Stuertin silmävaivat hellittivät

Denis JyrkinewskyDenis Jyrkinewsky työskentelee lehtoyhtiössä stuerttina, ja koska hänen työnsä on hyvin epäsäännöllistä, myös silmät joutuvat koville.

Espoossa syntyneen, mutta Helsingissä asuvan Denis Jyrkinewskyn, 45, nimi on sen verran haasteellinen, että heti kärkeen on syytä selvittää hänen taustansa.

– Sukunimi on peräisin Puolasta ja äitini isältä. Perheessä on aika monta eri kulttuuria, sillä isäni on Kreikasta, serkut Tanskasta, isoäiti Venäjältä ja pikkuveli ja sisarpuoli ovat Chilestä, Denis nauraa. – Olen kuitenkin Suomen kansalainen niin kuin muukin perhe.

Denis on poikamies eikä hänellä ole lapsia. Hän sanookin, ettei hänen työnsä sovi perheelliselle, sillä hän on aina menossa. Kun tätä juttua tehtiin, Denis oli palaamassa Thaimaasta ja lähdössä heti perään kahdeksi viikoksi lomalle Turkkiin.

– Olen asunut Turkissa 16 vuotta ja ylipäätään tehnyt enemmän töitä ulkomailla kuin Suomessa. Lensin Turkissa, mutta olen tehnyt töitä myös laivalla. Palasin Suomeen vuonna 2006, laivalle Helsinki-Tukholma linjalle. Vuonna 2007 siirryin taas lentokoneeseen. Olen aina tykännyt olla palveluammateissa ja ihmisten parissa.

Denis on ollut koko elämänsä terve eikä hänellä ole mitään lääkitystä. Hän kertoo syntyneensä vuonna 1964, jolloin ei vielä ollut mikroruokaa eikä keinoravintoa.

– Olen kasvanut kananmunalla, rasvaisella maidolla ja kunnon voilla, hän viisastelee.

Kun Denis alkoi tehdä hommia laivalla, hän paiskoi näyttöpäätteiden parissa 20 päivän putkia ja usein ympäripyöreitä vuorokausia. Etenkin yöaikaan hänen silmänsä alkoivat rasittua, mutta hän ei ihan heti huomannut tätä ikävää muutosta.

– Kun siirryin töihin lentokoneeseen, silmäni olivat entistä rasittuneemmat. Niihin tuli kummallinen paine enkä enää nähnyt kunnolla eteeni. Jos yritin lukea kirjaa, se oli laitettava hyvin lähelle. Silmät tulivat hyvin kipeiksi ja minun täytyi käyttää silmätippoja joskus kolmekin kertaa päivässä. Silmät olivat koko ajan hyvin väsyneet.

Denis oli kuullut ystäviensä kehuvan mustikkatablettien tehoa silmäongelmiin ja niinpä hän tammikuun puolivälissä alkoi kokeilla erästä apteekkituotetta. Kuuri tuntui jonkin verran tehoavan, mutta sitten hän siirtyi Leaderin Eyes Repair -nimiseen mustikka- ja luteiinivalmisteeseen, jota hän on talvesta saakka ottanut yhden tabletin päivittäin. Leaderin tuotteet olivat hänelle tuttuja ennestään ja niinpä hän luotti myös Eyes Repairiin – eikä suotta.

– Kun olin syönyt sitä puolentoista kuukauden kuurin, silmävaivat olivat selvästi hellittäneet. Sanoin kollegallenikin, että näköni on parantunut, silmät eivät enää väsy, paineen tunne silmistä on kokonaan poissa ja pystyn lukemaan tai kirjoittamaan taas ihan normaalietäisyyksiltä. Lentojen aikana silmät eivät enää kuivu enkä tarvitse silmätippoja ollenkaan.

Denisin silmissä ei ole mitään rakenteellista vikaa, sillä viimeksikin testeissä hänen näkökykynsä todettiin erinomaiseksi. Epäsäännölliset olot voivat silti rasittaa hyviäkin silmiä.

Denis on tyytyväinen myös Leaderin CLA + Strong  -valmisteeseen, sillä hän on pystynyt puolessatoista kuukaudessa pudottamaan painoaan viitisen kiloa.

– Kyllä kyllä, mutta mukana on ollut myös ruokavalion skarppausta ja runsaasti liikuntaa. Ihmiset luulevat helposti, että pelkästään noilla kapseleilla laihtuu, mutta kyllä se vaatii vähän muutakin. Ainakin kolme kertaa viikossa pitää liikkua reippaasti. Minä itse käyn juoksemassa ja spinnaamassa salilla ja tykkään myös pyöräilystä. Talvisin harrastan pikaluistelua.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 7-09

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: kehäkukkauute, luteiini, mustikka, silmävaiva

Kommentit

Oma kommentti