän ottaa tilanteen rennosti. Eikä Slawek ole erosta huolimatta lähdössä Suomesta minnekään, sillä hänen tyttärensä tarvitsee isää.
– Aion hakea koulutustani vastaavaa työtä Suomesta. Puolaan voisin palata vasta sitten, kun tytär on aikuinen. Aika näyttää.

”Hoidin itseäni kalaöljyllä”

Koska Slawek on terveydenhoitoalan ammattilainen, hän osasi heti toipumisensa alkuvaiheessa ryhtyä asioiden vaativiin toimiin. Hän alkoi ottaa Pharma Nordin Bio-Marin -nimistä kalaöljyvalmistetta yhden kapselin aamuin illoin – ja on vakaasti sitä mieltä, että tuotteesta on ollut hänelle suurta apua. Toiseksi vahvaksi tukipilarikseen hän nimeää uskonnon.
Lääkärit tarjosivat statiineja, mutta en suostunut. Yksi aivohalvauksen syistä saattoi olla jo vuosia aiemmin todettu korkea verenpaine. Aloitin myös laihdutuskuurin ja pudotin painoani ensimmäisen vuoden aikana 27 kiloa. Sen jälkeen sekä verenpaine- että kolesteroliarvoni ovat olleet kunnossa. Bio-Marinin ohella otin myös B-vitamiineja, ubikinonia sekä K2-vitamiinia, viimeksi mainittua ateroskleroosin vuoksi.
– Nykyään kokeilen myös toista rasvahappovalmistetta, Bio-Omega 3&6, jossa on mukana myös GLA. Lisäksi otan Bio-Pycnogenolia ja Bio-Paine + kalium -ravintolisiä.
– Oloni on tällä hetkellä erinomainen eikä minulla ole terveyteni suhteen minkäänlaisia rajoituksia. Yksi suurimmista ilon aiheistani on se, että sain keväällä ajokorttini takaisin. Nyt se on tiukasti lompakossani!

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Slawomir Jaworski

Kommentit

Oma kommentti