Sokeri ei sovi sydämelle

Uudet tutkimukset osoittavat, että liiallinen sokerilla mässäily saattaa lisätä sydäntautien riskiä, ja italialaisten kauhuksi on nyt tullut ilmi sekin, että pasta ja leipä eivät ole sydänterveellisiä ruokia. Etenkin naisia varoitellaan popsimasta liikaa nopeita hiilihydraatteja, sillä naisen herkkä sydän ei kestä hiilihydraatteja siinä missä miehen paatunut pumppu. Ihan totta.

Tuore amerikkalaistutkimus vahvistaa asian. Runsaasti sokeria popsivien kolesterolitasot ovat usein huonoja. Kun meitä on kuluneet vuosikymmenet varoiteltu pelkästään rasvaisista ruuista, nyt näyttääkin siltä, että ruokiin ja juomiin lisättävä sokeri on huomattavasti vaarallisempi sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Runsas hiilihydraattien syöminen on ennenkin yhdistetty veren rasva-ainevaihdunnan häiriöihin, mutta elintarvikkeisiin lisätyn piilosokerin vaikutuksia ei syystä tai toisesta ole aikaisemmin tutkittu.

Suuntaus on kuitenkin selvä: sokerin ja hiilihydraattien määrää on syytä reilusti vähentää.

Teksti: Hymy
Avainsanat: sokeri, sydän, sydäntauti

Kommentit

Oma kommentti