Stressivatsa rauhoittui

Emma JakobssonKun moni muu reagoi stressiin hankkimalla päänsäryn, Emma Jakobssonilla stressi on ilmennyt vatsanväänteinä ja massun turpoamisena. – Nykyään voin syödä ja juoda mitä tahansa. Oireita ei tule, hän kertoo tyytyväisenä.

Malmössä syntynyt ja siellä myös asuva ja työskentelevä Emma Jakobsson, 28, on kärsinyt jo useiden vuosien ajan ikävistä närästysvaivoista ja vatsan turvotuksesta. Myös flunssat ovat kiusanneet kolmevuotiaan Azuma-pojan äitiä, jonka työpaikka on Malmön keskusrautatieasemalla.

Hän työskentelee asiakaspalvelussa ja yrittää selittää parhain päin kiukkuisille asiakkaille, miksi junat ovat jälleen myöhässä tai miksi junavuoro on talven myrskyjen takia kokonaan peruuntunut.

Emman puoliso David Mitala, 31, käy töissä Tanskan puolella. Hän on paikallisen Googlen leivissä ja auttaa kansalaisia erilaisissa nettisivustoihin liittyvissä ongelmissa. Molemmat aviopuolisot ovat siis asiakaspalvelutehtävissä.

– Olen ollut nykyisessä työssäni kaksi ja puoli vuotta, Emma kertoo.

Vatsa reagoi stressiin

Sitä ennen Emma opiskeli ruotsin kieltä ja kirjallisuutta.

– Viihdyn työssäni hyvin, vaikka se on vuorotyötä, ja toisinaan työt alkavat jo kello kuudelta aamulla. Työ voi olla toisinaan hyvin stressaavaa, jolloin minulla on ollut paha tapa reagoida stressiin vatsallani. Toiset saavat stressistä päänsäryn, mutta minulla vatsa turpoaa ja kirvelee. Olo on todella tukala.

Myös voimakkaat ja vahvasti maustetut ruuat sekä kahvi aiheuttivat samanlaisia oireita.

– Olen kokeillut useita apteekin valmisteita, mutta apu on ollut aina hyvin lyhytaikainen. Onneksi löysin pari vuotta sitten lehdestä ilmoituksen hyödyllisiä maitohappobakteereita sisältävästä uutuustuote ProbiMagesta ja päätin kokeilla sitä. Rupesin ottamaan sitä yhden kapselin joka aamu ja huomasin ihmeekseni, että se alkoi toimia jo muutaman vuorokauden kuluttua.

Emma Jakobsson poikansa Azuman kanssa.Eroon myös flunssista

Emman vatsa oli selvästi paremmassa kunnossa, ja nyt mahavaivat ja närästys ovat kokonaan taaksejäänyttä elämää.

– Olen päässyt myös eroon toistuvista flunssista. Pienen pojan äitinä altistun helposti kaikenlaisille bakteereille ja viruksille, mutta nykyään tunnen itseni entistä vastustuskykyisemmäksi ja voin kerta kaikkiaan paremmin. Voin nykyään syödä mitä tahansa ja päivittäin juon kolme kupillista kahvia, eikä minkäänlaisia vatsaoireita enää ilmaannu.

–En käytä säännöllisesti mitään muita ravintolisiä, mutta silloin tällöin saatan ottaa monivitamiinitabletin.

Vapaa-aikoinaan Emma piirtää ja maalaa, ja hän tekee hyvin mielellään kuvitusta lapsille. Hänen haaveenaan onkin tehdä oma lastenkirja.

– Luen myös hyvin paljon, hän kertoo.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: David Mitala

Terveys-Hymy 4-11

Teksti:Vitacom
Avainsanat: närästys, stressi, stressivatsa, turvotus

Kommentit

Oma kommentti