Sota selluliittia vastaan

Rovaniemeläinen Detria Oy ja sen toimitusjohtaja Tenho Pitkänen ovat julistaneet sodan selluliittia vastaan. – Kuluttajat ovat kysyneet, eikö reheville reisille ja pakaroille voi tehdä mitään yrtti- ja turvehoidoilla. Nyt olemme päässeet maaliin.

Heti alkuun pari faktaa selluliitista – mitä se on – ja erityisesti mitä se ei ole. Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva rasvakertymä, joka on tavallisempi naisilla kuin miehillä.

Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdustilaa ja on hyvä muistaa, ettei selluliitti ole vain rasvaa. Se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo tukkoon menneille alueille. Selluliittia on yleensä reisissä, pohkeissa ja vatsassa. Selluliittikohdat tuntuvat usein kylmemmältä ja kosketusherkemmältä kuin normaalit kohdat.

– Saksassa on useita kylpylöitä, joissa selluliittia hoidetaan turvekylvyillä, Detrian toimitusjohtaja Tenho Pitkänen kertoo.

– Sikäläinen tohtori Nauce on selvittänyt, miksi selluliittia voidaan hoitaa ja vähentää muta- ja turvehoidolla. Hänen tutkimuksensa osoitti, että turpeen ainesosat, fulfo- ja humushappo, saavat rasvasolun aineenvaihdunnan aktivoitumaan.

Sadan naisen tutkimus

Fulvohappo aktivoi reseptoria, joka saa rasvasolun aineenvaihdunnan kiihtymään, ja humushappo puolestaan sitoo itseensä reseptorin kiinnittyneen kuona-aineen.

– Jatkoimme tuotekehitystä etsimällä aineenvaihdunnan vilkastumiseen vaikuttavat yrtit. Meidän selluliittivoiteemme tärkeänä raaka-aineena on turpeesta eristettyjen fulvo- ja humushappojen lisäksi ääreisverenkiertoa aktivoivia yrttien uutteita kuten mesiangervon salisylaatteja ja koivunlehtiuutteen nestettä poistavia vaikutuksia.
Mukana on myös kataja- ja väinönputkiuutetta. Kaikki materiaali on kerätty Lapin luomukeruualueilta. Toimitusjohtaja Pitkänen kertoo, että Detrian selluliittivoiteella on tehty Lapissa myös laaja väestötutkimus, johon osallistui peräti satakunta keski-ikäistä naista Rovaniemen ympäristöstä, Sodankylän tienoilta ja olipa osa Ruotsin puolelta Haaparannastakin. Pitkänen naureskeleekin, että Lapista on selluliittia kadonnut kilotolkulla.

– Tutkimusryhmälle oli selluliittia kertynyt erityisesti lantioille ja reisiin. Tulokset olivat niin hyvät, etten ollut itsekään aluksi uskoa niitä todeksi.

Lappi on nyt pienempi

Mutta pakko ne oli lopulta uskoa: jo kuukauden hoidon jälkeen 70 prosenttia osallistujista kertoi mittanauhalla mitaten ympärysmitan pienentyneen 1–2 cm ja osalla jopa kolmekin senttiä. Muhkurat pienenivät ja pehmenivät, iho tuli kimmoisaksi ja siloisemmaksi.

Kun selluliittikohtaan sivellään voidetta, tulosta voidaan parantaa hierontakuppien avulla. Ne ovat kuppauskuppien tyyppisiä, pehmeää silikonia olevia kuppeja, jotka painetaan selluliittikohtaan, jolloin ne imeytyvät kiinni ja lähdetään sitten liu’uttamaan hoidettavaa aluetta.

– Tämä yhdistelmä on supertehokas ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Kuppeja on kahta kokoa, ja jokaisessa tuotepakkauksessa on isompi ja pienempi kuppi.

Operaatio kannattaa ajoittaa niin, ettei tarvitse peseytyä lähitunteina hoidon jälkeen, jotta voide ehtii imeytyä ja vaikuttaa hyvin. Imukuppihieronta on erittäin tehokasta ja vastaa huomattavasti pitempää perinteistä hierontaa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Skoy

Terveys-Hymy 3-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: aineenvaihdunta, rasvasolu, selluliitti, selluliittivoide

Kommentit

Oma kommentti