Suihke auttoi alaselkäkipuihin

Minna Vuolanto on hyvin liikkuva nuori nainen. Aiemmin tuotepäällikkönä ja nykyään myyntipäällikkönä vaikuttava biotieteilijä on hurjimmillaan ajanut työnsä takia autolla käytännössä peräti maapallon ympäri!

Porvoolainen biotekniikan maisteri Minna Vuolanto, 36, on syntyisin Espoosta, mutta pitää itseään alun perin kirkkonummelaisena. Tätä nykyä hän asustaa Porvoossa yhdessä aviomiehensä kanssa, joka on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Perheen kolmas jäsen on 15-vuotias Veeti-kissa.

Koska Minna on vasta 36-vuotias, mitään pahempia terveyskremppoja ei ole ilmaantunut, mutta jotakin pientä ja ikävää kuitenkin. Ihmistä ei ole luotu istumaan 40 000 km vuodessa auton ratissa – eikä varmaan tietokoneenkaan ääressä. Mutta töitä on tehtävä.

– Olen ajellut autolla todella paljon. Siinä käy veto varsinkin talvisin, jolloin niskat jumiutuvat. Ja kun tietokoneella tekee paljon töitä, sekin käy niskan päälle. Autoilu on tuonut mukanaan myös alaselän ongelmia ja lonkkakipuja. Kaikkein ilkeimmät krempat ovat olleet juuri alaselässä.

Uteliaisuutta ja epäilyä

Minna ei ole tarvinnut särkyihinsä mitään reseptilääkitystä, mutta hän on kuitenkin poikennut lääkärin vastaanotolla hakemassa lähetteitä hierojalle. Hän on käynyt myös naprapaatilla. Käynneistä on ollut apua, mutta melko lyhytkestoista. Minna on yrittänyt päästä vaivoistaan eroon myös venyttelyllä.

– Sitten sain kuulla magnesiumsuihkeista. Olen henkilökohtaisesti kiinnostunut imeytymisongelmista jo biotietelijätaustanikin takia. On mielenkiintoista, että tällä tavalla mennään ruuansulatusjärjestelmän ohi suoraan verenkiertoon. Suihkemuoto todellakin toimii.

Sen Minna sai havaita myös itse. Hän aloitti BetterYou Kipu-magnesiumsuihkeen käytön maaliskuussa.

– Aiempi kokemukseni luontaistuotteista oli aika pienimuotoista. Ei minulla ollut valmista asennettakaan, etteivätkö ne toimisi, mutta olin syönyt sekä lääkkeitä että luontaistuotteita hyvin vähän. Kun aloitin kokeilla Kipu-magnesiumia, suhtauduin siihen lähinnä uteliaasti, auttaako se. Voidaan varmaan puhua terveestä epäilyksestä.

Huomattavaa helpotusta

Epäilys kuitenkin haihtui nopeasti, sillä suihke alkoi toimia hyvin nopeasti.

– Jo puolessa tunnissa tuntui huomattavaa helpotusta, joten kyllä siihen oli uskominen. Siihen jäi suorastaan koukkuun, Minna nauraa.

– Käytän sitä aina silloin, kun tulee joku kramppi. Ei nyt ihan joka päivä, mutta varmasti viikottain. Minulla oli jonkin verran aiempaa kokemusta suun kautta nautittavista magnesiumtuotteista ja oli niistäkin varmaan jonkin verran apua, mutta ei kuitenkaan yhtä tehokasta kuin magnesiumsuihkeella.

Minna ei löydä BetterYou Kipu-magnesiumsuihkeesta mitään negatiivista. Se toimii nopeasti eikä se tuoksu tai tahraa.

– Joskus magnesiumia saattaa tosin jäädä kalvoksi iholle. Luulen, että se voi johtua jotenkin myös ihon pH:sta, joka toimii eri ihmisillä eri tavalla. Kaikki riippuu myös siitä, kuinka paljon sitä lutraa, mutta olen oppinut elämään sen kanssa, että kalvon voi käydä pesemässä pois, kun tuote on imeytynyt.

Koska Vuolannoilla on Porvoossa vanha laajennettu puutalo, puuhaa sen ja puutarhan kanssa riittää. Minna liikkuu hyvin paljon muutenkin kuin autolla, sillä hän käy uimassa ja puistojumpassa ja hän myös pyöräilee.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Miguel Vera

Terveys-Hymy 9-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: alaselkäkipu, kramppi, lonkkakipu, magnesiumsuihke, niskakipu

Kommentit

Oma kommentti